سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۸
نظرات: ۰
۰
-

فرونشست زمین طی دهه‌های گذشته دامنگیر مناطق گسترده ای از کشورمان شده که حفر چاه و برداشت بی رویه آب به منظور استفاده در کشاورزی سنتی، اصلی‌ترین و مهم‌ترین عوامل وقوع آن بوده که در این میان اصفهان یکی از استان‌هایی است که با کاهش منابع زیرزمینی آب و فرونشست زمین مواجه شده و این معضل به بلای جان ابنیه به ویژه آثار تاریخی تبدیل شده است.

اطلاعات نوشت:  کارشناسان زمین شناسی معتقدند اگر بی توجهی به پیشرفت فرونشست‌های زمین اصفهان به همین منوال پیش برود، به مرحله‌ای خواهیم رسید که انگار در این شهر وارد میدان مین می‌شویم و نمی‌دانیم که هر لحظه زیر پاهایمان خالی می‌شود یا خیر.!
مسئولان ذیربط هرچند خیلی دیر و با تاخیر چند ساله، برای مقابله با این مساله به دنبال راهکارند و در این رابطه به طور همزمان ۲۵برنامه همچون تامین آب، کاهش مصرف، بهروه‌وری بیشتر از منابع آب موجود و منابع جایگزین در 5 محور تعریف شده است ،اکنون باید دید این تدابیر کارساز خواهند بود ؟

کسری حوضه آبریز زاینده‌رود

سیدرضا مرتضوی استاندار اصفهان در نشست خبری با بیان این که آبخوان حوضه آبریز زاینده رود با کسری قابل توجهی روبرو است، افزود: علت فرونشست زمین در اصفهان کاهش ذخیره این آبخوان است.در گام نخست باید روند کاهش ذخیره آبخوان حوضه آبریز زاینده رود متوقف شود و در گام دوم به سمت احیای آن حرکت دهیم که در این رابطه به طور همزمان ۲۵برنامه در 5 محور تعریف شده است.

استاندار اصفهان به طرح انتقال آب از دریای عمان به  این استان اشاره کرد و ادامه داد: از ابتدا با مسئولان ارشد استان هرمزگان توافق شد تمامی پیوست‌های محیط زیست این طرح را لحاظ کنیم و تاکنون تمامی پیوست‌های محیط زیست آن اعمال شده است.

 وی با بیان این که اجرای طرح انتقال آب از دریای عمان به استان اصفهان هیچ ‌خطری برای محیط زیست منطقه ایجاد نخواهد کرد، تاکید کرد: هیچ شورابه ‌ای به وسیله آب شیرین کن‌ها وارد آب دریا نخواهد شد و همه شورابه‌ها در فرآورده‌های ثانوی به برخی فلزات خاص و مواد معدنی بدل خواهد شد که در این رابطه برای ساخت یک شهرک فرآوری و استخراج مواد معدنی از شورابه‌‌های آب شیرین کن‌‌ها در شهرستان سیریک استان هرمزگان برنامه ‌ریزی شده است .

مرتضوی با  اشاره به این که طرح خط انتقال آب از دریای عمان به اصفهان به سرعت در حال اجرا است و پیمانکاران گوناگون در جبهه‌های متعدد در حال اجرای این خط آبرسانی هستند، گفت: رکورد اجرای 5 کیلومتر لوله گذاری در روز در این طرح زده شد در حالی که تا قبل از شروع اجرای این طرح، رکورد اجرای خط انتقال در کشور 9/1کیلومتر در روز بوده است.

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی