به گزارش اطلاعات آنلاین، وی پی ان در سال ۲۰۲۳ تجارتی ۵۰ میلیارد دلاری بود که با زمزمه فیلتر تیک تاک در آمریکا حالت انفجاری به خود گرفته است. از حریم خصوصی اولیه گرفته تا تماشای بازیهای ورزشی خارج از بازار و طفره رفتن از سانسور، دلایلی است که باعث میشود کاربران از وی پی ان استفاده کنند. پوشش رسانهای در آمریکا اینطور وانمود میکند که برندگان فیلترینگ تیک تاک، متا و گوگل هستند که اینستاگرام و یوتیوب دارند اما واقعیت این است که وی پی ان فروشان، برندگان واقعی مسدودسازی تیک تاک در آمریکا هستند.
بدین ترتیب، بزرگترین ذینفعان ممکن است شرکتهای امنیت و حریم خصوصی اینترنت باشند که VPNها را ارائه میدهند. هندری پارسونز، مدیر وی پی ان اکسپرس که بیش از ۴ میلیون مشترک دارد و مقرش در هنگ کنگ است، معتقد است یک روند جهانی مداوم به سمت نظارت گسترده، سانسور و تکه تکه شدن اینترنت وجود دارد که بسیار نگران کننده است!
در حالت ایدهآل، ممنوعیت یک پلتفرم پرطرفدار برای وادار کردن مردم به جدی گرفتن حریم خصوصی آنلاین نیست. کاربران، یک VPN، برای همه شبکههای عمومی خواهند داشت زیرا نمیخواهند دیگران ببینند چه کار میکنند و همه باید یک رمز عبور و احراز هویت دو مرحلهای در هر حساب داشته باشند. اینها اقدامات معمول و جهانی بهداشت دیجیتال خواهد بود. هر شرکت VPN که ارزشش را داشته باشد، یک خط مشی «عدم ثبت گزارش» دارد و تا زمانی که صادق باشد، راهی برای کشف نحوه استفاده مردم از اتصالاتش وجود ندارد.
شواهدی وجود دارد که نشان میدهد هیچ چیز مانند ممنوعیت توسط دولت الهامبخش پذیرش VPN نیست. در ایتالیا، در دوره کوتاهی در سال ۲۰۲۳ که در آن دولت دسترسی به ChatGPT را ممنوع کرد، به نظر میرسید که شهروندان خیلی بیشتر به VPNها علاقه مند شدند و جستجو برای VPN ها نیز بسیار بالا رفت.
در برزیل، در پاییز گذشته، پس از اینکه دولت این کشور دسترسی به شبکه ایکس را ممنوع کرد، علاقه به VPN افزایش یافت. این تقاضای فزاینده علیرغم تهدید صریح دولتی مبنی بر جریمه افرادی که از وی پی ان استفاده میکردند، رخ داد. حتی برای کارشناسان نیز مشخص نبود که برزیل چگونه متخلفان را پیدا میکند.
دولت آمریکا و VPNها
اگر دولت ایالات متحده قصد دارد دسترسی به یک پلتفرم را به دلایل امنیت ملی محدود کند، و اگر چیزی به آسانی یک VPN به میلیون ها نفر کمک میکند به آن دسترسی داشته باشند، چرا دولت خودش VPN ها را نمیفروشد؟ VPNها فعلا در آمریکا قانونی هستند.
هندری پارسونز گفت: من تصور میکنم که ایالات متحده در تعهد خود به امنیت سایبری جهانی و آزادی اطلاعات، VPNها را همان طور که هستند ببیند. وی به انواع کشورهایی اشاره میکند که VPNها را غیرقانونی کردهاند، مانند میانمار، و از خود میپرسید که آیا آمریکا میخواهد سیاست اینترنتی خود را با سیاست یک دولت مستبد هماهنگ کند؟! شاید این راهی برای ترامپ باشد تا به وسیله فروش وی پی ان از مردم پول بگیرد!