عصر ایران نوشت : یک تحلیل جدید و خیره کننده میگوید که حیات ممکن است ۴.۲ میلیارد سال پیش روی زمین پدید آمده باشد. محققان میگویند یک موجود پیچیده با سیستم ایمنی اولیه، تنها چند صد میلیون سال پس از شکلگیری زمین زندگی میکرده است.
یک تیم بینالمللی از پژوهشگران بینشهای جدیدی را در مورد اولین اکوسیستم زمین پردهبرداری کردهاند و به یک نتیجه خیره کننده رسیدهاند. اینکه زندگی ممکن است در عرض چند صد میلیون سال پس از شکلگیری سیاره زمین شروع به شکوفایی کرده باشد.
به نقل از آیای، این مطالعه که روز جمعه در مجله Nature Ecology & Evolution منتشر شد، بر آخرین جد مشترک جهانی ما(LUCA)، جد مشترک فرضی که تمام حیات سلولی مدرن از آن سرچشمه میگیرد، تمرکز دارد.
این شامل موجودات تکسلولی مانند باکتریها، صدفها، دایناسورها و انسان میشود. جد مشترک جهانی ما(LUCA) قبل از اینکه به باکتریها، آرکیا و یوکاریا منشعب شود، ریشه درخت زندگی در نظر گرفته میشود.
این تیم، ژنها را در ژنوم گونههای زنده مقایسه کردند و جهشهایی را که از زمانی که اجداد مشترکی در LUCA داشتند، ردیابی کردند. آنها با همسو کردن این جدولهای زمانی ژنتیکی با سوابق فسیلی، مشخص کردند که LUCA حدود ۴.۲ میلیارد سال پیش، تقریباً ۴۰۰ میلیون سال پس از شکلگیری زمین وجود داشته است.
آنچه در مورد این مطالعه قابل توجه است این است که چگونه اثر انگشت ژنتیکی LUCA هنوز در این تنوع گسترده از گونهها وجود دارد.
این مطالعه نشان داد که LUCA یک ارگانیسم پیچیده شبیه به پروکاریوتهای امروزی و دارای سیستم ایمنی اولیه بوده که نشاندهنده نبرد باستانی با ویروسها است.