رئیس جمهوری در تشریح دستاوردهای سفر به نیویورک گفت: این سفر و دستاوردهای آن به اندازه چندین ماه کار ما را برای تقویت تعاملات و ارتباطات با کشورهای مختلف سبکتر کرد و تلاش کردیم از فرصت سه روز این سفر نهایت استفاده را ببریم و زمان را از دست ندهیم.
دکتر مسعود پزشکیان روز پنجشنبه پس از بازگشت از نیویورک، ابتدا ضمن ابراز همدردی و تسلیت به خانوادههای داغدار حادثه معدن طبس، تصریح کرد: پیش از سفر دستورات لازم را برای پیگیری وضع حادثهدیدگان به وزرای کشور، صمت و بهداشت و استاندار خراسان جنوبی داده بودم و آقای عارف هم پیگیر مساله بود .
وی با بیان اینکه تلاش خواهیم کرد بعد از این از وقوع چنین حوادثی پیشگیری کنیم، افزود: همچنین همه تلاش خود را برای رسیدگی به حال خانوادههای داغدار خواهیم کرد. رئیس جمهوری در ادامه، سفر به نیویورک را پربرکت دانست و اظهار داشت: قرار بر این شد که کشورهای اسلامی یک نشست برگزار و اعتراضات خود را درباره جنایات اسرائیل در قالب یک بیانیه مشترک منتشر کنند و تصمیمات مقتضی اتخاذ شود .
پزشکیان همچنین به دیدار با سران برخی کشورهای اروپایی و رئیس شورای اروپا اشاره کرد و گفت: در این دیدارها، آنها میگفتند که ما حملات اسرائیل را محکوم کردهایم و نهایتا این آمریکاست که باید مساله را حل کند و به رفتار نتانیاهو در کشتار زنان و کودکان بیگناه انتقاد میکردند.
رئیس جمهوری با اشاره به پیگیری مسائل مورد علاقه ایران با کشورهای همسایه، منطقه و دیگر کشورها در دیدارهایی که در نیویورک انجام شد، گفت: اگر میخواستیم برای هر کدام از این دیدارها یک سفر برویم زمان زیادی نیاز بود، لذا این سفر فرصت خیلی خوبی بود تا درباره مسائل مورد علاقه طرفین گفتگو کنیم. همچنین مقرر شد جلسات دیگری برای ادامه گفتگو درباره مسائل مورد علاقه در کشورهای هدف از جمله در کشورهای اروپایی برگزار شود و مسائل مختلف از جمله برجام مورد گفتگو قرار گیرد.
قرار با اروپا برای پیگیری برجام
پزشکیان در ادامه به رایزنی با سران برخی کشورهای اروپایی به منظور رفع نگرانیها و دغدغههای دو طرف در این سفر اشاره کرد و گفت: سران کشورهای اروپایی با ما درباره پیمانشکنی آمریکا و پاره کردن برجام همنظر بودند و پس از روشنگریهای صورت گرفته، مقرر شد مساله تحریمها و روندهایی که به کشور ما تحمیل شده است، در جلسات تخصصی پیگیری شود.
وی همچنین از تفاهم های صورت گرفته در زمینه برگزاری کمیسیونهای مشترک برای احصای راهکار تقویت و توسعه همکاریهای اقتصادی، امنیتی، سیاسی و فرهنگی خبر داد و اظهار داشت: در دیدار با وزیر خارجه چین هم قرار شد در ذیل تشکیل کارگروهی، راهکارهای تسریع در اجرای قراردادها و توافقات به امضا رسیده میان دو کشور معین شود .
پزشکیان در پایان، ابراز امیدواری کرد با گفتگوهایی که در این سفر شکل گرفت مسیر توسعه تعاملات و همچنین رساندن پیام صلح، صداقت، عدالت و انسانیت به مردم جهان بیش از پیش تسهیل شود.
دیدار ایرانیان مقیم آمریکا
رئیس جمهوری در آخرین برنامه سفر به نیویورک، در دیدار جمعی از ایرانیان مقیم آمریکا هم با بیان اینکه تلاش خواهیم کرد بر پایه صداقت از کمک همه نخبگان و افراد توانمند در مسیر ساختن ایران یاری بگیریم، گفت: قول میدهم که برای اعتلای کشور و سربلندی ایران از هیچ تلاشی دریغ نورزیم. اگر عشق به وطن نبود ریاست را به عهده دیگران که به آن علاقه دارند میانداختیم، چرا که ما به دنبال مقام و جایگاه یا کسب مال و منال نیستیم و علاقهای هم به این نداریم که کسی از ما تعریف و تمجید کند، بلکه همه هدف ما این است که کاری کنیم ایرانیان در داخل و خارج از کشور با عزت و کرامت زندگی کنند .
پزشکیان در ادامه با بیان اینکه نگاه ما در حکمرانی ایران نه برای یک گروه، جناح و دستهای خاص بلکه برای برای همه ایرانیان است، گفت: اگر این باور در ما نهادینه شود که همه با هم برای رشد و پیشرفت ایران تلاش خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه آنچه امروز از ایران در رسانههای غربی تصویر میشود، ناصحیح و نادرست است، افزود: مشکلات را انکار نمیکنیم، اما واقعیت موجود در کشور ما با آنچه رسانههای غربی تبلیغ میکنند، بسیار فاصله دارد.
رئیس جمهوری افزود: اینکه بدون وابستگی به هیچ جریان و گروهی در انتخابات شرکت کرده و به عنوان رئیس جمهوری ملت ایران برگزیده شدم، نشان میدهد تا چه میزان ادعاهای مطرح شده علیه کشورمان نادرست است.
پزشکیان در ادامه رویکرد دوگانه درباره وقایع تلخ و تاسفبار غزه را از مصادیق بارز دروغگویی این رسانهها دانست و افزود: رسانههای غربی که هر اتفاقی در ایران میافتد را با ادعای نقض حقوق بشر بزرگنمایی میکنند، چگونه درباره جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان و کشتار دهها هزار زن و کودک سکوت کردهاند؟
وی سپس با بیان اینکه ما نه با هدف قدرتطلبی و ثروتاندوزی بلکه برای باز کردن گره زندگی مردم به میدان آمدهایم، تصریح کرد: اگر در این مسیر بتوانیم مشکلات مردم را حل کنیم، همه سختیها و مشقتهای مسئولیت را برای خود گوارا میدانیم.
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه نمیخواهیم در کشورمان هرج و مرج ایجاد شود، بلکه به دنبال وحدت و همدلی هستیم و با دیگرانی که مثل ما فکر نمیکنند هم تعامل و گفتگو خواهیم کرد، گفت: چه بسا بیش از آنها به ایران اعتقاد و علاقه داشته باشیم؛ بنده به شخصه در زندگیام سعی کردم هر چه داشتهام برای مملکتم بگذارم، همه علم، توانایی و داشتههایم را برای ایران گذاشتهام و امروز هم همین کار را خواهم کرد .
پزشکیان با اشاره به تلاشهای دولت برای تسهیل تردد و تعامل ایرانیان خارج از کشور با داخل افزود: هر کاری از دستمان برآید انجام خواهیم داد تا از همه ظرفیتها و توانمندیهای ایرانیان برای آبادانی کشور استفاده کنیم و در همین زمینه برای اولین بار دو نفر از اهل تسنن که کرد هم هستند به عنوان معاون رئیس جمهوری و استاندار انتخاب شدهاند که سابقه نداشته است.
وی اظهار داشت: این کشور برای همه ماست و اگر پیشرفت کند هم اسلام حفظ میشود هم ولایت و هم خود ما، اما اگر دعوا کنیم و اختلاف داشته باشیم، هیچ کدام از اینها باقی نخواهند ماند. هیچ کس جز خود ما دلش برای ایران نمیسوزد و کسانی که دم از حقوق بشر و آزادی میزنند جز به نابودی ما رضایت نمیدهند.
افزایش قدرت نظامی ما برای تقویت بازدارندگی
رئیس جمهوری در ادامه با اشاره به اینکه هرگز تهدیدی برای هیچ کشوری نیستیم و اگر هم به دنبال افزایش قدرت نظامی خود هستیم، نه برای تجاوز بلکه برای تقویت بازدارندگی و قدرت دفاعی است، خاطرنشان کرد: اگر قدرتمند نباشیم همان بمبهایی که بر سر فلسطینیان ریخته شد، بر سر ما هم ریخته میشود.
دیداربا جمعی از نخبگان سیاسی ایرانی
رئیس جمهوری در دیدار جمعی از نخبگان سیاسی ایرانی مقیم آمریکا هم تاکید کرد: نخبگان، دانشمندان، تولیدکنندگان و سرمایهگذاران ایرانی در هر گوشهای از جهان برای ما قابل احترامند و معتقدیم با کمک آنها خواهیم توانست به مسیرهای جدیدی برای حل مشکلات و پیشرفت کشور برسیم.
پزشکیان گفت: در تلاشیم با اصلاح روندهای نادرست و ایجاد همافزایی در جامعه بر مشکلات غلبه و موانع بر سر راه پیشرفت کشور را رفع کنیم.
وی در ادامه بر اهتمام دولت نسبت به تحقق مطالبات بانوان و تسهیل حضور آنان در عرصههای مختلف جامعه تاکید کرد و افزود: متأسفانه برخی در خارج از کشور موضوع حجاب را به بهانه و ابزاری برای براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران بدل کردهاند، این در حالی است که برنامه اساسی طراحان اصلی این مساله در ورای تضعیف جمهوری اسلامی، تجزیه و چند پاره کردن ایران است که این به نفع هیچ شهروند ایرانی در دنیا نخواهد بود.
پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود تلاش برای توسعه تعاملات با همسایگان و تقویت زیرساختهای کشور به ویژه در بخش حمل و نقل با هدف تبدیل ایران به شاهراه ارتباطی میان شرق و غرب را بخشی از تلاشهای صورت گرفته از سوی دولت در سیاست خارجی برشمرد و تصریح کرد: البته در کنار این اقدامات، برای باز کردن باب تفاهم و تعامل بیشتر با اروپا و رفع اختلاف نظرها در برخی موضوعات هم در تلاش هستیم.
دیدار رئیس شورای حکومتی سودان
رئیس جمهوری در دیدار «عبدالفتاح برهان» رئیس شورای حکومتی سودان هم با بیان اینکه اساسا نیازی به این نیست که با رژیم صهیونیستی وارد جنگ شویم بلکه اگر کشورهای اسلامی روابط اقتصادی خود را با این رژیم قطع کنند، اسرائیل وادار به توقف جنایات خود خواهد شد، گفت: از تقویت روابط با همه کشورهای اسلامی از جمله سودان استقبال میکنیم و خوشحالیم که روابط با سودان در حال ارتقا و گسترش است.
رئیس شورای حکومتی سودان هم با تجلیل از مواضع ثابت ایران در دفاع از مصالح جهان اسلام اظهار داشت: آماده انجام هر اقدامی در مسیر گسترش همکاریها با ایران هستیم. ایران کشور مهم و قدرتمندی است و زمینهها و ظرفیتهای فراوانی برای ارتقای سطح روابط با یکدیگر داریم. علاوه بر این، امروز سودان و ایران دشمنان مشترکی دارند که میتوانند در مقابله با آنها با یکدیگر همکاری کنند.