پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ - ۰۴:۴۲
نظرات: ۰
۰
-
شمار دانش آموزان این منطقه مشهد بیشتر از ۵ استان کشور است 

به گفته مسئولان ، شمار دانش آموزان  تبادکان  بیشتر از ۵ استان کشور است ! که در این شرایط و بودجه ناکافی برای رفع کمبودها و مشکلات، به طور حتم خبری از شکوفایی استعداد دانش آموزان نخواهد بود.

اطلاعات نوشت: مهاجرت روستائیان و حاشیه نشینی آن ها در جوار شهرهای بزرگ  سالهاست به یک معضل در کشورمان بدل شده است اما مشکل فقط به بروز آسیب های اجتماعی در مناطق حاشیه ای و تسری آن به شهرها ختم نمی شود بلکه نبود زیرساخت ها در حوزه های مختلف به ویژه امکانات آموزشی و تحصیل سبب می شود استعداد و توان دانش آموزان هوشمند روستایی به بار ننشیند و پیشرفتی هم رقم نخورد.

مشهد جزو کلانشهرهایی است که با معضل حاشیه‌نشینی آشناست و حتی  به سبب همسایگی خراسان رضوی با افغانستان، مشکلات مشهد از این نظر دوچندان شده که جمعیت حاشیه نشین آن را بسیار افزایش داده است، به طوری که بر اساس اعلام مسئولان با افزایش مشکلات اقتصادی و حضور اتباع خارجی جمعیت حاشیه نشینان شهر مشهد در ۳ سال اخیر افزایش چشمگیری داشته است و مهاجر پذیر بودن جمعیت مشهد و سکونت مهاجران در حاشیه این کلانشهر، چالش بزرگی است که مسائل گوناگونی را ایجاد کرده است.

 حاشیه نشینان هم مانند دیگر هموطنانمان به تأمین زیرساخت‌ها در حوزه های مختلف  به ویژه آموزش نیاز دارند اما با افزایش جمعیت آنان، نهادها و مسئولان ذیربط به طور بایسته نخواهند توانست امکانات خوبی برای تحصیل فراهم کنند و این همان اتفاق تلخی بوده که طی سال های گذشته در منطقه حاشیه نشینی شهر مشهد به نام «تبادکان»  رقم خورده و مسئولان امیدوارند با اقدامات جدید به عمل آمده،به اصلاح شرایط کمک کنند.

به گفته مسئولان ، شمار دانش آموزان  تبادکان  بیشتر از ۵ استان کشور است ! که در این شرایط و بودجه ناکافی برای رفع کمبودها و مشکلات، به طور حتم نه خبری از شکوفایی استعداد دانش آموزان خواهد بود و نه پیشرفت منطقه با بهره گیری از نیروهای بومی ؛علاوه بر این روز به روز علاقه به فراگیری علم و دانش کمتر و انگیزه ترک تحصیل افزایش خواهد یافت.تاکنون مجموعه اقداماتی برای افزایش زیرساخت های آموزشی و ورزشی این منطقه انجام شده است اما تا رسیدن به نقطه مطلوب و حتی در مقایسه با شهر مشهد، فاصله زیادی وجود دارد که در انجام اقدامات
 باید تسریع شود.

تحصیل ۱۶۵ هزار دانش‌آموز در تبادکان

محمد حسین عبداللهی، معاون مدیرکل و مدیر آموزش و پرورش منطقه تبادکان مشهد دراین باره به خبرنگار ما می‌گوید: ۱۶۵ هزار دانش‌آموز در منطقه آموزش و پرورش تبادکان مشهد تحصیل می‌کنند و این در شرایطی است که این منطقه شامل بخش عمده حاشیه شهر و روستاهای اطراف آن است و بزرگترین منطقه آموزشی مشهد محسوب می‌شود.

وی با بیان  این که شمار دانش آموزان  تبادکان  بیشتر از ۵ استان است، از فعالیت ۲۳۹مدرسه روستایی در این منطقه خبر  می‌دهد و می‌گوید: ۱۳هزار و ۲۰۰ معلم و کادر آموزشی در این منطقه فعالیت می کنند.
وی درباره دسته بندی مهاجران ساکن در حاشیه شهر مشهد می‌گوید: مهاجران از خارج استان و مهاجران از خارج کشور که شامل اتباع بیگانه می شوند، بخش اصلی ساکنان این مناطق هستند و طی ۳ سال اخیر مهاجرت از مناطق مرکزی مشهد به مناطق حاشیه شهر هم افزایش یافته است و در این منطقه پذیرای خیل دانش آموزان جدید هستیم، همچنین ۲۱هزار دانش آموز جدید در ۳ سال اخیر وارد منطقه تبادکان مشهد شده اند و علاوه بر آن، ثبت نام‌های شناور دانش‌آموزان طی سال موضوعی عادی در این منطقه آموزشی است، چرا که کثرت مهاجرت به مناطق حاشیه شهر مشهد متوقف نمی‌شود.

عبداللهی تاکید می‌کند: تغییر وضع مدارس ۴نوبته، که دانش آموزان آن‌ها یک روز در میان به مدرسه می‌رفتند و همچنین مدارس ۳نوبته و برچیدن ۳۸کانکس- مدرسه از جمله اقداماتی بوده که طی ۳ سال اخیر در این منطقه آموزشی شهر مشهد انجام شده که تعداد مدارس کانکسی به ۱۱واحد کاهش یافته است.

وی با اشاره به ۷۳مدرسه مختلط روستایی در منطقه آموزشی تبادکان که هر کدام فقط یک چشمه سرویس بهداشتی داشتند و یکی از چالش های این منطقه آموزشی مشهد بود، ادامه می‌دهد: به کمک خیران آمار مدارس مختلط روستایی به ۲۲ واحد کاهش یافته است.معاون مدیرکل و مدیر آموزش و پرورش منطقه تبادکان همچنین می‌گوید: ۸۰ کیلومتر از جاده های منتهی به این روستاها خاکی است و تعدادی از آن‌ها آب شرب سالم ندارند و مثلا برای یکی از مدارس از  چشمه نزدیک مدرسه آب شرب آشامیدنی تامین می شود و در عین حال ۸۲۰ سرویس مدرسه برای دانش آموزان روستایی متوسطه اول و دوم در روستاها و مناطق دور از مدرسه فعالیت دارند.

۸۰ درصد دانش آموزان اتباع هستند !

عبداللهی با بیان این که ۸۰درصد دانش آموزان مدارس منطقه گلشهر مشهد اتباع هستند، اضافه می‌کند: ۱۰۰۰ کلاس درس در منطقه تبادکان مختص اتباع است.

وی با بیان این که جمعیت دانش آموزان اتباع در منطقه تبادکان مشهد بیش از ۲۷هزار نفر است، می‌افزاید: برای ارائه خدمات به اتباع خارجی ۷۰میلیارد تومان از محل اعتبارات بین المللی برای ساخت مدارس در این مناطق هزینه شده است. عبداللهی با اشاره به این که چهلمین مدرسه در منطقه تبادکان توسط خیرین ساخته شده است، سرانه مراکز آموزشی تبادکان را کمتر از استاندارد ملی که ۸ مترمربع است، عنوان می‌کند و می‌گوید: تلاش کرده‌ایم سرانه مراکز آموزشی را از یک متر و ۸سانت به تقریبا ۳مترمبع برسانیم و اگر مهاجرت به این منطقه بالا نبود، می‌توانستیم به میانگین استان، که ۴مترمربع است هم برسیم.

عبداللهی می‌افزاید: سرانه ورزشی منطقه تبادکان ۴سانتی مترمربع بود که اکنون به ۲متر و ۴سانتیمتر رسیده و به کمک خیرین ۱۱ زمین چمن مصنوعی و ۳ سالن ورزشی هم ساخته شده است.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی