علی بیگدلی، استاد دانشگاه و پژوهشگر در گفت وگو با ستاره صبح با بررسی شرایط ایران در مذاکره احتمالی با آمریکا گفت: اگر ترامپ از ایران بخواهد که به طور کامل از فعالیت های هستهای اش دست بردارد، با توجه به هزینه های گزافی که جمهوری اسلامی در این مسیر صرف کرده و از سویی به دلیل نیاز به پاسخگویی به مردم در داخل این احتمال وجود دارد که خواسته ترامپ از سوی ایران رد شود. به بن بست کشیده شدن مذاکرات ایران و آمریکا به معنی آغاز تنش و درگیری نظامی است.
وی با اشاره به انتخاب های غلط سیاست خارجی ایران یادآور شد: دولت آمریکا تندرو و خشن است و با دولت های دموکرات فرق دارد. دوران اوباما و بایدن تمام شده و فرصت برد- برد از دست رفته است. ترامپ مثل همتایان دموکرات خود عمل نمیکند و سهم گرفتن از غنی سازی را نخواهد پذیرفت. احتمالا از ایران خواسته شود تمام تأسیسات هستهای اش را جمع کند. این مرحله ایران را در نقطه انتخابی سخت قرار میدهد.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: در صورت وقوع جنگ بین ایران و آمریکا شرایط جمهوری اسلامی از عراق در زمان حمله مشابه، سخت تر خواهد شد. چون سطح مقاومت ایران بالاتر از سطح مقاومت عراق در سال ۲۰۰۳ است. شکل نظام سیاسی در ایران با عراق و لیبی متفاوت است، ایران از قدرت نظامی برخوردار است که میتواند مقاومت را ادامه دار کند و بر میزان تخریب بیافزاید.
وی گفت: یکی از مسائل مهم و قابل توجه نارضایتی های داخلی است که میتواند جامعه را با بحران روبهرو کند. ایران در میان همسایگانش یک کشور دوست و همراه ندارد تمام همسایگان با جمهوری اسلامی اختلافاتی دارند. حتی عراق و افغانستان امروز با ایران مشکل دارند. این موارد عوامل خطرناکی است که توجه به آنها جمهوری اسلامی را از جنگ پرهیز میدهد.
این پژوهشگر تاریخ با یادآوری رفتار روسیه در قبال جمهوری اسلامی خاطر نشان کرد: کشورهایی که دم از دوستی میزنند از جمله روسیه و چین، در وقوع جنگ میان ایران و آمریکا از حمایت ایران و دخالت مستقیم پرهیز خواهند کرد.