به گزاش اطلاعاتآنلاین، رئیس جبهه اصلاحات شب گذشته در شبکه اجتماعی کلابهاوس به بیان دیدگاهها و انتظارات این جبهه از نامزد انتخاباتی خود پرداخت. آذر منصوری با تشریح برنامههای انتخاباتی جبهه اصلاحات در کلابهاوس گفت: یکی از پرسشهای این روزها این است که چرا ما در این انتخابات ریاست جمهوری پیش رو، متفاوت با انتخابات ۱۴۰۲ عمل کردیم؟ به این پرسش به اینصورت پاسخ داده میشود که ما در آن مقطع اعلام کردیم که توصیهای درباره نامزدها نداریم و طی مراحل ثبت نام و رد صلاحیتها هم اعلام کردیم که نامزدی در این انتخابات نداریم. حادثه تلخ سقوط هلی کوپتر، برنامه ما را تغییر داد چرا که قصد داشتیم که از آخر تابستان شرایط و رفتار حکمرانی و جامعه و ظرفیتهای خود را بسنجیم و سپس به انتخابات ورود کنیم. این موقعیت ویژه سبب شد تا همه دستورات جبهه اصلاحات را کنار گذاشته و وارد موضوع انتخابات شویم.
منصوری عنوان کرد: ما ترجیح میدهیم چه در این انتخابات و چه در هر انتخابات دیگری مشارکت فعال داشته باشیم. مشارکت فعال یعنی اینکه یک جریان سیاسی بتواند با مشارکت در انتخابات نتیجه بگیرد که هم از این طریق بتواند به فعالیت خودش تداوم ببخشد و هم از این فرصت برای گفتمانسازی، نقد شرایط موجود، ارایه برنامه دهد با هدف افزایش سرمایه اجتماعی استفاده کند. این موارد سبب میشود تا جامعه ایران قدرت بیشتری پیدا کند.
رییس جبهه اصلاحات تصریح کرد: اکنون سه سال از دولت آقای رییسی گذشته و شرایط ما با سال ۱۴۰۰ متفاوت است. ما متعتقد هستیم که اگر دولت زیر ۲۰ درصد از اختیارات حکمرانی را داشته باشد، جایگاه این نهاد سبب میشود که میزانی از اثر بخشی داشته باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود فضای این دوره از انتخابات ریاست جمهوری را چنین تشریح کرد: پیامهایی که برای شرکت در این انتخابات گرفتیم، متفاوت بود با پیامهایی که در سال ۱۴۰۲ از همین بدنه تشکیلات و نخبگان دریافت میکردیم. البته سطح جامعه تکان نخورده است و به یک جامعه مشارکتجو در انتخابات تبدیل نشده است. مشارکتجو شدن جامعه بستگی به رفتار آقای پزشکیان و ادبیاتی که به کار میرود و نوع رقابتی که شکل میگیرد، دارد. هرچه روندی رقابتیتر باشد مشارکت هم بیشتر خواهد بود.
منصوری ادامه داد: تحلیل ما از ظرفیت خودمان، تشکیلات جمعی اصلاحات، موقعیت جناب آقای خاتمی و تحلیلی که از جامعه داشتیم ما را به این راهبرد ترغیت کرد که این دور از انتخابات متفاوتتر از انتخاباتی است که ما را به سمت نامزد نیابتی پیش ببرد. به همین دلیل تصمیم گرفتیم که در این انتخابات شرکت کنیم و در این راه سه نامزد معرفی کردیم. تمام پیشبینی ما این بود که همه نامزدهای ما رد صلاحیت میشوند. اما نوع مواجهه شورای نگهبان نشان داد که مسیری باز شده است.
وی یادآور شد: جامعه تجربه حاکمیت یکدست را دارد. در انتخابات پیشین مجلس شورای اسلامی آشکارترین اعتراض مدنی شهروندان و نماد خشونتپرهیز که شرکت رای ندادن بود را مشاهده کردیم. این برای دولتی که میخواهد کشور را با عقلانیت اداره کند؛ یک هشدار و زنگ خطر است. این موضوع نشان میدهد که شکافی میان حاکمیت و جامعه به وجود آمده است.
وی تصریح کرد: اکنون دریچهای باز شده که دولتی روی کار آید که بتواند در همان مسیری که ما به آن اعتقاد داریم شیوه حکمرانی را اصلاح کند. راه نجات دیگری برای کشور وجود ندارد. اگر یک دولت عقلگرا روی کار آید میتواند کشور ما را در مسیر توسعه قرار دهد. این دولت میتواند جامعه قدرتمند و مشکلات سیاست خارجی ما را حل وفصل کند. اکنون فرصت بیبدیلی در اختیار ما و مردم ایران قرار گرفته است و همه باید از این فرصت استفاده کنند. نخبگان و مسولان سیاسی، مسولیت تاریخی دارند.
وی تاکید کرد: جبهه اصلاحات اکنون در شرایطی قرار دارد که میتواند بیشترین تضمینها را به مردم برای مطالبات آنان در پسا انتخابات دهد. گرچه این انتخابات ازاد نیست. انتخاباتی آزاد است که همه جریانهای سیاسی بتوانند نمایندگان خودشان را در عرصه رقابتها ببینند. اما تا حدودی امکان انتخابات رقابتی وجود دارد گرچه کار دشواری است که بتوانیم مرددین را قانع کنیم که در انتخابات شرکت کنند.
منصوری سختترین کار کمپین انتخاباتی پزشکیان، نامزد انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم را متقاعد کردن نسل زد دانست و گفت: پزشکیان اکنون در حال مطرح کردن سبک زندگی است. اینکه جامعه باید حق انتخاب کردن نوع و شیوه زندگی خود را داشته باشد. گفتمان نوین اصلاحات هم در حال پرداختن به نسل زد است. در این انتخابات مجموعه مشاورههایی که به دکتر پزشکیان دادیم همین موضوع بوده است که از این فرصت باقی مانده تا انتخابات در برنامههای یکی از مخاطبان را نسل «زد» بداند. این نسل از نیمه دوم دهه هفتاد و پایان دهه هشتاد و تا حدودی دهه نود را در بر میگیرند. متقاعد کردن آنان که بتوانند از این مسیر به حقوق خودشان دست پیدا کنند کار بسیار دشواری است. برای این موضوع از تقویت کلید واژه زندگی استفاده میکنیم.
وی در جای دیگری از صحبتهای خود با اشاره به موضوع صیانت از آرا، عنوان کرد: کمیتهای در ستاد انتخاباتی تشکیل شده است که از ظرفیتهای نظارت بر صندوقهای رای استفاده کند و تا جای امکان تضمین سیاست از آرای مردم را ایجاد کند. صیانت از آرای مردم یک نگرانی جدی است. چرا که اکنون هیچ گروهی از اصلاح طلبان در برگزاری انتخابات شرکت ندارند و لازم است تا به مردم تضمین دهند که از آرای آنان صیانت میشود.