یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳ - ۰۵:۴۹
نظرات: ۰
۰
-

امیدواریم دکتر جلیلی که تجارب و اطلاعات و مطالعات فراوان درباره مسایل کوچک و بزرگ مملکت و طرحهای پرشمار برای امور داخله و خارجه دارند، از راهنمایی مدیران و دولتمردان در دولت جدید دریغ نورزند و با مشاوره و همکاری بر توفیق قوه مجریه و نظام بیفزایند. انتشار پژوهشها و نتایج مطالعات ایشان و اندیشکده ها و یاران ایشان، برای مدیران دولت مغتنم و برای استادان و دانشجویان فرصتی مناسب در بحث و نقد و روشنگری فراهم می سازد.  

سید مسعود رضوی: در انتخابات نفسگیر 1403، دکتر مسعود پزشکیان توانست در مرحلۀ دوم از رقیب خود پیشی گیرد و برای تشکیل دولت راهی پاستور شود. به نهمین رئیس جمهوری ایران تبریک می گوییم و به سعید جلیلی که با جدیت و متانت، تا پایان در یک رقابت تاریخی شریک بود دست مریزاد می گوییم.

این دوره را باید نقطه عطفی در تاریخ کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران قلمداد کنیم زیرا رئیس جمهوری منتخب، نه تنها بر رقبای چندگانه که بر موج پرفشاری از تردیدگران و تحریم کنندگان نیز غلبه کرد. 

به نظرم بخشی از کسانی که رای ندادند، آزردگانی بودند که التیامی ندیدند وگرنه کیست که نبخشد و نگذرد اگر صدق و صفایی بیند. گروهی هم آسیب دیدگان، و منتقدانی بودند که در اثر غفلت و تجاهل، نادیده گرفته شدند و به جای درآمدن به صف دوستان، به سوی معارضان و اپوزیسیون رانده شدند. دولت و دولتمردان غفلت کردند وگرنه حکومت اگر حکمتی دارد در باز کردن قفل دلهای همین گوشه نشینان آزرده است. قرار نبود چنین باشد، اما به رغم اهمیتی که این موضوع دارد جای آن بحث در این یادداشت نیست. 

امروز بر اساس تجارب سالیان و دهه ها، دیگر نیاز نداریم که برخی مسایل را گوشزد کنیم. زیرا مردم و اهالی سیاست و کوشندگان کمپین های انتخاباتی، از چنان تجربه و رشد فکری برخوردارند که اطمینان و رضایت ایجاد و آرامش مملکت و مردم و نظام را تضمین کنند. این ضمانت، سرمایه و قدرت پنهان مملکت است و نباید دستخوش تحریف و تباهی شود یا بازیچه اغراض و منافع افراد ذینفوذ. 

این تجربه‌ها به ما می گوید که یک دولت فراگیر و موسوم به وحدت ملی که از پشتیبانی حداکثری برخوردار باشد، منافع ملی را بهتر تضمین می کند و لذا اگر اولویت را بر نظر اکثریت بگذاریم، که امری لازم و روشن (تَبَعی و طبیعی) و عقلانی است، همکاری با اقلیت و جلب نظر موافق و احترام به آنان نیز لازمه یک دولت ملی و موفق است.

دولت عقل بنیاد، ناوابسته به قدرتهای بین‌الملل و کانون‌های نفوذ، متعهد به مردم و سرزمین و سرانجام امین و درستکار که متخصصان درجه یک را برای هر وزارتخانه به کار می گیرد، مطلوب است. دولتی که برای اقل و اکثر هزینه‌هایش سند و دلالت وجود دارد و با رسانه های آزاد و نکته سنج در شفاف سازی و نقد، مساعدت و دوستی دارد، نه سوءظن و دشمنی.  

ایران یک جامعۀ عاطفی و اخلاقی است و این هیچ لطمه‌ای به واقع نگری و عقلانیت نمی‌زند، اگر از اعتدال و اندازه خارج نشود: رحم‌الله امراء یعرف قدره. در واقع دوستی و عهد و انصاف در فرهنگ ما و برای ما بسیار ارزشمند و از اصول پایه در مناسبات انسانی و روابط اجتماعی است.

کسی حق ندارد رقیب را بیازارد یا سخن نابجا و تحقیرآمیزی بگوید و نیز در رقابتی که همه سهم دارند رجزخوانی کند، زیرا هیچ کس نباخته و شکستی در رقابت برای توسعه کشور و رفع نیاز مردم و مدیریت نهادها وجود ندارد. کاری است که امروز زید انجام می دهد و فردا عمرو! پس به قید و درس خواجه:
نهال دوستی بنشان که کام دل به بار آرد
درخت دشمنی برکن که رنج بی شمار آرد

این زمان، پس از واقعه دردناک سقوط هلیکوپتر آیت‌الله رئیسی و وزیر خارجه و همراهان، وقت همدلی و مهر و همکاری است. هیچ دلیلی برای رقابت و عناد و اصطکاک نیست. وضع مردم و معیشت و بحران منطقه نیز الزام می کند که همه به دولت دکتر پزشکیان تشریک مساعی کنند. همه باید مساعدت کنند تا راه باز کنیم و موانع را کنار بگذاریم و رنج و سختی گذشته را بر مردم به گشایش و شادی بدل سازیم.

امروز که در آستانۀ تشکیل دولت جدید در کشور عزیزمان هستیم، باید از برخی جوانان و دوستانی که در ستادهای مختلف فعالیت کردند سپاسگزاری کرد. آنان تنور انتخاباتی را گرم کردند که موجب تحولات و منافع بسیار برای مردم، مملکت و حکومت است. پس دست همه را باید به گرمی فشرد و این یکی از زیبایی ها و برکات انتخابات ریاست جمهوری در دوره چهاردهم است. 

امیدواریم دکتر جلیلی که تجارب و اطلاعات و مطالعات فراوان درباره مسایل کوچک و بزرگ مملکت و طرحهای پرشمار برای امور داخله و خارجه دارند، از راهنمایی مدیران و دولتمردان در دولت جدید دریغ نورزند و با مشاوره و همکاری بر توفیق قوه مجریه و نظام بیفزایند. انتشار پژوهشها و نتایج مطالعات ایشان و اندیشکده ها و یاران ایشان، برای مدیران دولت مغتنم و برای استادان و دانشجویان فرصتی مناسب در بحث و نقد و روشنگری فراهم می سازد.  

در مالزی پزشکی به نام ماهاتیر محمد به ریاست جمهوری رسید و کلید توسعه و تحول را در آن کشور فقرزده و نامتوازن روشن کرد. امروز مالزی از پیشروان و الگوهای توسعه آسیایی است و در سطح جهان احترام دارد.

مردمش درآمد و شغل و آموزش و بهداشت در بهترین سطح را دارند و مشکلات مسکن و ترافیک و حتی آب و هوا و پسماند مدتهاست به سطح مطلوب رسیده است. مسعود پزشکیان هم پزشکی متخصص، علم گرا و معتقد به کارشناسی و مدیریت متخصصین است. اگر ماهاتیر محمد با کمک رقیبش انور ابراهیم و دیگر دوستان و رقبا توانسته است چنین پرواز بلندی در آسمان توسعه مالزی داشته باشد، چرا او نتواند؟ این فرصت را قدر بشناسیم، خدای بزرگ را شکر کنیم و به پزشکیان برای توسعه و تعالی و ریشه کن ساختن فقر و مسکنت کمک کنیم.

واپسین سخن آنکه متاسفانه در خارج ایران شاهد رفتارهای زننده و نابهنجاری بودیم که برخی مخالفان و اپوزیسیون تندرو به مردم و شهروندانی که می خواستند رای دهند تحمیل کردند. انتخابات یک کنش مدنی و دستاورد تمدنی است. آن که رای می دهد یک تصمیم شخصی گرفته و هرآنکس زحمت و آزارش دهد جنحه و جرم مرتکب شده است.

منظور، خارج نشيناني است که از زيستن در غرب چيزي نياموخته اند و ايرانيان را به عدم مشارکت در انتخابات دعوت کردند. بدا به حال این مدعیان که در غریت آزارها و سخنان شرم آور نثار ایرانیان کردند. سالهای سال این شناعت در پرونده ایشان ثبت خواهد شد که هرچه توانستند کردند تا مردم را از کنش انتخاباتی و رای دادن منصرف سازند و چون نتوانستند رفتار مشابه گروهک رجوی را تقلید کردند و به فحاشی و زعارت و ارعاب روی آوردند. این جماعت و آنها که بدیشان پیوستند، به جای اخذ امتیازات تمدن غرب، دقیقا به دوران پیشاتمدن بازگشتند. دریغا...، به فرموده مولانا:
ای بسا کس رفته تا شام و عراق
او ندیده هیچ جز کفر و نفاق
وی بسا کس رفته تا هند و هری
او ندیده جز مگر بیع و شری
وی بسا کس رفته ترکستان و چین
او ندیده هیچ جز مکر و کمین
چون ندارد مدرکی جز رنگ و بو  

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی