ایرنا نوشت: دکتر یونس احمدی اظهار کرد: زمستان سال گذشته در پی بازدیدهای انجام گرفته از واحدهای عرضه و مصرف گوشت خام ۲ مورد نگهداری از گوشت مشکوک به حرام مشاهده شد.
وی توضیح داد: یک واحد مربوط به قصابی در یکی از شهرستان های استان اقدام به ذبح و عرضه گوشت تک سُمی ها کرده بود که با گزارش های مردمی مبنی بر عرضه گوشت مشکوک، بازرسان گوشت های این قصابی را بازدید کردند.
احمدی ادامه داد: مورد دوم نیز یک کبابی بود که ناظران طی بازید از این واحد صنفی با لاشه گوشت مشکوک مواجه شدند.
وی اضافه کرد: نمونه هایی که از گوشت های مشکوک در این ۲ محل عرضه گوشت خام گرفته شده بود در آزمایشگاه های مجهز مورد بررسی قرار گرفت و با استخراج دی ان ای و تطابق نمونه های شاهد، کارشناسان به قطعیت حرام بودن گوشتها رسیدند.
احمدی یادآور شد: بعد از آزمایش های تخصصی متعدد، مشخص شد یکی از نمونه ها مربوط به قصابی، متعلق به حیوانات تک سمی و گوشت واحد صنفی کبابی هم از نوع خوک سانان بوده است.
وی بیان کرد: با اطمینان از نوع گوشت ها، گزارش های مربوطه به مراجع ذی صلاح داده شد و باتوجه به اهمیت موضوع، مراجع قضایی، امنیتی و اطلاعاتی ورود کردند که مایه قدردانی است.
مدیرکل دامپزشکی استان ایلام افزود: برای این افراد باتوجه به محرز شدن جرم، جزای نقدی، حبس به مدت هشت ماه، پلمپ محل کسب و ممنوعیت فعالیت به مدت زمان تعیین شده یکسال از سوی مرجع قضایی محکوم شدند.
وی تاکید کرد: سال گذشته ۱۷۱ مورد بازرسی و نمونه برداری تعیین نوع گوشت از اماکن عرضه گوشت قرمز و سفید و ۱۱۷ مورد نمونه برداری و آزمایش برای تعیین بار میکروبی گوشت ها انجام گرفت که بار میکروبی این گوشت ها مناسب بود.
وی اظهار کرد: ذبح و عرضه گوشت حرام در استان ایلام به ندرت رخ می دهد و همچنین بازرسان و ناظران این اداره کل در طول سال به طور مکرر و مداوم از اماکن ذبح، عرضه و مصرف گوشت های خام بازدید و نمونه برداری می کنند.
حیواناتی نظیر اسب، قاطر و الاغ تَک سُمی محسوب می شوند.