پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۶:۱۷
نظرات: ۳
۱
-
تولید ارابه‌های مرگ پایان می‌یابد؟

سردار احمدرضا رادان،  فرمانده انتظامی کشور در گفت و گویی بعضی از  خودروهای تولید داخل را به «ارابه مرگ» تشبیه کرد و آن را نشان دهنده ضعف ایمنی آنها دانست.

اطلاعات نوشت: حوادث رانندگی به عنوان سومین عامل مرگ و میر در کشورمان همواره دغدغه مردم و همچنین مسئولان بوده است که در این میان ایمن سازی خودروهای داخلی می تواند سهم زیادی در کاهش شمار قربانیان داشته باشد، خودروهایی که به گفته فرمانده کل انتظامی کشور  «ارابه مرگ» هستند و هنگام تصادفات به عاملی برای مرگ سرنشینان بدل می شوند.

سردار احمدرضا رادان،  فرمانده انتظامی کشور چند روز قبل در یک گفتگوی تلویزیونی، بعضی از  خودروهای تولید داخل را به «ارابه مرگ» تشبیه کرد و گفت: این وسایل باید هنگام حادثه از جان سرنشین محافظت کنند، اما گاهی یک واژگونی ساده سبب مرگ کشته شدن سرنشینان می شود که نشان‌دهنده ضعف ایمنی آنهاست.

وی به حادثه اخیر واژگونی یک دستگاه اتوبوس در کرمان که منجر به کشته شدن ۱۴نفر شد  اشاره کرد و گفت: اگر سقف و بدنه اتوبوس‌ها مقاوم بود، این فاجعه رخ نمی‌داد. امروزه سقف، بدنه و حتی شیشه خودروها به ابزار قتل تبدیل شده‌ است و باید بازنگری جدی در استانداردها انجام گیرد.

از سویی دیگر رئیس مرکز تحلیل داده‌های پلیس راهور فراجا هم گفت: تصادف، سومین عامل مرگ و میر در کشورمان است و روزانه ۵۰نفر بر اثر تصادفات در کشور جان خود را از دست می دهند  و در مجموع این تصادفات منجر به مرگ، سالانه حدود ۹۲هزار میلیارد تومان خسارت به جا می گذارد.

سرهنگ وحید رضا بای در این‌باره گفت: جمهوری اسلامی ایران به دلیل وسعت جغرافیایی و حجم بالای ترددها شرایط ویژه‌ای در زمینه ترافیک دارد. جمعیت کشور بیش از ۸۶میلیون نفر است که بیش از ۴۲میلیون نفر از این جمعیت دارای گواهینامه هستند، به این معنی که نزدیک به نیمی از جمعیت کشور راننده و دارای گواهینامه هستند. همچنین تعداد وسایل نقلیه کشور، از جمله خودرو و موتورسیکلت، به بیش از ۴۱و نیم میلیون دستگاه می‌رسد و ایران از نظر تعداد وسایل نقلیه موتوری در رتبه دوازدهم جهان قرار دارد.

رئیس مرکز تحلیل داده‌های پلیس راهور فراجا ادامه داد: تقریباً ۵۰درصد از خانواده‌های ایرانی دارای خودروی شخصی هستند و بیش از ۹۰درصد حمل و نقل بار و مسافر در کشور با استفاده از وسایل نقلیه موتوری انجام می‌شود، که این امر نشان‌دهنده وابستگی بالای کشور به حمل و نقل وسایل نقلیه موتوری زمینی برای جابه جایی کالا و مسافر است.

بای به مقایسه وضعیت تصادفات در سال‌های گذشته و اکنون پرداخت و اظهار داشت: در سال‌های ابتدایی دهه ۸۰، تصادفات کشور بسیار زیاد بود و شمار جانباختگان سالانه به بیش از ۲۷هزار نفر رسید. اما اکنون با رشد ۵۶۹درصدی در تعداد وسایل نقلیه و ۱۴۱درصدی در شمار دارندگان گواهینامه، وضعیت استفاده از وسایل نقلیه در کشور در مقایسه با سال ۱۳۸۰، به طور قابل توجهی افزایش یافته است.

وی گفت: تصادفات رانندگی بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، هشتمین عامل مرگ‌ومیر در جهان محسوب می‌شود  اما بر اساس اعلام وزارت بهداشت، متأسفانه در کشور ما، تصادفات رانندگی از سال ۲۰۰۹تا ۲۰۱۹سومین عامل مرگ‌ومیر بوده است. بیش از ۶۲درصد از کسانی که در تصادفات جان خود را از دست می‌دهند، افراد در سن مولد و کار کشور هستند که از این حیث برای جامعه بسیار خسارت بار است.

رئیس مرکز تحلیل داده‌های پلیس راهور فراجا درباره تصادفات ادامه داد: سالانه بیش از دو میلیون و چهارصد هزار فقره تصادف در کشور رخ می‌دهد. از این تعداد، ۸۲درصد تصادفات خسارتی، ۱۷درصد تصادفات جرحی و یک درصد تصادفات منجر به مرگ هستند. به عبارتی، روزانه بیش از ۶۵۰۰فقره تصادف در کشور رخ می‌دهد که منجر به جان باختن روزانه ۵۰نفر و زخمی شدن بیش از ۱۳۰نفر می‌شود.  این آمارها نشان‌دهنده چالش‌های بزرگ پیش روی ما در زمینه ترافیک و ایمنی جاده‌ها است و نیاز به اقدامات هماهنگ و برنامه‌ریزی ویژه از سوی تمامی دستگاه‌های مسئول دارد تا بتوانیم به بهبود وضعیت ترافیک و کاهش تصادفات کمک کنیم.

بای اظهار داشت: براساس تحقیقات علمی انجام‌شده، ۵۲درصد تصادفات ناشی از خطای انسانی است، بیش از ۲۰درصد به دلیل وضعیت نامناسب راه‌ها، ۱۲درصد به علت نقص فنی وسیله نقلیه و مابقی به دلایل مشترک بین این عوامل است. همچنین، در تجزیه و تحلیل‌های انجام‌شده با همکاری سازمان پزشکی قانونی، مشخص شد که ۵۲درصد از جانباختگان تصادفات، در همان لحظات اولیه حادثه (در صحنه تصادف) جان خود را از دست می‌دهند.

وی افزود: اگر راه‌ها ایمن و وسیله نقلیه از استانداردهای ایمنی برخوردار باشد، می‌توانیم شدت و میزان خسارت تصادفات را کاهش دهیم.

ضرورت راه اندازی مرکز آزمون تصادف

بنا به این گزارش ناایمن بودن خودورهای داخلی،موضوعی است که از سال ها قبل مورد انتقاد کارشناسان و پلیس بوده است که گویا قرار است سرانجام با راه اندازی مرکز آزمون تصادف،به آن پایان داده شود.

رئیس پلیس راهور فراجا با بیان این که یکی از مهم‌ترین مطالبات پلیس راهور از خودروسازان، ارتقاء ایمنی و استحکام بدنه خودروهاست، گفت: خودروها ۲ نقش حیاتی ایفا می‌کنند؛ نخست در جلوگیری از تصادفات و دیگری در حفاظت از جان رانندگان و سرنشینان پس از وقوع تصادف.

سردار حسینی با اشاره به این که توجه به ایمنی و استحکام بدنه در طراحی بدنه، شاسی، ستون‌ها، شیشه‌ها، کیسه هوا، کمربند ایمنی و سایر اجزای خودرو امری ضروری است، افزود: این بخش دوم، یعنی محافظت از جان افراد پس از وقوع تصادف، به عواملی نظیر طراحی صحیح اتاق بدنه، کیسه هوا، کمربند ایمنی، شیشه‌ها و حتی طراحی صندلی‌ها بستگی دارد تا خودرو بتواند هنگام تصادف از سرنشینان خود محافظت کند.

رئیس پلیس راهور فراجا به نداشتن ابزار لازم برای ارزیابی این قابلیت در خودروها اشاره کرد و توضیح داد: در بسیاری از کشورها، این ارزیابی‌ها در مراکز آزمون تصادف یا همان "کراش تست" انجام می‌شود. این مراکز به دقت میزان استحکام خودروها را در برابر ضربات شدید و توانایی حفاظت از جان سرنشینان ارزیابی می‌کنند. وی ادامه داد: با توجه به آخرین اعلام سازمان استاندارد، مرکز آزمون تصادف در کشور بزودی افتتاح خواهد شد و قرار است در خردادماه ۱۴۰۴این مرکز در کشور راه‌اندازی شود. این اقدام به خودروسازان این امکان را می‌دهد که خودروها را پیش از ورود به بازار، تحت تست‌های سختگیرانه قرار دهند و در صورت لزوم، اصلاحات لازم را انجام دهند.

حسینی تاکید کرد: خودروهای وارداتی   از نظر ایمنی شرایط بهتری دارند و ارزیابی‌های میدانی نشان می‌دهد که خودروهای تولید داخل در این زمینه دچار نواقص جدی هستند. به همین دلیل، پلیس راهور فراجا از خودروسازان خواسته است تا به این امر توجه ویژه‌ای داشته باشند.

رئیس پلیس راهور فراجا افزود: ما باید توانمندی‌های داخلی را تقویت کنیم تا خودروهایی که سهم زیادی در تصادفات و سوانح جاده‌ای دارند، از خط تولید خارج شوند. به عنوان مثال، زمانی که ابزارهای لازم برای ارزیابی ایمنی خودروها در دسترس نبود، با تحلیل داده‌های تصادف، اقدام به حذف خودروهایی نظیر پراید از خط تولید کردیم.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • شهرام IR ۱۳:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۳
    کیسه هوا برای باز نشدنه وبه خودروسازها توهین نکنید اون بنده خدا ناراحت میشه
  • Mmd IR ۲۳:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۳
    متاسفانه همه خودروهای تولید داخل ارابه مرگ هستن استثنائی نمیشودقائل شد همه والسلام

نظرسنجی

رابطه شما و تلویزیون در نوروز ۴۰۴؟

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی