محمود خاقانی، مدیر کل پیشین وزارت نفت در گفت و گو با «اطلاعات آنلاین» با اشاره به حرف و حدیث هایی که به کرات درباره نرخ بنزین و اینکه آیا لازم است، این کالای اساسی و مهم گران شود، اظهار داشت: آن چیزی که کارشناسان به کرات یادآوری کرده اند، این است که این مشکل را مجلس هفتم به وجود آورده است. در واقع نمایندگان وقت اجازه ندادند برنامه چهارم اجرا شود و با طرحی به عنوان «تثبیت قیمت ها» قیمت بنزین را در لیتری ۸۰ تومان ثابت نگه داشتند و آقای حداد عادل هم در آن دوره مجلس رییس بودند، این را عیدی به مردم دانست. در شرایطی بنزین و قیمت بنزین به عنوان مساله ای لاینحل تبدیل شده است که بعد از مجلس هفتم، مجالس دیگر هم نه تنها نتوانستند مساله را حل کنند، بلکه به مشکل دامن زدند تا گرفتاریهای مردم تشدید شود.
وی گفت: ماندگاری ناترازی بنزین به این دلیل است که تمرکزمان را روی تولید اتومبیل نامرغوب و پرمصرف گذاشته ایم تا دست مافیا همچنان در گلوی اقتصاد باشد! همچنین مافیاهای دیگری که اخیرا سربلند کرده و میگویند، باید اتومبیلهای برقی و دوگانه سوز (برقی_بنزینی) وارد کنیم. برای استفاده از اتومبیلهایی که خریداری میشود، باید برق هم تولید کنیم. یعنی مازوت بسوزانیم و اگر در برق هم کم آوردیم، دوباره به سمت تولید بنزین برویم و همینطوری به دور خودمان بچرخیم!
او افزود: بهترین راه حل برای دولت چهاردهم این است که به جای اختصاص منابعی عظیم برای واردات خودرو، این مبلغ را برای توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی درون و برون شهری و همچنین مسیر ریلی هزینه کنیم که باید گفت، این موضوع امری حیاتی است تا از این طریق مصرف بزنین کاهشی شود. سالها قبل کشور مکزیک با مشکل آلودگی هوا روبرو شد و زندگی را برای مردم دشوار کرد. دولت مکزیک برای حل مساله با تزریق بودجه، حمل و نقل عمومی را توسعه داد و حمل و نقل شخصی را محدود کرد تا در نتیجه شهر مهم و بزرگ مکزیکوسیتی که یکی از آلودهترین شهرها به شمار میرفت، الان وضعیت مطلوبی را به لحاظ آب و هوا داشته باشد. اما به نظر نمیرسد، دولت در ایران به فکر اجرایی کردن این رویکرد باشد.
خاقانی گفت: اگرچه ناترازی در بنزین و انرژیهای دیگر خسارت زا است اما سهم عدم مدیریت صحیح و اصرار بر نادیده گرفتن واقعیتهای داخلی از عوامل بیرونی ای، چون تحریم و ... بیشتر است.