سلامت نیوز به نقل از وریول هلث نوشت: پیری فقط به شکل تدریجی اتفاق نمیافتد بلکه در سنین خاصی مانند ۴۴ و ۶۰ سالگی به صورت ناگهانی هم رخ میدهد.
طبق نتایج یک پژوهش جدید، از ابتدای دههی ۴۰ زندگی تغییراتی در متابولیسم چربیها اتفاق میافتد، در حالی که در حدود ۶۰ سالگی عملکرد کلیهها، متابولیسم کربوهیدراتها و تنظیم ایمنی کاهش مییابد. همچنین، این پژوهشگران تغییرات قابل توجهی را در پوست، ماهیچهها و ریسک بیماریهای قلبی در دهههای ۴۰ و ۶۰ شناسایی کردهاند.
این مطالعه شامل ۱۰۸ نفر از کالیفرنیا، بین سنین ۲۵ تا ۷۵ سال بود و نیاز به تحقیقات بیشتری برای تایید یافتهها وجود دارد. اما این نتایج میتواند به توسعه آزمونهای تشخیصی و استراتژیهای پیشگیرانه برای بیماریهای مرتبط با پیری منجر شود.
زندگی طولانی الزاما با داشتن دوران پیری سالم یا فعال همراه نیست. بر اساس گفتههای مایکل اسنایدر، مدیر مرکز ژنومیک و پزشکی شخصیسازیشده در دانشگاه استنفورد، اکثر افراد بین ۱۱ تا ۱۵ سال از عمر خود را در شرایط نامساعد سلامت سپری میکنند. اسنایدر در ایمیلی اظهار داشت: ما میخواهیم طول مدت سلامتی افراد را به اندازه طول عمرشان افزایش دهیم و در حالت ایدهآل طول عمرشان را نیز بیشتر کنیم.
عوامل موثر در پیری سالم
مطالعات پیشین نشان دادهاند که وضعیت سلامتی در میانسالگی (بین ۴۰ تا ۶۵ سال) تأثیر مهمی بر سلامتی در دوران پیری دارد. برای مثال، یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ نشان داد که عواملی مانند داشتن وزن سالم، فعالیت بدنی منظم، رژیم غذایی باکیفیت و عدم مصرف سیگار در میانسالگی با سلامتی بهتر در دوران پیری مرتبط هستند.
پژوهش جدید نیز به این مجموعه از تحقیقات افزوده و اهمیت ایجاد عادات سالم در اوایل زندگی را برجسته میکند. به گفته کنث بوکوار، مدیر مرکز تحقیقات پیری در دانشگاه آلاباما، سلامتی در دهههای ۶۰، ۷۰ یا ۸۰ زندگی، توسط کارهایی که در دهههای قبل انجام میدهید تعیین میشود.
این پژوهش نشان داده است که مولکولها و میکروبهای مرتبط با پیری در نقاط خاصی از زندگی کاهش مییابند. با این حال، مطالعات بیشتری نیاز است تا مشخص شود آیا این تغییرات مولکولی در گروههای مختلف افراد نیز رخ میدهد یا خیر.
پژوهشگران معتقدند که پیری امری اجتنابناپذیر است، اما با ایجاد تغییرات سبک زندگی میتوان برخی از ریسکهای مربوط به بیماریهای مرتبط با پیری را کاهش داد.