به گزارش اطلاعات آنلاین، کره شمالی، تا دهه ها پرافتخارترین و سرشناس ترین تیم قاره آسیا بود اما در میان فهرست تیم های زیادی که طعم شکست را به آنها چشانده، هرگز نام ایران به چشم نمی خورد؛ ایران چه در روزهایی که کره شمالی یکی از قدرت های قاره بود، و چه در روزهایی که یک تیم مرموز و ناشناخته بود، برابر این تیم کمر خم نکرده است.
حسین کلانی در مصاف با بازیکن کره شمالی در بازی که در پاکستان برگزار شد
راه المپیک مونیخ با پیروزی بر کره شمالی باز شد
ایران در حالی در اردیبهشت ۵۱ برای اولین بار برابر کره شمالی قرار گرفت که به تازگی قهرمان آسیا شده بود، اما با این حال بازی سختی برابر این تیم در مقدماتی المپیک ۱۹۷۲ مونیخ داشت و عملا معجزه بود که بدون شکست پیونگ یانگ را ترک کرد. در این بازی، صفر ایرانپاک یک گل به ثمر رساند که البته از سوی داور مردود اعلام شد. در آن بازی که بدون گل به تساوی رسید، ایران تحت فشار زیادی بود اما مرحوم ناصر حجازی، یکی از بهترین عملکردهایش را داشت و چنان خوش درخشید که سرمربی کره شمالی زبان به تمجید از او گشود و او را ناجی ایران خواند. این سرمربی البته هم چنین گفته بود که پیروزی ایران، لطف خدا بود و برای بازی برگشت با ایران در تهران خط و نشان کشید که آن بازی هم بدون گل به پایان رسید و انتقادها از تیم ملی اوج گرفت. در نهایت، در سومین بازی در خرداد همان سال، در زمین بی طرف در راولپندی پاکستان، طلسم گلزنی و پیروزی برابر کره شمالی شکست و ایران با گل های صفر ایرانپاک و حسین کلانی، ۲ بر صفر برنده شد و به المپیک صعود کرد. کره شمالی، در آن دوران معروف ترین تیم قاره آسیا بود؛ آنها در جام جهانی ۱۹۶۶ انگلیس با حذف ایتالیا به یک چهارم نهایی رسیدند و در یک بازی درخشان، سه بر صفر از پرتغال در یک چهارم نهایی پیش افتادند. اما جادوی اوزه بیو، ستاره تیم پرتغال که اتفاقا در دهه ۵۰ به ایران هم سفر کرده بود، در نهایت باعث شد تا پرتغال ۵ بر ۳ برنده شود. کره شمالی که تیمی ناشناخته در دنیا بود، به خاطر سبک بازی هجومی اش به توفان زرد آسیا معروف شد. حضور آنها در یک چهارم نهایی جام جهانی، تا سال ۲۰۰۲ که کره جنوبی به نیمه نهایی رسید، بهترین نتیجه یک تیم آسیایی در جام جهانی بود.بازی های مقدماتی المپیک مونیخ شروع یک تقابل رویایی بین ایران و کره شمالی بود و از آن زمان تا حالا دو تیم ۲۲ بار برابر هم به میدان رفته اند که سهم ایران، عدد درخشان ۱۵ پیروزی است و بقیه ۷ بازی هم به تساوی کشیده شده است.
عکسهای روزنامه اطلاعات ۱۴ و ۱۵ خرداد ۱۳۵۱ از پیروزی و استقبال تیم ملی فوتبال ایران در فرودگاه مهرآباد
اولین قهرمانی در آسیا بعد از انقلاب با پیروزی بر کره شمالی
یکی از معروف ترین پیروزی های تیم ملی برابر کره شمالی، در بازی آسیای پکن در سال ۱۹۹۰ رقم خورد که به اولین قهرمانی تیم ملی ایران در آسیا در در دوران بعد از انقلاب منجر شد. ایران که به سختی با حذف رقبای قدرتمندی مثل کره جنوبی به فینال رسید، در روز ۱۴ مهر ۱۳۶۹ برابر کره شمالی به میدان رفت؛ بازی در پایان وقت بازی بدون گل به پایان رسید و نوبت به ضربات پنالتی رسید. این بار هم پای یک دروازه بان در میان بود و احمد رضا عابدزاده، در یکی از درخشان ترین عملکردهای زندگی اش، چند پنالتی حریف را مهار کرد تا ایران ۴ بر ۱ به پیروزی برسد.تیم ملی که سالها در آسیا به هیچ موفقیتی دست پیدا نکرده بود، با این قهرمانی جان تازه ای گرفت. این قهرمانی، در شرایط بعد از جنگ، نسل جدیدی از فوتبال دوستان را دلگرم کرد و راه را برای موفقیت های بیشتر باز کرد. ستاره های مثل سیروس قایقران، عابدزاده و البته علی پروین سرمربی این تیم، با همین قهرمانی جایگاهی ابدی در فوتبال ایران پیدا کردند.
شادی بعد از قهرمانی در پکن با پیروزی بر کره شمالی
در سالهای اخیر، کره شمالی یک تیم نه چندان شناخته شده است که دیگر زهر و قدرت دهه های گذشته را ندارد و عملکرد درخشانی در عرصه بین المللی نداشته است. ایران که در راه رسیدن به جام جهانی ۲۰۱۰، با تساوی بدون گل برابر کره شمالی در موقعیت بدی قرار گرفت و در نهایت از صعود به بازی ها جام ماند، این فرصت را دارند که با حفظ رکورد درخشان خود و پیروزی برابر این تیم، گام بلندی به سوی جام جهانی پیش رو بردارد.