چهارشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۴
نظرات: ۰
۰
-

تحلیلگر مسائل بین الملل بر این باور است که متغییر اصلی در انتخابات، نامزدهای انتخابات آمریکا نمی توانند باشند.

مهدی مطهرنیا در گفتگو با «اطلاعات آنلاین» با اشاره به برگزاری انتخابات تیرماه ایران و آبان ماه آمریکا می‌گوید: متغیر اصلی در انتخابات کشورها، انتخابات کشور رقیب یا دشمن نیست. در واقع انتخابات در ایران یا آمریکا باید متوجه اهداف و منافع ملی باشد. به هر روی در تهران، رویکرد نسبت به مقوله رای گیری، آنهم برای تعیین رییس جمهوری متوجه گفتمان انقلابی با جهت گیری‌های رادیکالیسم حاکم است.

این تحلیلگر مسائل بین الملل در ادامه می‌افزاید: این احتمال که دونالد ترامپ به کاخ سفید بازگردد، محتمل است. اما تا زمان برگزاری انتخابات در آمریکا ۵ ماه زمان باقی مانده است و در این مدت شاهد فراز و نشیب‌های زیادی خواهیم بود.

انتخابات ایران چه ربطی به انتخابات آمریکا دارد؟

به گفته وی، ترامپ یک چهره تجارت پیشه در حوزه سیاست دارد. در واقع او یک تاجر است و البته نیازمند به تعامل با ایران است. 

وی در تحلیل عملکرد نامزدهای انتخاباتی می گوید: اگر چه چهره هایی، چون جلیلی و قالیباف در جمع کاندیدا‌ها هستند، اما باید بگوییم درک بازی‌ آمریکا با اتحادیه اروپا و البته چین می‌تواند زمینه طرح یک بحث جدید در سیاست خارجی باشد؛ لذا آنچه که اکنون در جمهوری اسلامی ملموس است، این که نباید رییس جمهور را در بحث سیاست خارجی تصمیم گیر نهایی دانست. بلکه به قول ظریف رییس دولت نمی‌تواند اثر چندانی در تصمیم گیری داشته باشد. اگر چه بخشی از تصمیم سازی، در هیئت دولت و وزارت خارجه صورت می‌پذیرد.

وی می گوید: این منطق که حضور یک رییس جمهور تندرو در آمریکا با مواضع سخت در قبال ایران موجب می‌شود تا مسئولین دستگاه دیپلماسی باید میانه رو باشند، نمی‌تواند کارساز و راه گشا باشد.

نظرسنجی

اولین اقدام ترامپ پس از ورود به کاخ سفید؟

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی