دوشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۰:۳۶
نظرات: ۰
۰
-
هرفوت ناشی از تصادف هزینه ابرنجومی روی دست کشور می‌گذارد

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه سالانه ۲۰ هزار نفر جان خود را در حوادث ترافیکی از دست می‌دهند، گفت: هر فوتی ناشی از مرگ و میر های ترافیکی ۲۰ میلیارد تومان هزینه به کشور تحمیل می کند.

اطلاعات نوشت: علیرضا رئیسی در نشست خبری با محور پویش «نه به تصادف!» با بیان اینکه با فرهنگسازی می‌توان میزان مرگ‌ومیر ناشی از حوادث ترافیکی را ۲۰درصد کاهش داد، اظهار داشت: ۸۳درصد افرادی که جان خود را در تصادفات از دست می‌دهند، کمتر از ۵۰سال و ۵۱درصد هم کمتر از ۳۰سال سن دارند.

وی ادامه داد: حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار نفر هم هر سال دچار مصدومیت ناشی از حوادث ترافیکی می‌شوند و ۲۵ درصد آنها دچار معلولیت دائم می شوند. همچنین اصلی‌ترین عامل مرگ‌ومیر ناشی از تصادفات، آسیب مغزی و پس از آن شکستگی‌های متعدد است که این دو مورد عامل بیش از ۹۰ درصد فوتی هاست .

وی با بیان اینکه نقش ایمنی جاده‌ها و خودروها در بروز حوادث ترافیکی غیرقابل انکار است، افزود: ایمنی جاده ها و خودروها ۴۷ درصد و خطاهای انسانی حدود ۵۳درصد در بروز حوادث ترافیکی نقش دارند.

معاون بهداشت با اشاره به بازدارنده نبودن قوانین راهنمایی و رانندگی اظهارداشت: میزان جرائم رانندگی در کشور به هیچ‌وجه بازدارنده نیست؛ به طور مثال، خودروها، وارد خطوط خودروهای امدادی می‌شوند، چرا که نرخ جریمه این تخلف معادل خرید چند بسته پفک است. جریمه تخلفات این چنینی باید میلیونی باشد.همچنین هیچ استثنایی نباید قائل شد و اگر مسئولی خطایی کرد باید جریمه بیشتری از سایرین بپردازد.

رئیسی با بیان اینکه میزان مرگ‌ومیر رانندگان موتورسیکلت‌ها در حوادث ترافیکی ۲۲  درصد است، افزود: این میزان معادل ۴۰۰۰نفر است. ۱۲میلیون موتورسیکلت از ۱۳میلیون موتورسیکلت موجود در کشور، فرسوده هستند و ایمنی ندارند و سبب آسیب می‌شوند. در مجموع حدود ۹۰درصد موتورسیکلت‌ها در کشور فرسوده هستند. وضع رانندگی موتورسیکلت‌ها در کشور مناسب نیست.همچنین حدود ۴۵۰۰ نفر از عابران پیاده  در حوادث ترافیکی جان خود را از دست می‌دهند.

وی با بیان اینکه میزان مرگ‌ومیر سرنشینان خودرو از رانندگان بیشتر است، افزود: میزان سهم مرگ‌ومیر رانندگان و سرنشینان خودروها از حوادث ترافیکی به ترتیب ۲۴.۵و ۳۳.۵درصد است؛ چراکه فرهنگ استفاده از کمربند در رانندگان نهادینه شده است، اما در سرنشینان عقب خودرو این موضوع نیاز به فرهنگسازی دارد.

معاون وزیر بهداشت در مورد پویش   توضیح داد: هدف   آگاهی‌بخشی و هشداردادن است. پویش نه به تصادف در سه بخش اجرا می‌شود. هدف مرحله نخست کاهش تصادفات جاده‌ای است و باید انجام شود. مرحله دوم  ادامه مرحله نخست است و برای مرحله سوم هم برنامه ای سه ساله تدوین شده است تا تصادف‌ و حوادث ترافیکی را کاهش دهیم.

رئیسی درباره دلیل اجرای برنامه پویش  طی بازه زمانی سه ساله گفت: در نظر داریم که نقاط حادثه‌خیز جاده‌ها را احصا کنیم ودر حد توان وزارت راه و شهرسازی   برای اصلاح آن اقدام کند. ایمنی خودروها هم باید افزایش یابد، اما نسبت به افزایش ایمنی خودروها خوشبین نیستم.

وی درباره وضع دوربین‌های ترافیکی گفت: وضع نصب دوربین‌های ترافیکی در کشورهای جهان، سه تا هفت دوربین در هر ۱۰۰کیلومتر است اما این میزان در کشور ما حدود ۰.۲ دوربین در هر ۱۰۰کیلومتر است که در اغلب موارد هم نیمی از دوربین‌ها خراب است.

معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: بررسی‌ها بیانگر این است که ۶۲درصد از تصادفات برون شهری در ۳۰کیلومتری ورود به شهرها رخ می دهد.همچنین ۳۲درصد فوتی‌ها به دلیل واژگونی وسیله نقلیه است.
رئیسی با بیان اینکه ۵۲درصد فوتی‌های تصادفات، جان خود را در صحنه تصادف از دست می‌دهند، اظهار داشت: از این تعداد، سهم خالص خودروها حدود ۲۸درصد است. سرعت خودروها در تصادفات بسیار زیاد است و سبب شدت تروما می‌شود. ۶درصد به هنگام انتقال به مراکز درمانی و ۴۲درصد در اورژانس‌ها جان می‌بازند. مردان و زنان به ترتیب ۸۰و ۲۰درصد فوتی‌های تصادفات را تشکیل می‌دهند.

وی با بیان اینکه ۶۰درصد تصادفات رانندگی در هشت استان کشور رخ می‌دهد، گفت: تهران، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، اصفهان، فارس، سیستان و بلوچستان، کرمان و خوزستان بیشترین سهم مرگ و میر سوانح رانندگی را دارند که میزان مرگ ومیر در هرکدام معادل ۴هزار نفر است. ایلام هم کمترین میزان مرگ‌ومیر را به خود اختصاص داده است.

معاون بهداشت با بیان اینکه وضع سیستم حمل و نقل عمومی کشور مناسب نیست، اظهار داشت: ۹۶درصد اتوبوس‌های شهری، ۷۶درصد اتوبوس‌های برون‌شهری، ۸۵درصد مینی‌بوس‌ها، ۶۲درصد تاکسی‌ها و ۵۳درصد کامیون‌ها فرسوده اند.  

رئیسی با اشاره به تکلیف قانون برنامه هفتم توسعه به وزارت راه و شهرسازی، برای شناسایی نقاط پرخطر، گفت: بیش از پنج هزار نقطه پرخطر شناسایی شده    و لازم است اصلاح شوند. همچنین بر اساس قانون، وزارت صمت باید سالانه بیش از ۵۰۰هزار خودرو فرسوده را از رده خارج کند  اما این امر بسیار کند پیش می‌رود هرچند که امسال مقداری شتاب گرفت.

وی در پایان درباره درمان رایگان مصدومان تصادفی و سهم حوزه بهداشت از ۱۰درصد حق بیمه شخص ثالث تصریح کرد: سهم بهداشت از این رقم صفر است. حدود ۳۶ هزار مرکز بهداشتی و درمانی در سراسر کشور داریم که بخشی از مصدومان تصادفی به این مراکز مراجعه می‌کنند.

کاهش دریافت «ید» در بسیاری از استان‌ها

معاون وزیر بهداشت در بخش دیگر سخنانش با اشاره به نتایج پیمایش سنجش «ید» در زنان باردار و دانش آموزان، اظهار داشت: نتایج پیمایش نشان داد که دریافت «ید» در بسیاری از استان‌ها به شدت دچار مشکل است و نیازمند مداخله سریع است.

رئیسی با اشاره به اهمیت ید در سلامت و با بیان اینکه کمبود ید باعث عقب افتادگی ذهنی و عدم رشد مغزی و عصبی جنین می‌شود، گفت: میزان ید از طریق میانه ید ادرار سنجیده می‌شود. میانه ید ادرار زنان باردار باید بالای ۱۵۰و در دانش آموز باید ۱۰۰باشد.

وی با اشاره به پیمایش سنجش میانه ید در دانش آموزان و مادران باردار گفت: در پیمایش صورت گرفته و در دانش آموزان، استان‌ آذربایجان غربی بدترین وضع را داشت و استان‌های آذربایجان شرقی، گلستان، قزوین و قم در مراتب بعدی قرار گرفتند.

معاون وزیر بهداشت همچنین گفت: در سنجش میانه ید مادران باردار استان‌های قم، سیستان و بلوچستان، آذربایجان‌های غربی و شرقی، تهران، اردبیل، خوزستان، هرمزگان، بوشهر، گیلان، خراسان رضوی، مازندران، اصفهان و ... به ترتیب نامناسب‌ترین شرایط را داشتند. تنها هشت استان در وضع مناسب قرار داشتند که شامل استان‌های گلستان، مرکزی، همدان، سمنان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و یزد است .

رئیسی در همین زمینه به تولید نمک یددار در کارخانه‌های کشور و اثرگذاری آن در جبران کمبود احتمالی در ید دریافتی، اشاره کرد و گفت: باید مراقب باشیم؛ این نتایج در شرایطی به دست آمده است که تبلیغات نمک دریا، نمک صورتی و غیره صورت می‌گیرد؛ تبلیغاتی که پایه علمی ندارند و مضر سلامت است .

وی اظهار داشت: پیمایش مذکور نشان داد که دریافت «ید» استان‌های مذکور به شدت دچار مشکل است. در این زمینه بلافاصله جلسه گذاشتیم و این موضوع هشدار است که سریع مداخله کنیم؛ چراکه نسبت به میانگین قبلی افت کرده‌ایم.

رئیسی گفت: یک راه حل فوری و توصیه اصلی به ویژه به مادران بادار دچار کمبود ید آن است که به صورت روزانه یدوفولیک استفاده کنند. به همه دانشگاه‌ها هم اعلام کردیم که سریع اطلاع رسانی کرده و یدوفولیک را تهیه کنند.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

      آخرین مطالب

      بازرگانی