سینماروزان نوشت: ماجرای تولید فیلم “برزخیها” به کارگردانی ایرج قادری و تهیهکنندگی محمد زاد، با حضور فردین، ناصر ملک مطیعی، سعید راد، محمدعلی کشاورز، ثریا حکمت، خسرو شجاع زاده و… در ابتدای انقلاب و توقیف ناگهانی فیلم، بعد از بیش از چهار دهه همچنان محل بحث است.
حسین فرحبخش تهیهکننده باسابقه در گفتگو با برنامه آن پلان دربرابر امیرشهاب رضویان بیان داشت: شهید محمد حسینی بهشتی دوستی داشت با نام محمد زاد که تاجر آهن بود و از سالهای قبل انقلاب با شهید بهشتی معاشرت داشت. علایق مذهبی محمد زاد باعث شده بود رایت فیلمهای “محمد رسول الله” و “عیسی بن مریم” را خریده و آنها را در سینماهای ایران اکران کند.
این تهیهکننده ادامه داد: بعد از انقلاب شهید بهشتی به محمد زاد توصیه میکند اگر بتواند تمام بازیگران شاخص قبل از انقلاب را در پروژه ای انقلابی به کار گیرد هم به نفع سینما ست و هم میتواند الگویی باشد برای تولیدات بعد از انقلاب و باعث شود هم هنرمندان با شمایل جدید ادامه کار دهند و هم سینمای انقلابی ما بگیرد.
فرحبخش افزود: محمد زاد با دردسرهای فراوان تولید را استارت میزند و با اینکه حین تولید، کار چند بار از سوی برخی تندروها متوقف میشود ولی باز کار را ادامه میدهد و به اتمام میرساند.
او گفت: “برزخیها” این گونه تولید شد و فیلم خوبی هم شد و مورد استقبال توأمان سینماروها و بدنه انقلابی جامعه قرار گرفت اما با وجود اقبال مردم، امثال محسن مخملباف با هدایت همان مدیران انحصارگرای دهه شصتی، فیلم را از پرده پایین کشیدند تا درنهایت سینمای قهرمانی را کم کم حذف و نوعی سینمای ضدمخاطب محفلی را ترویج دهند…