پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۶
نظرات: ۱
۰
-
باید کشف کنیم در ذهن پزشکیان چه می‌گذرد؟

برخی می‌گویند که وفاق معادل سیاسی ندارد در حالی که چنین نیست منتها ما باید کشف کنیم در ذهن دکتر پزشکیان چه می‌گذرد یا باید بحث کنیم درباره آن تا بهتر به مفهوم عملی وفاق نزدیک شویم. 

به گزارش اطلاعات آنلاین، دومین پنل همایش وفاق ملی با موضوع «مفهوم سنجی وفاق ملی» با مدیریت محمد مهدی مجاهدی و با حضور صادق حقیقت، هادی خانیکی، ابوالفضل دلاوری، سید حسین طباطبایی و سعید معیدفر در حضور محمد جواد ظریف در سالن قلم کتابخانه ملی برگزار شد. 

در ابتدای  این پنل سید صادق حقیقت گفت: باید منشوری به نام منشور وفاق تهیه شود. حذف جناح های سیاسی نه مطلوب است نه ممکن، وفاق نه یک انتخاب بلکه یک صورت است. مفهوم وفاق و مباحث نظری ناظر به واقعیت است. فرصتی که در دولت چهاردهم داریم تکرار ناشدنی است. اگر موفق شدیم که شدیم اگر نه دیگر مشخص نیست چه اتفاقی خواهد افتاد. 

وی افزود: برخی از استادان می‌گویند که وفاق معادل سیاسی ندارد در حالی که چنین نیست. باید اختلافات را کنار بگذاریم و نباید با ادم ها به صورت صفر و یک برخورد کرد. سوالی اینجاست که ما باید کشف کنیم در ذهن دکتر پزشکیان چه می‌گذرد یا باید بحث کنیم درباره آن. 

حقیقت اظهار داشت: ما باید بدانیم که وفاق چه نوع دایره معمایی درست می کند. شرایط توفیق گفتمان وفاق را باید بدانیم. موضوعی  که وقتی پزشکیان باید در آن تمرکز کنند جلوگیری از رانت هست به خصوص درباره بانک‌ها.

در ادامه هادی خانیکی، جامعه شناس گفت: گفتگو درباره امید و وفاق خیلی سخت است. اما درباره موضوعات دیگر خیلی سخت نیست. گفتگوی تمدن ها که توسط آقای خاتمی مطرح شد در کشور ما خیلی مورد توجه قرار نگرفت همینطور گفتمان عدالت باید دید که وفاق چطور مورد توجه قرار می‌گیرد. اگر زمینه ای وجود داشته باشد میتوان از وفاق، وفاق ساخت اما اگر زمینه ای وجود نداشته باشد باید در محیط های علمی و مباحث نظری آن را پیگیری کرد. 

این استاد دانشگاه افزود: وفاق در زمینه اجتماعی، نشان دهنده آن است که جامعه ایران با محرومیت نفع شخصی پیش می رود. وقتی جامعه فردی تر می شود احتیاج به گفتمانی دارد که نهادهایی بیایند و این فردیت را پاسخ دهند. آن نهادها عبارتند از نهاد دین، سیاست، آموزش، خانواده و رسانه. اگر این ها به سمت تجمیع برود که مایه وفاق هست مشکلات را می‌تواند حل کند.

وی تاکید کرد: جامعه مدنی ما جامعه ضعیفی است. از درون جامعه مدنی بحث حزبی آن دیده می‌شود البته زیاد بودن احزاب به معنای تاثیر گذاری این بخش نیست.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی