آلبرت بغزیان، کارشناس اقتصادی در گفتگو با «اطلاعات آنلاین» میگوید: مردم از نظام حکمرانی مطالبات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و البته اقتصادی دارند که باید گفت، مسائل حل نشده اقتصادی که معیشت مردم را به معنای واقعی تهدید میکند، باید اولویت اول و اصلی دولت باشد.
این استاد دانشگاه تهران در ادامه میافزاید: واقعیت چیزی جز این نیست که دولت سیزدهم نه تنها نتوانست توقع معیشتی مردم را برآورده کند، بلکه در این دوره بعضا شاهد بالا رفتن ۲۰۰ درصدی قیمت ها بودیم که این آمار فجیع نه تنها در ایران، بلکه به جز چند کشور معدود در بسیاری از کشورهای جهان هم مشاهده نشده بود. در واقع وضعیت زندگی مردم به حدی سخت شد که میتوان از این موقعیت با عنوان ابر بحران یاد کرد.
به گفته وی، اقتصاد در ایران شدیدا تحت تاثیر سیاست و به ویژه نوع نگاه سیستم به نظام بین الملل است. به همین دلیل در شرایط دشوار و مملو از چالش فعلی راه کار این است که دولت بنای تعامل با دنیا را داشته باشد که البته این به معنی نادیده گرفتن مصالح نظام و منافع مردم نیست.
وی می گوید: البته عدهای با گفتن اینکه «تصمیم گیری در سیاست خارجی در اختیار سطوح بالای حاکمیت است» این ذهنیت را ترویج میکردند که «فرقی ندارد چه کسی رییس جمهوری شود» در پاسخ باید به آنها یادآور شد، دولت روحانی بلافاصله بعد از اتمام دولتی که رابطه با دنیا را در بدترین شرایط ممکن قرار داده بود، روی کار آمد و همه دیدند در همان ماههای اول مقدمات توافق هستهای فراهم و شرایط معیشتی مردم هم باطبع بهتر شد.
وی در ادامه تاکید میکند: یکی از مهمترین الزامات، به راه افتادن چرخ تولید و جذب سرمایه خارجی است که متاسفانه در سه سال گذشته نه تنها در این موضوع توفیقی نداشتیم، بلکه با تخیفهای آنچنانی داراییهای ملی حیف و میل شدند تا شرایط طوری باشد که همین الان همه به طور ملموس تجربه اش میکنند.
به گفته وی، کشور و مردم در مقطع مهمی از دوران گذر از وضع موجود قرار دارند. باید ببینیم با دولت پزشکیان میتوانیم به ترمیم فضای کدر اقتصادی امید داشته باشیم یا باید به استقبال تهدید و تحدیدهای بیشتر و سختتر برویم.