مهدی مطهرنیا تحلیلگر سیاسی درباره رفتار آینده روس ها با ایران گفت: همان طور که انگلیسی ها از سال ۲۰۱۸ به بعد سیاست خود را در قبال جمهوری اسلامی ایران بازتعریف کردند، روس ها نیز از این به بعد همان گونه عمل خواهد کرد.
وی در گفت وگو با ویژه نامه نوروزی ستاره صبح گفت: نظم آینده جهانی منطقه بندی های خاصی ایجاد می کند و براساس غلظت دنیای واقعیت موازی نسبت به دنیای تک قطبی پیش خواهد رفت. لذا تبیین وضعیت روسیه کار چندان مشکلی نیست.
مطهرنیا افزود: نزدیک شدن مسکو به واشنگتن و ایجاد فضای بده بستان های سیاسی از منطقه حاشیه روسیه و پیامد آن در خاورمیانه حمایت های روسیه از ایران کاهش پیدا می کند و برگ امتیاز ایران از روسیه گرفته خواهد شد. بنابراین ترامپ برای ایران هم فرصت و هم تهدید است.
وی تاکید کرد: ترکیه، عربستان، قطر و .... در ائتلاف علیه ایران مربعی را تشکیل خواهند داد که اسرائیل از آن بهره خواهد جست.
این پژوهشگر علوم سیاسی گفت: این امر برای اسرائیل نیز مطرح است به این معنا که تل آویو می خواهد قدرتمند ولی قابل کنترل باشد. بنابراین ماجرای ایران و اسرائیل با هم پیوند می خورد و از منظر قدرت ملی در صحنه آینده جهانی همگرایی های موجود بر خلاف واگراییهای چهار دهه اخیر در آینده تغییر و تحول می پذیرد و ادبیات دیگری در این منطقه شکل می گیرد.
وی تصریح کرد: عربستان، ترکیه، پاکستان، کشورهای حاشیه خلیج فارس و دیگر کشورهای پیرامونی ماتحت عنوان شبه جزیره عرب خواهان قدرت گرفتن تهران به عنوان یک ابر قدرت نیستند. همان طور که عبد الناصر رئیس جمهور پیشین یا دیگر کشورهای عربی دیگر در دوره پهلوی خواهان این معنا، نبودند اما برای ایالات متحده، ایران به عنوان یک سرزمین کد دار با کد ژئوپولتیک و ژنوم ژئو استراتژیک مهم جایگاه مهمی دارد.
مطهرنیا گفت: تهران شریک استراتژیک ایالات متحده آمریکا در نظم آینده در نظر گرفته شده است. لذا جمهوری اسلامی ایران یا باید بپذیرد در برابر آمریکا قرار بگیرد یا در کنار آمریکا باشد.