دوشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۰
نظرات: ۱۵
۰
-
عدد تکان‌دهنده دانش‌آموزان اتباع که امسال در مدارس ایران درس می‌خوانند

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: ما در شرایطی سال تحصیلی را آغاز کردیم که ۶۵۰ هزار دانش‌آموز اتباع را در مدارس دولتی جای دادیم و برخی از آنها مشکلات مختلفی دارند از جمله نداشتن مدارک هویتی.

مهر نوشت: علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش در برنامه صف اول گفت: از ۱۵ شهریور امسال چاپ کتاب‌های درسی سال تحصیلی آینده را آغاز کردیم.

وی درباره هدایت شغلی دانش‌آموزان عنوان کرد: این کار از دوره ابتدایی اجرا نمی‌شود و هدایت تحصیلی از دوره متوسطه اول آغاز می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه بازگشایی مدارس سخت‌ترین پروژه در وزارت آموزش و پرورش و معیار مدیریت صحیح یک مدیر است، تصریح کرد: در آستانه سال تحصیلی جدید، ۱۷۶ هزار کمبود معلم داشتیم و توانستیم این کمبود را جبران کنیم همچنین زمینه استخدام ۱۰۰ هزار معلم توسط وزیر قبل فراهم شد و این باعث شد که در بحث کمبود معلم مشکل کمتری داشته باشیم.

کمبود معلم و کتاب درسی نداریم

وی ادامه داد: سال تحصیلی جدید را بدون کمبود کتاب درسی و کمبود معلم آغاز کردیم.

کاظمی درباره ثبت‌نام دانش‌آموزان هم عنوان کرد: امسال حدود ۱۶ میلیون و ۳۰۰ هزار دانش‌آموز در مدارس ثبت‌نام کردند.

وی با اشاره به اینکه ۱۷۰۰ مدرسه جدید با ۸ هزار کلاس درس و سه هزار میلیارد تومان به بهره برداری رسید، گفت: کسری معلم همچنان وجود دارد که با تدریس بازنشسته‌ها و اضافه کار شاغلان جبران شده است و با بحران مواجه نیستیم.

تحصیل ۶۵۰ هزار دانش‌آموز افغانستانی در مدارس

وزیر آموزش و پرورش درباره گلایه خانواده‌ها از عملکرد مدارس بیان کرد: این گلایه‌ها را می‌پذیرم ما در شرایطی سال تحصیلی را آغاز کردیم که ۶۵۰ هزار دانش‌آموز اتباع را در مدارس دولتی جای دادیم و برخی از آنها مشکلات مختلفی دارند از جمله نداشتن مدارک هویتی.

وی بیان کرد: مدارس دولتی ظرفیت محدود دارند و ممکن است با محدودیت ثبت‌نام مواجه شویم، متأسفانه مدارس متناسب با ساختار شهری توسعه نیافتند و همین موضوع باعث شده است جمعیت کلاس‌های درس به ۳۵ یا ۴۰ نفر افزایش یابد که این باعث افت کیفیت شده است.

مهاجرت به مدارس غیردولتی به دلیل کلاس‌های شلوغ

کاظمی بیان کرد: ما مکلف هستیم تمام دانش‌آموزان را در مدارس دولتی ثبت‌نام کنیم و نباید فردی محروم شود اما گاهی ممکن است خانواده‌ها به دلیل جمعیت بالای مدارس دولتی مجبور شوند فرزندشان را به مدارس غیردولتی ببرند.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در چند جا بحران داریم از جمله مدارس کانکسی و سنگی متذکر شد: ۴ هزار کلاس درس سنگی و ۱۷۰۰ مدرسه کانکسی داریم و در برخی مناطق سرانه فضای آموزشی کمتر از سه متر است در حالیکه استاندارد آن ۵ متر مربع است.

طرح ویژه رئیس‌جمهور برای مدارس سنگی و کانکسی

وی ادامه داد: رئیس جمهور جلسه اختصاصی را با حضور کارشناسان درباره کمبود مدرسه برگزار کرد و قرار است طرح ویژه‌ای در حوزه مدارس کانکسی و سنگی رونمایی شود.

کاظمی ادامه داد: نظام آموزشی بیشتر با رویکرد علمی و آموزشی طراحی شده است تا رویکرد تربیتی در حالیکه طبق سند تحول باید به جنبه آموزشی و پرورشی همزمان توجه داشت.

میانگین معدل دانش‌آموزان مطلوب نیست

وی بیان کرد: میانگین معدل دانش‌آموزان مطلوب نیست و شاهد افت کیفیت آموزش هستیم و امیدواریم با برنامه ریزی‌های انجام شده این وضعیت اصلاح شود.

کاظمی ادامه داد: انتقال ارزش‌ها، فرهنگ و آداب و رسوم به نسل جدید و پرورش انسان‌های فکور جزو وظایف آموزش و پرورش است تا بتوانیم به قله‌های پیشرفت دسترسی داشته باشیم.

وی گفت: بر روی پرورش استعدادهای درخشان به عنوان یک شتاب دهنده برای رسیدن به پیشرفت باید سرمایه گذاری کنیم.

وی با اشاره به اینکه شاهد ضعف در ارائه برنامه درسی کاربردی و اثرگذار هستیم، مطرح کرد: نقشه اجرایی سند تحول بنیادین تصویب شده است که ۱۴۷پ روژه دارد و یکی از مهمترین آنها برنامه درسی است و به دنبال بازبینی و بازمهندسی برنامه درسی مدارس هستیم.

وی با اشاره به کیفیت بخشی به نظام تعلیم و تربیت و توسعه عدالت آموزشی به عنوان دو رویکرد دیگر آموزش و پرورش بیان کرد: شکاف فناورانه بین فضای تعلیم و تربیت و نیازهای روز جامعه را شاهد هستیم و به همین دلیل توجه به هوش مصنوعی مدنظر است.

وزیر آموزش و پرورش درباره ارتقای کیفیت در مدارس دولتی گفت: معلم در کیفیت بسیار مهم است و برای توانمندسازی آنها برنامه مسیر رشد معلمی را طراحی کردیم و در حال تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی است. در مدارس به مربی پرورشی، بهداشت و تربیت بدنی نیاز است و امسال برای نخستین سال ۱۹ هزار مربی در این حوزه استخدام شدند.

کاظمی با اشاره به اجرای برنامه مدرسه مطلوب سند تحول گفت: امسال در ۱۰ درصد مدارس دولتی و ۵۰ درصد مدارس خاص در حال اجراست که بیشتر متمرکز بر مدیران مدارس است و باید مدیران توانمند برای مدارس انتخاب کنیم.

وی با اشاره به روش‌های آموزش مطرح کرد: انگیزه معلم، تجربه و توانمندی او در کیفیت آموزش بسیار مهم است و در حال برنامه ریزی برای این موضوع هستیم.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • حاج مهدی IR ۰۸:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۳
    با سلام: بالاخره یکی پیدا نمیشه تا تکلیف اخراج اتباع خارجی را یکسره کنه، و علاوه بر این مجازات های حبس و جرایم سنگین نقدی هم از اتباع بیگانه خصوصاً افغانها گرفته شود
  • امیر IR ۰۸:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۳
    من پیشنهاد دارم که مملکت رو به پاکستانی و افغانی و چنین عربها واگذار کنیم بریم کشورهای آفریقایی کارگری کنیم
    • محمد IR ۱۳:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۵
      خدا پدر مادرت وبیامرزه حرف حق جواب نداره
  • ایران خانم IR ۱۴:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۳
    آقا لطفا عدد دقیق رو بگید خیلی بیَتر از این حرف هاس درکرج میبینیم هرکدام از۴تا بیشتر دارن
  • زیبا IR ۱۱:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۵
    یک میلیون دانش آموز ایرانی به علت فقر و محرومیت نتو نستن برن مدرسه و به جای آن ها افغان ها جایگزین شدن. با این حال همین افغان ها به جای تشکر از مردم بدبخت ایران حرف از انتقام و بی رحمی ایرانی‌ها می زنن
  • ایرانی IR ۱۱:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۵
    واقعا برای دولت متأسفم یه دفعه خاک ایران رو بدید ب افغانی ها تاما ایرانی ها بریم قطب جنوب زندگی کنیم شما خائن ب خاک ایران وایرانی هستین پا روی خون شهیدان ۸سال دفاع مقدس گذاشتین لعنت بر خائن داخلی لعنت بر مسوولان بی کفایت و بی لیاقت ایران
  • عباس IR ۱۳:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۵
    تکلیف مردم رامشخص کنین اگر افغانی بدون هویت چرا درمدرسه ثبت نام میکنید چه کسی افغان ها راحمایت میکنه بخدا مردم خسته شدن ازوجود این همه افغانی سرکار بازار مدرسه و... ۶۵۰هزار شوخی نیست همه جا فاجعه بدون تعارف بیرون کنید بچه ها هم باوجود افغانی ها از مدرسه منصرف شدن
  • عاشق خدا IR ۱۳:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۵
    افغانیها باید بیان مدارس دولتی هارو پر کنن بعد ما ایرانیها که قشر کارگر هستیم نه پول داریم نه هیچی باید به خاطر شلوغی مدارس بچهاهرو مجبور باشیم ببریم غیر انتفاعی مسخرست دو دستی مملکت خودمون رو تقدیم افغانیها کردیم خودمون آواره اینجا و اونجا میشیم کارو از مردهای ایرانیها گرفتن خانه ها رو از خانوادها گرفتن رهن اجاره رفته بالا ..بچه هامون در مدارس جا ندارن درس بخونن تو پارک ها جا ندارن بازی کنن افغ
  • ناشناس IR ۱۳:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۵
    سلام اینقدر تعلل بکنید مسؤلان محترم دارند در مدارس فرهنگ افغان ها مجاز وغیر مجاز به دانش آموزان و معلمان انتقال پیدا مکند
  • ناراحتم ناراحت IR ۱۵:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۵
    خیلی خیلی بیشتر از این حرفهاست واقعا یک فاجعه. چه امکاناتی چه بودجه ای میخواهد تازه این یک قلم کار است وچه هزینها مصرف شود در مابقی از لحاظ درمانی وغیره درواقع ما چه گناهی کردیم نمیدانم
  • پرویز IR ۱۵:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۵
    چرا وفتی که قرار شدافغانی های غیرمجاز اخراج شوند شما بچه های آنها را که مدارک هویتی نداشتند ثبت نام کردید که مطمئنا تعدادشان بیشتر هم هست. آقا شما از حق ملت می بخشید بچه های ما یا کمترین امکانات در کلاسهای با تعداد بیشتر از حدمجاز باید بنشینند شما مدرسه ومعلم برای بچه های ایرانی ندارید با افتخار ازتبت نام افغانی ها بدون مدرک هویتی صحبت می کنید. پس تعهد شما به مردم وبچه های ایران چیه؟
  • علی IR ۱۶:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۵
    خوب ما میگیم نسل جوان برای آینده کمبود داریم خوب این بچه ها که با فرهنگ ما تربیت میشن نیروی کار آینده کشور میشن ایرادش یه؟
  • قاسم IR ۱۸:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۵
    همشون رو بیرون کنید از کشور خودمون به حد کافی مشکلات و معضلات داریم بیرون کنید خودمون خیلی فقیر ونیازمند داریم با این همه تحریم دارن یارانه ملت بیچاره رو میخورن

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی