فرهیختگان نوشت: آن سوی سیاست در جمع نیروهایی از فعالان سیاسی ایران که به اصولگرایی معروف هستند، چه خبر است؟ اصولگرایان که اکثریت مطلق مجلس فعلی را در اختیار دارند گویا امیدوار به انتخاباتی بدون رقیب اصلاحطلب بودند و در شهری مثل تهران که ارزش نمادین فوقالعادهای دارد، چندشعبهای هستند.
اصولگرایان برخلاف تجربه انتخابات شورای دوم و مجلس هفتم معمولا از اسامی عجیبی برای حضور در انتخابات استفاده میکنند. اسامیای که نه بار معنایی سیاسی خاصی دارند نه فضای اجتماعی میسازند. در همین انتخابات فعلی حفظ کردن اسم گروههای شب انتخاباتی که برای امتیازگیری خلق میشوند، انصافا کار سختی است.
در انتخابات فعلی که پس از تجربه بازی در زمین یکطرفه انتخابات 98 و 1400 درحال وقوع است، اصولگرایان «بدعادت» شدند. تمرکز اصلی در پشت صحنه اصولگرایی روی گرفتن سهمیه بیشتر در دو یا سه لیست اصلی این جریان است. دور میز لیست اول بهطور خاص بدنه قالیباف، زاکانی و پایداری درحال رایزنی هستند. این میز به خودشان «شانا» میگویند.
در میز لیست دوم که به خودشان «امنا» میگویند نزدیکان بذرپاش، بخشی از پایداریهای سابق مثل رسایی و رائفیپور هستند. امنا، درواقع خروج بخشی از اصولگرایان از ائتلاف مجلس یازدهم است و با کنایه به آنها موضع میگیرند.
لیست سوم شاید شامل بخشی از سنتیها باشد. نقطه مرکزی بحث در این «یارکشی»ها در اصولگرایان اطمینان از پیروزی در غیاب رقیب قدرتمند و گرفتن سهم بیشتر در لیست نهایی است.
تفاوت این لیستها در اسامی انتخابی و سهمیهبندی درون آن است. بهعنوان یک رسانه نمیدانیم تفاوت دیدگاه این افراد در موضوعات اصلی اقتصادی و سیاسی کشور چیست؟ نمیدانیم ایده جدید آنها برای چالشهای اجتماعی ما چیست؟ آنها واقعا چه میگویند؟ انصافا نمیدانیم! ضربات پیدرپی که در فضای رسانهای به چهرههای اصلی این لیستها وارد میشود احتمالا بیشتر از سوی رقبای درونجناحی طراحی میشود،
ضرباتی که هیچ پاسخ قانعکنندهای به جامعه درباره آنها داده نشده و انباشت ناامیدی را بیشتر میکند. اصولگرایان عادت دارند از سبد ارزشها وام انتخاباتی میگیرند و تا الان ابربدهکار انتخاباتی به ارزشهای انقلابی محسوب میشوند. آن سوی سیاست در میان اصلاحطلبان عادت بالا رفتن از دیوار «آزادیهای اجتماعی و سیاسی» مد است، این سو وام از ارزشها بدون ضمانت بازپس دادن!