به گزارش «اطلاعات آنلاین»، کارشناسان غذایی هشدار داده اند که زیاده روی در نوشیدن قهوه می تواند منجر به عوارض جانبی ناخوشایندی شود. بسیاری از ما برای شروع روز به یک فنجان صبحگاهی وابسته هستیم و احساس نشاط و شادابی میکنیم. تحقیقات نشان داده است که قهوه سرشار از آنتی اکسیدان است و ممکن است به جلوگیری از مشکلات جدی سلامتی مانند دیابت و بیماری قلبی کمک کند. با این حال، مانند هر غذا یا نوشیدنی، میتواند چیزهای بسیار خوبی داشته باشد ولی عوارضی هم دارد.
شبکه خبری اسپانیایی ABC درباره مصرف بیش از حد قهوه هشدار داد: کافئین، ماده فعال اولیه قهوه، با مسدود کردن گیرندههای آدنوزین ما عمل میکند و بدن را در حالت هوشیاری بالا نگه میدارد.
آدنوزین یک ماده شیمیایی طبیعی است که در سلولهای انسان یافت میشود و مسئول حمایت از عملکرد مغز، گشاد کردن عروق خونی و تنظیم دمای بدن است. نکته مهم این است که به عنوان یک تنظیم کننده طبیعی خواب نیز عمل می کند.
بنابراین، واضح است که یکی از عوارض جانبی بالقوه مصرف مقادیر زیاد قهوه، بیخوابی است، به دلیل محتوای کافئین آن. با این حال، با مشکلاتی مانند اضطراب، تحریک پذیری، حالت تهوع، سردرد و حتی تپش قلب نیز همراه بوده است.
ABC با تشریح اثرات نامطلوب زیاده روی در مصرف کافئین، به ویژه برای افرادی که حساسیت دارند، خاطرنشان کرد: انباشته شدن کافئین میتواند در خواب عمیق که برای بهبودی جسمی و ذهنی ضروری است، اختلال ایجاد کند. در موارد شدید، مانند مصرف دوزهای بسیار بالا از نوشیدنی های انرژی زا یا مکمل ها. اثرات شدیدتری مانند آریتمی قلبی و تشنج ثبت شده است.
اما قانون طلایی برای علاقمندان به قهوه چیست؟ سازمان ایمنی غذای اروپا (EFSA) دستورالعملی را تنظیم کرده است که بزرگسالان سالم باید مصرف کافئین خود را به بیش از ۴۰۰ میلی گرم در روز محدود کنند، یعنی حدود چهار فنجان قهوه متوسط.
شایان ذکر است که این محدودیت میتواند به دلیل محتوای متغیر کافئین موجود در انواع مختلف دانههای قهوه، که هر کدام با روشهای مختلف آمادهسازی و اندازههای سرو متفاوت هستند، متفاوت باشد. درک میزان تحمل شما حیاتی است، زیرا عوامل ژنتیکی می توانند بر سرعت متابولیسم کافئین در بدن تاثیر بگذارند.
برای مادران باردار، یک رویکرد محتاطانه توسط مرکز سلامت ملی انگلیس (NHS) توصیه میشود و آن این که بیش از ۲۰۰ میلیگرم کافئین (دو فنجان قهوه) در روز برای کاهش خطراتی مانند کاهش وزن هنگام تولد یا مشکلات رشد در دوران بارداری کاهش یابد.