اطلاعات نوشت: سید عباس صالحی در بازدید از کتابخانه گیتی روستای سیدآباد در شهرستان خوشاب و کارگاههای کتاب پارچهای، صنایع دستی و محصولات پارچهای این روستا گفت: کتاب در توسعه اجتماعی تاثیرگذار است و اگر از کتاب بتوانیم در این مسیر استفاده کنیم، مسیر توسعه پایدارتر خواهد بود.
وی با اشاره به این که راه اندازی کتابخانههای سیار با هزینههای کم قابل تحقق است که این رویداد در افزایش جامعه کتابخوان تاثیرگذار است، افزود: با بهرهگیری از ظرفیت مجموعههای خودروسازی، همیاری دولت و بخش خصوصی میتوان آمار کتابخانه های سیار را در کشور افزایش داد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر این که حذف روستاها به معنی حذف ایران است، ادامه داد: برای حفظ روستاها از ابتدای انقلاب با ایجاد زیرساختهای زیربنایی اقدامات موثری انجام شده است ولی توسعه روستایی فقط ایجاد زیرساختهای آب و برق و گاز نیست، باید ایجاد اشتغالهای زود بازده و کوچک را گسترش دهیم.
وزیر فرهنگ با تأکید بر این که باید در قالب طرح های اشتغال، به سرمایه گذاران کوچک در روستاها میدان داد، گفت: در این موضوع باید به بخش آسیب پذیر جوانان و زنان هم توجه ویژهای شود. حفظ و صیانت از روستاها، صیانت از ایران محسوب و حذف روستا منجر به ضعف کشور میشود.
وی همچنین در حاشیه بازدید از کتابخانه یاد شده روستای «سیدآباد» گفت: کتابخانه و کتاب میتواند عاملی موثر و پیشران در توسعه اجتماعی باشد و از این طریق می توان توسعه را در مناطق شهری و روستایی ایجاد کرد.
وزیر فرهنگ همچنین در دیدار با نماینده ولی فقیه در مشهد گفت: «برش مهندسی فرهنگی» استانها با همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی در ۲۰استان اجرایی شده است که خراسان رضوی در این زمره به شمار می آید.
صالحی همچنین با اشاره به دغدغهها و مشکلات موجود در موضوع زیارت افزود: رئیس سازمان حج و زیارت کشور باید به طور ویژه در موضوع زیارت به ویژه در مشهد فعال و پیگیر رفع نکات موضوع زیارت شود.
آیتالله سیداحمد علمالهدی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی و امام جمعه مشهد هم در این دیدار تاکیدکرد: تقویت کارگروه زیارت میتواند نقشی کلیدی در ارتقای کیفیت خدماترسانی به زائران رضوی و رفع چالشهای موجود ایفا کند.
افتتاح گذر فرهنگ و هنر در نیشابور
به گزارش خبرنگار ما در نیشابور، وزیر فرهنگ همچنین دیروز در دومین روز سفر خود به خراسان رضوی ، بخشهای فرهنگی و هنری گذر فرهنگ و هنر نیشابور را افتتاح کرد.
حسین مسگرانی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در حاشیه افتتاح این مجموعه گفت: گذر فرهنگ و هنر نیشابور مجموعهای است که بهطور خاص با هدف ارتقای فرهنگ و هنر شهر نیشابور طراحی شده که با حمایت بخش خصوصی به مرحله اجرا درآمده است .
وی افزود: پس از پیشنهاد یک زمین مناسب تفاهمنامه واگذاری توسط شهرداری نیشابور، اجرای طرح ساخت گذر فرهنگ و هنر نیشابور از آذرماه ۱۴۰۰ آغاز شد.
مسگرانی تاکید کرد: این مجموعه منحصر به فرد در قالب سالن نمایش با ظرفیت ۳۷۰صندلی طراحی شده است و گنجایش ۴۰۰نفر را هم دارد که بهنام استاد شفیعی کدکنی، شاعر بزرگ نیشابور، نامگذاری شده است. همچنین دیگر بخش های مجموعه گذر فرهنگ و هنر شامل سالن کوچک نمایش «پلاتو» ۴۰متری برای تمرینات و آموزشهای هنری، نگارخانه برای نمایش آثار هنری، کافه کتاب، رستوران سنتی و ۷ غرفه فرهنگی و هنری است.