دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۸
نظرات: ۳
۰
-
ایرانیان ساکن آمریکا درباره جهنم لس‌آنجلس چه می‌گویند؟

بر اساس آمار ۱۷ درصد از ساکنان ایالات کالیفرنیا را ایرانیان تشکیل می‌دهند، که آنان نظرات متفاوت و کاملی درباره آتش سوزی لس‌آنجلس در کلاب هاوس ارائه کردند.

آتش سوزی جنگل های ایالت کالیفرنیا آمریکا این روزها به خبر نخست دنیا تبدیل شده است. برخی این موضوع را عمدی می‌دانند و پلیس آنجا سه نفر را در این باره دستگیر کرده است. در این آتش سوزی تا امروز ۳۸ هزار هکتار از جنگل‌ها و منازل مسکونی در حدود ۹۵ درصد سوخته است. درباره این آتش‌سوزی ابهاماتی وجود دارد. اینکه آتش‌سوزی چگونه ایجاد شده است از یک سو و اینکه چرا فرمانداری ایالت کالیفرنیا نتوانسته است آن را خاموش کند، موضوع دیگری است که مورد بحث رسانه‌های دنیا از جمله خبرنگاران و جوانان آمریکا قرار گرفته است.

 در شبکه کلاب هاوس هم مانند بسیاری از محافل اجتماعی دیگر موضوع آتش سوزی جنگل‌های ایالات کالیفرنیا به پررنگ‌ترین گفت‌وگوها تبدیل شده است. صبح امروز در اتاقی که «مریم» و «بهزاد» کاربرانی از آمریکا، برای این موضوع با عنوان «کالیفرنیا را بده، گرینلند  را بگیر» برگزار کردند، به موضوع این آتش سوزی پرداخته شد.

بهزاد که دکترای داروسازی از آمریکا دارد و به گفته خودش برای تحصیل به آمریکا سفر کرده معتقد است «پی جی ای» یا همان وزارت برق که تامین کننده برق کالیفرنیا است، می‌تواند یکی از عامل‌های این اتفاق باشد. او می‌گوید که تاسیسات «پی جی ای» شصت سال است که تعمیر و بازسازی نشده و قدیمی است. همچنین تاکید می‌کند که این تجهیزات که از جنگل عبور کرده به دلیل فرسودگی گاهی جرقه می‌زند و سبب می‌شود تا آتش سوزی اتفاق بیفتد.

او تصریح می‌کند: گرچه تا کنون علت این آتش سوزی اعلام نشده است و باید منتظر بررسی ها بمانیم. اما اینکه یکی از دلایل گسترش این آتش سوزی بی کفایتی بوده امری واضح است. چند هفته قبل از این آتش سوزی ۱۸ میلیون دلار از بودجه لسانجلس توسط شهردار آنجا کم می‌شود. این رقم زیادی است. همچنین فرستادن تجهیزات به اوکراین سبب شده است تا این آتش سوزی نتواند در اسرع وقت خاموش شود.

بهزاد می‌افزاید: هواپیمایی از کانادا برای کمک به کالیفرنیا آمد. کارشناسان آمریکایی نسبت به این موضوع اعتراض می کردند و می گفتند که چرا آمریکا نباید چنین هواپیمایی را دارا باشد؟ البته آمریکا از این نوع هواپیما داشت، ولی فرستاده بودند به اوکراین.

مجتبی وحدتی از کنشگران شناخته شده این شبکه اجتماعی چند سئوال را مطرح کرد. یکی از سئوالاتی که او مطرح کرد این بود که با توجه به اینکه آمریکا بزرگترین نیروی هوایی و هلی کوپتری دنیا را دارد چرا هنوز نتوانسته آتش را خاموش کند. در حالیکه در ایران هرگاه سیل، زلزله، آتش سوزی اتفاق می افتد ارتش و بسیج مردمی نخستین نیروهایی هستند که به کمک مردم آسیب دیده می‌آیند.

بهزاد که  ۱۵ سال است در آمریکا زندگی می کند، گفت: بخشی از ارتش را گارد ملی تشکیل می دهد که متشکل از نیروهای رزرو و داوطلب است. گارد ملی برای این موارد اعزام می شود. اما بسیج مردمی ندارد. چندسال قبل زمانی که دوباره درایالت کالیفرنیا جنگل ها آتش گرفته بودند کاملا هریس که آن زمان دادستان بود، برای خاموش کردن آتش از زندانیانی که مدت محکومیت آنها تمام شده بود و باید آزاد می شدند استفاده کرد. هریس زندانیان را در زندان نگه داشت، به آنان تجهیزات آتش نشانی داد و مجبورشان کرد تا آتش را خاموش کنند که چند نفر در این ماجرا تلف شدند.

کاربر دیگری با نام نوید که یهودی است و به زبان فارسی تسلط دارد و در گارد ملی آمریکا به عنوان یک خلبان فعالیت می‌کند، می گوید: تا جایی که من اطلاع دارم کانادا چهار هواپیمای دی اچ سی برای خاموش کردن آتش به کالیفرنیا اعزام کرده است. این نوع هواپیما روی آب می نشیند و مخزن های خود را در زمان کوتاهی از آب اقیانوس پر می‌کند. این هواپیماها خیلی قدیمی هستند. این نوع هوایپما ها ساخت کانادا است که فرانسه و یونان هم از آن خریداری کرده اند. ولی نمی دانم چرا به آمریکا نداده است. اما هلی کوپترهای شینوک همان کارآیی را دارد و مقدار آبی که می تواند با خود حمل کند، بیشتر از دی اچ سی است. او به بهزاد گفت که صحبت های تو درباره هواپیما و کمبودهای کالیفرنیا صحبت های دقیقی است.

نوید ادامه می‌دهد: ما هر سال در کالیفرنیا آتش سوزی داریم اما این زمانی که این اتفاق افتاده است عجیب است و چند نفر را در این راستا دستگیر کرده اند. او انتقاد کرد از اینکه می گویند این آتش سوزی کارما است چرا که بعدها ممکن است بگویند زلزله ها و سیل هایی که درا یران هم می آید، کارما بود.

موضوع بعدی که درباره آن صحبت شد، موضوع بیمه‌هایی بود که شرکت های بیمه گذار چند هفته قبل اعلام کرده بودند که بیمه ها آتش سوزی را پشتیبانی نمی‌کنند در این همین باره وحدتی توییتی از «فیورلا ایزابل» روزنامه نگار سیاسی-اقتصادی اهل  کالیفرنیا با تیک آبی را برای راستی آزمایی به اشتراک گذاشت.

فیورلا در این رشته توییت که در شبکه اجتماعی «ایکس» منتشر شده است، نوشت:

گاوین نیوسام -فرماندار کالیفرنیا که به گفته کاربران آمریکایی کلاب هاوس دومین قدرت بعد از رییس جمهوری در آمریکا و حتی در جهان است- نمی‌داند چرا مخزن ۱۱۷ میلیون گالنی در پالیساد خالی بود. او به یک کاوشگر دستور داد تا این موضوع را بررسی کند. لس آنجلس تایمز گزارش داد که مخزن سانتا ینز در این ماه برای تعمیرات رفته بود، به همین دلیل خالی بود.

مقامات گفتند که مخزن سانتا ینز از فوریه  به دلیل تعمیر پوشش آن بسته شده بود و یک مجموعه ذخیره آب ۱۱۷ میلیون گالنی را برای نزدیک به یک سال در قلب palisades بدون مصرف باقی گذاشته بودند. پس از انفجار و آتش سوزی، «نیوسام» دستور تحقیق مستقل را به اداره آب و برق لس آنجلس ابلاغ کرد و از دست دادن فشار آب و مخزن خالی  را عمیقا نگران کننده خواند.

نیوسام در نامه ای به رهبران dwp و کارهای عمومی کانتی لس آنجلس گفت: ما به پاسخ هایی برای چگونگی این اتفاق نیاز داریم. عجیب است که چگونه فرماندار کل ایالت کالیفرنیا، یکی از حیاتی ترین ایالت ها برای اقتصاد کشور، نمی داند در ایالت خودش چه اتفاقی افتاده است.

عجیب است که چگونه فرماندار ایالت کالیفرنیا، یکی از حیاتی ترین ایالت ها برای اقتصاد کشور، نمی داند در ایالت خودش چه اتفاقی افتاده است.

او ادامه می دهد که این افراد طوری رفتار می کنند که انگار قرار است در یک راز پنهان باشند، در حالی که واقعیت این است که آنها همان مواردی را مطرح می کنند که ماموران اطلاعاتی در سال ۲۰۰۱ به ما دادند. او در توییتی دیگر می نویسد که ایالات متحده یک کشور سرمایه داری مغرور است، شرکت های بیمه چند هفته قبل اعلام کردند که بیمه ها آتش سوزی را تامین نمی کند. زیوس میلیاردر و مالک بیشتر آب کالیفرنیا و مقامات این ایالت برای مخزن های خالی آب دلارهایی را به جیب زدند و بودجه آتش نشانی را کم کردند. این مطلب یعنی توسعه دهندگان شبکه آب سود زیادی خواهند برد.

بهزاد درباره بیمه ها و مردمی که در کالیفرنیا خانه های خود را از دست داده اند گفت: یک عده در کالیفرنیا انقدر پولدار هستند که چیز خاصی را از دست نداده‌اند. اما برخی از مردم که پولدار نبودند خیلی چیزها را از دست دادند و آدم از این موضوع خوشحال نمی شود. اما همین آدم ها زمانی که داشتند روی غزه چند تن چند تن بمب می‌ریختند یا لبنان را می زدند، ابراز شادی می کردند. این ابراز شادی از طرف بازیگرهای هالیوودی بود که خانه های خود را از دست داده‌اند.

کاربر دیگری با نام فرد می‌گوید: همیشه در این فصل بادهای گرم از سمت جنگل به سمت دریا می‌وزید، به این بادها بادهای «سانتا آنا» می‌گویند. اما اینبار این بادها از سمت دریا به سمت جنگل در حال وزیدن است. وزیدن این بادها از یک سو و خشکسالی و پوشش گیاهی که شامل درختچه‌های کوتاه خشک و وزیدن بادهای سانتا آنا سبب شده تا آتش خاموش نشود.

کاربری با نام سام و آینده هم درباره پوشش بیمه‌ها می‌گویند: چند هفته قبل از آتش سوزی نامه‌هایی آمده بود از سمت بیمه که آتش سوزی را پوشش نمی دهند. او می افزاید: من چندین بار تماس گرفتم، از لوازم منزل برایشان عکس فرستادم و قانع شدند تا لوازم من را بیمه کنند.

سام هم تصریح می‌کند: اکثر خانه ها در آمریکا به صورت اقساط سی ساله از بانک خریداری می‌شوند و تا زمانی که قسط خانه تمام نشود مالک این خانه‌ها بانک ها هستند. بانک ها با بیمه‌ها هماهنگ هستند و به محض خرید خانه با وام باید خانه بیمه آتش سوزی شود. پس از آنکه شرکت های بیمه اعلام کردند که آتش سوزی جزو تعهدات آنها نیست، فرماندار کالیفرنیا به آنان بخشنامه کرد که باید به تعهدات خود در قبال آتش سوزی عمل کنند و غرامت پرداخت کنند. از طرف دیگر با توجه  به اینکه دولت مرکزی آمریکا فقط پول ها را میان ایالات تقسیم می کند و به مابقی مسائل کاری ندارد، به کالیفرنیا ۱۸۰ روز هزینه آوارگان را پرداخت می‌کند. در طول این زمان فرماندار کالیفرنیا فرصت دارد تا برای آوارگان مکانی برای سکونت تهیه کند. اما به طور معمول این اتفاق نمی افتد و شرکت های بیمه نمی توانند تمام پول زمین را پرداخت کنند از طرف دیگر افرادی هم که خانه خود را از دست داده اند باید قسط های خانه را پرداخت کنند. در نهایت به نظر نمی‌رسد مالکانی که خانه ها را وام گرفته اند بتوانند زمین خانه را پس بگیرند.

بر اساس این گزارش، به غیر از مجتبی وحدتی که در ایران حضور دارد این گفت‌وگوها را افرادی که در کالیفرنیا یا سیاتل زندگی می‌کنند، درباره قانون سخت گیرانه بیمه و بانک ها بیان کرده اند. در نهایت مریم که یکسال در کالیفرنیا زندگی کرده و اکنون در شرق آمریکا به سر می‌برد، می‌گوید که آنچه از بیرون می‌بینید را باور نکنید گرچه آمریکا ابر قدرت جهان است و امکانات خوبی دارد اما زندگی در آنجا به این راحتی نیست که به نظر می‌رسد. او همچنین تاکید می‌کند که با توجه به اینکه هزینه زندگی بالا رفته است قشر متوسط و جوانان نسبت به وضعیت فعلی آمریکا اعتراض  دارند.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی