مهدی مطهرنیا، تحلیلگر مسائل بینالملل در گفت وگو با «اطلاعات آنلاین» با اشاره به اینکه مذاکره با فرانسه، انگلیس و آلمان میتواند گرهگشای پرونده هستهای و در نتیجه موجب توسعه اقتصادی باشد، اظهار داشت: شرایط کشور و نابسامانیهایی که ارکان اقتصادی را بهطور جدی به هم ریختهاند، همه ریشه در ایران هراسی یعنی پروژه آمریکا و همپیمانان غربی این رژیم دارد. بنابراین برای خروج از بلاتکلیفی دیپلماتیک و اقتصادی لازم است نظام حکمرانی با ذهنیت شکل گیری یک توافق خوب به استقبال مذاکره با سه کشور مهم اروپایی برود. طبعا توافق میان ایران و اروپا سبب بازگشایی درب بازار جهانی اقتصاد به روی بازار اقتصاد ایران خواهد شد.
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران با تاکید بر این نکته که پرونده هستهای ایران و غرب، نزدیک به دو دهه همچنان مبهم مانده است، افزود: نزدیک به ۷ سال است که تلاشها برای احیای برجام بینتیجه مانده است.دشمن از این بلاتکلیفی سواستفاده کرده و از این طریق فشار بیشتری به ما وارد می کنند.
او افزود: کناره گیری آمریکا از مقوله برجام، بهترین فرصت برای پایان دادن به اختلاف هایی است که میان ایران و اروپا از پاییز سال ۱۳۸۲ شروع شده و تا امروز همچنان ادامه دارد. به هرحال جامعه بیش از این تحمل ناترازی در بخشهای مختلف اقتصادی را ندارد. یعنی تداوم محدودیتهای فعلی می تواند تبعات هزینه سازی را به دنبال داشته باشد.
وی همچنین هشدار داد: بهبودی شرایط اقتصادی و اجتماعی فقط منوط به توافقات بینالمللی نیست. بلکه برای عبور از تنگناهای موجود باید طرح وفاق ملی -که مورد تأیید و تأکید دولت چهاردهم به ویژه شخص رییسجمهور است - جدی گرفته شود تا از این طریق ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در کشور در خدمت رفع مشکلات قرار گیرند. همچنین باید توجه داشت که توسعه اقتصادی در شرایطی بهدست میآید که مدیریت امور کشور منطبق با واقعیتها باشد.تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها بر پایه کار و مطالعات کارشناسانه باشد.