شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۷
نظرات: ۰
۰
-
بازدید از گناوه زیبا در سفر به بوشهر

بندر گناوه، یکی از دیدنی‌ترین شهرهای ساحلی استان بوشهر است که در مرکز غرب این استان، در میان دو بندر دیلم و بوشهر قرار دارد.

به همین دلیل بسیاری از مسافرانی که با پرواز بوشهر سفر می‌کنند، یک روز را هم به تماشای جاهای دیدنی این بندر اختصاص می‌دهند. اگر شما هم قصد سفر به بندر گناوه را دارید، برای مطالعه مطلب زیر همراهمان باشید.

  1. تپه های باستانی گناوه

از تپه‌های باستانی گناوه بوی تاریخ به مشام می‌رسد. این بندر به لطف داشتن تاریخی کهن و پرفرازونشیب صاحب جاذبه‌ای بکر تحت‌عنوان تپه‌های باستانی است که هریک گنجینه‌ای ناب از اشیای قدیمی و گرانبها مانند بوپال و کوزه هستند. این بندر تپه‌های باستانی متعددی دارد که معروف‌ترین آن‌ها تپه تل محمد حیدر در در شمال روستای گناوه، تپه شاه ناصری در شرق روستا، قلعه‌کلات در جنوب روستای تل تل هستند. اگر با پرواز تهران بوشهر به این استان ساحلی سفر کردید، یادتان نرود از تپه‌های باستانی گناوه هم دیدن کنید.

  1. ساحل گناوه

بندر گناوه بخش اعظمی از زیبایی خود را از سواحل ماسه‌ای دارد که شاید نظیر آن را نتوانید در جای دیگری از این مرزوبوم پیدا کنید. این سواحل که به آن ساحل شنی هم می‌گویند، زیباترین قاب‌ها از طبیعت جنوب را پیشکش چشمان گردشگران می‌کند. لمس شن و ماسه زیر پا هنگام قدم‌زدن کنار ساحل، ریلکس‌کردن روی ساحلی پرصدف و تماشای حرکت لنج‌ها و کشتی‌ها هنگام غروب خورشید از لحظات شکوهمند و جذابی است که فقط در ساحل گناوه تماشایی خواهد بود.

  1. بی بی مریم

برای تجربه یک سیاحت تاریخی مذهبی مقبره بی بی مریم می‌تواند گزینه ایده‌آلی باشد. این مقبره ساده که تقریبا خالی از هر نوع تجملاتی است، در مرتفع‌ترین نقطه از محله بابا علی شاه بندر قرار دارد. بی بی مریم از معروف‌ترین دیدنی های شهر گناوه است و اغلب با نام‌های دیگری از جمله بی مره هم شناخته می‌شود.

  1. ساحل کوه های موریانه ای

اگر در میان سواحل دیدنی گناوه به دنبال تمیزترین و بکرترین آن‌ها برای شنا هستید، باید بگوییم ساحل کوه‌های موریانه‌ای بر سکوی بهترین‌ها قرار گرفته است. این ساحل که آبی بسیار زلال و شفاف دارد، با ساحل شنی این بندر به اندازه 36 کیلومتر فاصله دارد.

  1. امامزاده سلیمان بن علی

در ابتدای جاده گناوه یکی از بهترین و قدیمی‌ترین جاذبه‌های مذهبی این منطقه به چشم می‌خورد که معماری آن تصویری از معابد هندی را در ذهنتان مجسم می‌کند. این بنای مذهبی امامزاده سلیمان بن علی نام دارد که عارفی از نوادگان امام سجاد است. امامزاده سلیمان بن علی به دوره صفویه و قاجاریه تعلق دارد. البته بخش‌های از معماری این بنا نظیر گنبد عمری نسبتا جوان‌تر دارند.

  1. تالاب حله

پرندگان هوبره و دراج از مهمانان دائمی تالاب حله هستند و سنگ چشم، زنبور خورک، سبزقبا، لیکو، چکاوک، پلیکان، فلامینگو، حواصیل، قمری، هوبره، درنا، عقاب، غاز خاکستری، اردک نوک‌پهن، سهره، بلبل خرما و سسک هم در دسته پرندگان مهاجری قرار می‌گیرند که در فصل پاییز و زمستان سروکله‌شان در این تالاب پیدا می‌شود. تلاقی آواز خوش این پرندگان و تماشای نیزارهای روی آب آرامش را به معنای واقعی کلمه چاشنی لحظات گردشگران می‌کند. پس اگر به دنبال جای دنجی هستید که پیش از بازگشت با پرواز بوشهر تهران در آن خلوت کنید، به تالاب حله بروید.

  1. تاب ساحلی گناوه

معرفی دیگر ما از جاهای دیدنی و تفریحی بندر گناوه تاب ساحلی است. اگر دلتان خواست به گشت‌وگذارهایتان در مناطق دیدنی گناوه چاشنی هیجان و تفریح را اضافه کنید، تاب ساحلی گناوه می‌تواند انتخاب دلچسبی باشد. این تاب در فاصله 6 کیلومتری از ساحل شنی گناوه قرار دارد و برای عکاسی هم چشم‌انداز خاصی خواهد بود.

 تاب ساحلی گناوه

  1. حسینیه خان

حسینیه خان بنایی مذهبی متعلق به «حاجیه خورشید» قاجاری بوده که در آن دوره، مرکز مهم تصمیم‌گیری‌های سیاسی محسوب می‌شده است. معماری حسینیه خان دو بخش اندورنی و بیرونی را شامل می‌شود که در بخش درونی 2 طبقه با اتاق‌ها و راهروهایی منتهی به ایوان دیده می‌شود. بخش بیرونی این بنا را حیاطی بزرگ با حوضی کوچک در مرکز آن تشکیل می‌دهند.  آینه‌های نصب شده با قاب‌های چوبی در اتاق‌ها، گره چینی‌های پنجره‌ها و درها، گنجه‌های دیواری، حکاکی‌های روی ستون‌ها و دیوارها، کرکره‌ها و تزئینات چوبی همگی نشان از سبک متفاوت معماری این بنا دارند که شاید نظیر آن‌ها را تنها بتوان در کشورهای حوزه خلیج فارس مشاهده کرد.

  1. جزیره میرمهنا

در 15 کیلومتری بندر گناوه جزیره‌ای بکر و غیرمسکونی به چشم می‌خورد که نام خود را از قهرمان جنوب ایران یعنی میرمهنا دارد. میرمهنا تنها دلاور جنوبی بود که توانست بعد از سال‌ها به استعمار انگلیس، پرتغال و هلند در جنوب ایران پایان دهد. این جزیره به‌جز انجیر و انگورهای پرآب و خوشمزه‌ای که آوازه‌اش به گوش همه دنیا رسیده، چند جاذبه دیدنی نظیر درخت کنار و قدمگاه امیرالمومنین هم دارد که بازدید از آن‌ها خالی از لطف نخواهد بود.

  1. امامزاده شاه صدرالدین

یکی دیگر از جاهای دیدنی نزدیک گناوه امامزاده شاه صدرالدین است. این امامزاده که از بناهای مذهبی معروف بندر گناوه به شمار می‌رود، با بهره‌مندی از فضای معنوی روح‌بخش نشاط و آرامش را چاشنی لحظات شما می‌کند. این بنای مقدس و مذهبی در جاده محمد صالحی واقع شده است.

  1. بندر ریگ

در فهرست بهترین جاهای دیدنی بوشهر در شهرستان گناوه، باید جایی را هم برای بندر ریگ خالی گذاشت که نام خود را از دکل‌های زیبای کشتی‌های بادبانی در قدیم دارد. این بندر سحرانگیز در فاصله 17 کیلومتری از بندر گناوه واقع شده و عمده شهرت آن را می‌توان وجود بازارهای پررنگ‌ولعاب و طبیعت سبز مملو از درختان بلندقامت نخل دانست. البته در این بندر چند جاذبه تاریخی هم از جمله حسینیه خان به چشم می‌خورد که با بازدید از آن می‌توانید به دانستنی‌های نابی از تاریخ کهن این بندر دست پیدا کنید.

  1. کلوت های بندر گناوه

در عکس جاهای دیدنی گناوه کلوت‌ها بیش از همه توجه گردشگران را به خود جلب می‌کنند. بزرگ‌ترین شاهکار طبیعت در بندر گناوه را می‌توان همین کلوت‌های موجود در این منطقه دانست. این کلوت‌ها در نتیجه فرسایش خاک جلوه‌ای فوق‌العاده زیبا پیدا کرده‌اند. برای دیدن این جاذبه بکر طبیعی بندر باید به 64 کیلومتری بندر دیلم بروید.

  1. دهکده توریستی مال قائد

گناوه جاهای تفریحی بی‌شماری دارد که شاید بهترین آن‌ها دهکده توریستی مال قائد باشد. مال قائد نام پرجمعیت‌ترین روستا در 500 متری بندر گناوه است که امکانات تفریحی و جاذبه‌های دیدنی آن این روستا را به بهترین تفرجگاه برای گردشگران تبدیل می‌کند. ضلع غربی این روستا را آب‌های نیلگون خلیج‌فارس محاصره می‌کنند و در بخش‌های جنوب، شرق و شمال مال قائد این مزارع، باغات و نخلستان‌ها هستند که پای زیبایی را به این منطقه باز می‌کنند.

 دهکده توریستی مال قائد

  1. بازار سیف

حتما می‌دانید که بندر گناوه مهد اصلی عرضه لوازم خانگی از برترین برندها آن هم با قیمتی مناسب است. برای تجربه این نوع خرید هیچ گزینه‌ای بهتر از بازار سیف وجود ندارد. در این بازار انواع و اقسام کالاها و لوازم خانگی با قیمتی مناسب‌تر از همه جای ایران عرضه می‌شود. البته فراموش نکنید که اطمینان از اصل‌بودن هر کالا پیش‌شرط لازم برای تجربه خرید دلچسب و رضایت‌بخش از بازار سیف است.

  1. بازار گناوه

اگر از محلی‌های این منطقه آدرس اصلی‌ترین بازار این بندر را جویا شوید، از بازار اصلی در بلوار ابوذر نام خواهند برد. صاحب هر نیاز و سلیقه‌ای که باشید، دست‌خالی این بازار را ترک نخواهید کرد. چاشنی اصلی بازار گناوه حضور دستفروشانی است که با عرضه محصولات محلی خود رنگ و بوی دیگری به این بازار می‌بخشند.

  1. بازار ماهی فروشان

یکی از اصلی‌ترین بازارهای محلی بندر گناوه که اصالت و فرهنگ بومی این منطقه در آن موج می‌زند، بندر ماهی‌فروشان است. در این بازار ماهی‌های صیدشده روز عرضه می‌شود که از معروف‌ترین آن‌ها می‌توان به ماهی کوسه، مرکب، میگو و خرچنگ اشاره کرد. در یک کلام اگر هوس کردید تا تازه‌ترین ماهی جنوب را در سبد خریدتان داشته باشید، باید که به بازار ماهی‌فروشان بندر گناوه سر بزنید.

  1. بازار ته لنجی

در میان بازارگردی‌هایتان در بندر رویایی گناوه لذت گشت‌وگذار در بازار ته لنجی را به هیچ قیمتی از دست ندهید. این بازار نام خود را از کالاهای ته لنجی دارد که ملوانان جنوبی آن‌ها را از کشورهایی مثل دبی و کویت به ایران وارد می‌کنند و در نهایت از ته لنج به دل بازارهای محلی منتقل می‌کنند.

هرنوع کالایی که فکرش را بکنید در این محصولات ته لنجی پیدا می‌شود؛ از کیف و کفش گرفته تا پوشاک و لوازم بهداشتی و ادویه‌های خوش‌رایحه‌ای که طرفداران زیادی دارد. بد نیست بدانید که معروف‌ترین بازارهای ته لنجی ایران نیز در بندر گناوه و بندر دیلم جا خوش کرده‌اند.

سفر به جنوب ایران با بهترین پروازهای تریپ

برای تجربه یک سفر آسان و بدون دغدغه، خرید بلیط هواپیما ارزان خود را به تریپ بسپارید. آژانس هواپیمایی تریپ با ارائه بهترین قیمت‌ها، پشتیبانی ۲۴ ساعته و امکان مقایسه پروازها، انتخابی مطمئن برای دوست‌داران سفرهای هوایی به شمار می‌رود. تنها کافی است وارد سایت www.trip.ir شوید و بلیط پرواز موردنظرتان را در چند دقیقه رزرو کنید. سفر آسوده با تریپ، همیشه در دسترس شماست.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی