ايرنا نوشت :پژوهشگران بر اساس یافتههای یک پژوهش معتقدند سیگار کشیدن تأثیرگذارترین عامل در ابتلای افراد مسن به زوال عقل است.
پژوهشگران دریافتند سیگار نکشیدن بیشترین تأثیر را در حفظ عملکرد شناختی در حین افزایش سن دارد.
این نکته حاصل پژوهشی است که در ۱۴ کشور اروپایی انجام شده است، این پژوهش در مجله علمی نِیچِر کامیوکِیشِنز (Nature Communications) منتشر شد و برای انجام آن، پژوهشگران بیش از ۳۲ هزار بزرگسال بین ۵۰ تا ۱۰۴ ساله را به مدت ۱۵ سال زیر نظر داشتند.
آنها تأثیر سیگار، مصرف الکل، فعالیت بدنی و تماس اجتماعی را بر زوال شناختی به صورت جداگانه بررسی کردند و به نتایجی چشمگیر دست یافتند: صرف نظر از سایر عوامل سبک زندگی، مشکلات در عملکرد شناختی در افراد سیگاری در مقایسه با افراد غیرسیگاری به طور مداوم بیشتر میشود.
بر اساس این پژوهش، ترک سیگار یا هرگز استعمال نکردن آن، احتمالاً مهمترین قدم در حفظ عملکرد مغز در حین افزایش سن است.
دکتر میکایلا بلومبرگ (Mikaela Bloomberg)، از پژوهشگران کالج دانشگاهی لندن، اظهار داشت: یافتههای ما نشان میدهد در میان رفتارهای سالم، سیگار نکشیدن احتمالاً بیشترین تأثیر را در حفظ عملکرد شناختی افراد دارد.
وی تأکید کرد: بر اساس نتایج پژوهش ما افرادی که قادر به ترک سیگار نیستند، میتوانند با انجام سایر رفتارهای سالم مانند ورزش منظم و انجام فعالیتهای اجتماعی احتمالاً آثار نامطلوب شناختی مرتبط با سیگار را کاهش دهند.