چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۷:۳۰
نظرات: ۳۴
۲
-
وزارت نیرو

نشست‌های فوق‌العاده وزارت نیرو برای مدیریت مصرف آب و برق در تابستان ادامه دارد. سوال مردم این است که آیا در روزهای سخت تابستان، شاهد افت فشار آب و خاموشی در تهران خواهیم بود؟

همشهری نوشت: در حالی که چند روز از انتشار جدول زمانی خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده منتشر شده اما هنوز خاموشی محسوس در کلانشهرها رخ نداده با این حال ممکن است چنین وضعیت پایدار نباشد. چرا که از یک سو وزارت نیرو مصمم است جلوی تخلیه آب پشت سدها را بگیرد تا تولید برق در نیروگاه‌های برقابی کاهش نیابد و از سوی دیگر نیروگاه‌های حرارتی که بخش عمده برق را تامین می‌کنند در فصل تعمیرات به سر می‌برند.

همزمان تلاش مهندسان و تکنسین‌های صنعت برق در سراسر کشور برای به مدارآوردن نیروگاه‌ها ادامه دارد تا آماده مواجه به افزایش مصرف برق در تابستان داغ پیش رو شوند.

خطر در کمین ۲۴ استان تشنه

خبر مهم اینکه میزان بارش های از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر۱۴۰۳) تا ۲۲ فروردین ماه با کاهش ۳۵ درصد نسبت به دوره بلندمدت به ۱۲۹.۹ میلیمتر رسید که احتمال بروز کم آبی در برخی نقاط کشور داده شده است. صادق ضیائیان رئیس مرکز پیش‌بینی سازمان هواشناسی کشور به‌تازگی با اشاره به افزایش دمای یک تا ۲ درجه‌ای نسبت به وضعیت نرمال بلندمدت در بهار و تابستان سال جاری، گفت: گرمایش جهانی ادامه دارد و ما باید با صرفه‌جویی در انرژی و منابع آب، سازگاری با تغییر اقلیم را جدی بگیریم.

براساس تازه‌ترین آمار دفتراطلاعات و داده‌های آب کشور، از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر۱۴۰۳) تا ۲۲ فروردین ماه در مقایسه بلندمدت ۳۵ درصد کاهش را نشان می دهد. به این ترتیب ۲۴ استان کشور با کاهش بارش نسبت به سال گذشته روبه‌رو بوده و استان هرمزگان با کاهش ۵۷ درصدی در صدر استان های کم بارش قرار دارند.

سیف‌الله آقابیگی مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو در جلسه کارگروه انرژی با اشاره به شرایط اقلیمی و کاهش بارندگی‌ها در سال آبی ۱۴۰۴، گفت: میزان بارش‌ها نسبت به میانگین بلندمدت حدود ۳۷ درصد کاهش‌یافته است و این موضوع اثرات منفی زیادی بر منابع آب زیرزمینی و مخازن سطحی دارد.

وی افزود: وظیفه ما این است که با برنامه‌ریزی‌های دقیق و منطبق بر شرایط اقلیمی موجود، از بروز بحران در تأمین منابع آب و انرژی جلوگیری کنیم.

آماده‌باش به برقابی‌ها

مدیرکل دفتر توسعه نظام‌های فنی، بهره‌برداری و دیسپاچینگ برق‌آبی شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: با توجه به تشدید نشانه‌های تغییرات اقلیمی و کاهش بارش‌ها در سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۴، سال پیشِ رو یکی از خشک‌ترین سال‌ها است و با کاهش ورودی سدهای دارای نیروگاه برق‌آبی؛ انتظار می‌رفت شاهد کاهش شدید تولید برق توسط نیروگاه‌های برق‌آبی باشیم.

قی عبادی، افزود: تعمیرات واحدهای برق‌آبی کشور مطابق برنامه‌ریزی صورت گرفته از مهرماه ۱۴۰۳ شروع شده است و تعمیرات سالیانه اکثر واحدها تاکنون به انجام رسیده است، تعمیرات بقیه واحدها نیز تا شروع زمان پیک انجام و آماده بهره‌برداری خواهند شد، خوشبختانه تاکنون مطابق برنامه زمانبندی پیشرفت لازم صورت گرفته است.

او افزود: در سدهای دارای نیروگاه برق‌آبی به ویژه حوضه سدهای زنجیرهای کارون بزرگ و همچنین با ذخیره‌سازی آب در سدها و حداقل تولید در ماه‌های غیرپیک (متناسب با نیاز آبی پایین‌دست)، انتظار می‌رود با لحاظ افزایش راندمان نیروگاه‌ها با بهره‌برداری در حداکثر توان و همچنین تنظیم آب و حتی‌الامکان تولید در زمان‌های اوج بار شبکه برق در اوج مصرف تابستان سال جاری علیرغم کاهش بارش‌ها؛ حداقل به میزان تابستان سال گذشته انرژی تولید شود.

عبادی تاکید کرد: تمامی نیروگاه‌های برق‌آبی کشور علیرغم کاهش بارندگی‌ها و ورودی کل به مخازن سدها، به شکلی برنامه‌ریزی شده‌اند که مطابق سال‌های گذشته در زمان حداکثر نیاز برق به کمک سایر نیروگاه‌ها از جمله نیروگاه‌های حرارتی بیایند.

مصطفی رجبی‌مشهدی مدیرعامل شرکت توانیر چندی پیش اعلام کرده بود که در سال جاری به دلیل خشکسالی امکان استفاده حداکثری از ظرفیت نیروگاه‌های برقابی را نداریم یعنی امسال نسبت به سال گذشته تنها می‌توانیم از یک‌سوم ظرفیت تولید برق نیروگاه‌های برقابی استفاده کنیم، علاوه بر آن بخشی از تعمیرات نیروگاه‌ها که در سال گذشته به دلیل محدودیت‌هایی که در زمینه سوخت داشتیم به سال جاری موکول شد و اکنون باید تعمیرات اساسی صورت گیرد.

اخطار به البرزنشینان

در تازه‌ترین رویداد معاون خدمات مشترکان و درآمد شرکت آب و فاضلاب استان البرز با بیان اینکه ۱۰ درصد مشترکان آب در البرز به دلایلی چون نشت آب و داشتن استخر یا فضای سبز اختصاصی در منزل، پرمصرف هستند؛ گفت: این مشترکان باید مصرف خود را اصلاح کنند در غیر این صورت با قطع انشعاب و اخذ تعهد کتبی مواجه خواهند شد. علی رضایی اظهار کرد: مشترکان با بیش از ۲۲ متر مکعب مصرف آب در ماه، مشترکان بد مصرف شناخته می‌شوند و در صورت عدم مدیریت مصرف، در وهله اول به آنها با ارسال پیامک اخطار داده می‌شود و در صورتی که مصرف آنها مدیریت نشود؛ میزان آب مصرفی آنها محدود خواهد شد. وی با اشاره به اینکه قطع جریان آب مشترکان بد مصرف در ابتدا به صورت چند ساعته است، عنوان کرد: قطع جریان آب از ساعت ۹ صبح تا ۳ بعد از ظهر برای آنها اعمال می‌شود، اما پس از گذشت این زمان، مجددا انشعاب آنها وصل می‌شود. این یک تذکر برای آنهاست و اگر این بد مصرفی ادامه داشته باشد؛ منجر به قطع کامل انشعاب و اخذ تعهد کتبی و حضوری خواهد شد.

وی یادآور شد: با توجه به کمبود منابع آب، ناگزیر هستیم که این محدودیت‌ها را برای مشترکان بد مصرف در نظر بگیریم تا آنها هم مصرف خود را بهینه و مدیریت کنند.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 19
  • نظرات در صف انتشار: 12
  • نظرات غیرقابل انتشار: 3
  • جلالی IR ۱۰:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۷
    سلام، بحران آب وبرق وگاز در کشور بهانه ای است برای انجام توافقات، از نظر دولت اگر توافق انجام شود ،بحران ها خود به خود کنار میرود، واگر انجام نشود ،مردم برای تنفس هوا نیز مشکل خواهند داشت
  • ناشناس IR ۱۰:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۷
    این نظر که مینویسم شاید به مذاق خیلی ها خوش نیاید ،زمان جنگ بود در جبهه بودیم و برد موشک های عراقی به تهران رسبد شعارا زیاد بود و در نهایت منجر به قبول قطع‌نامه شد،و امروز شاید همان اتفاق افتادنی بشود که خیلی ها از قبل ان نان خوردند پیاله زیادی برای ان روز اماده شده
  • سهند IR ۱۱:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۷
    هشدار به البرز نشینان 😳😳😳 گرچه با مصرف اب در استخرا و فضای سبز بشدت برخورد بش، تهرون! از ی طرف آب البرز را به یغما برده نصف بیشتر پلاک خودروهای البرز شماره تهران هستن 😳 هشدار به البرز نشینان 😳😳😳
  • سید محسن IR ۱۳:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۷
    بیست ساله تحریم استخوانهای ما رو خرد کرده،این برق اتمی چی شد؟؟ امارات دو ساله پروژه برق اتمیش جمع کرد،تا کی ما باید بیچارگی و بدبختی بکشیم
  • علیرضایاربخت IR ۱۳:۰۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۷
    ول کنید این حرفهاراچه خبرازمهاجرین کشوردوست وبرادران مسلمان افغانی مون؟اتوبوس به اندازه کافی بفرستیدمباداسرمرزمعطل بشن البته اینها نیازبه آب وبرق وگازوداروونان وغذاندارنداگرهم داشته باشن روزی۵ساعت آب وبرق ملت راقطع کنیدجبران میشه
    • سحر IR ۲۳:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۷
      تحریم وخشکسالی روهم بندازیدگردن افغانستانی‌ها!چه عیبی داره؟خیلی هم قشنگه! فقط یه موقع به این فکرنکنیدچراخداباماقهرکرده؟؟؟؟
    • سحر IR ۲۳:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۷
      تحریم وخشکسالی روهم بندازیدگردن افغانستانی‌ها چه اشکالی داره ؟به این هم فکر نکنیم که چرا خدا با ما خیلی وقته که قهره!!خداهم نعمت بارون روازماگرفته
  • فریدون IR ۱۵:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۷
    متاسفانه سالها عدم سرمایه گذاری و توجه به نوسازی و بازسازی تجهیزات و امکانات ضروری کشور از جمله زیرساخت‌های عمرانی و انرژی ، امروز ایران و دچار ورشکستگی تمام عیار در همه زمینه‌ها نموده است که دیگر به سادگی قابل جبران نیست و عواقب این بی توجهی دامن زندگی عادی مردم و صنعت را گرفته است!
  • ناشناس IR ۱۶:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۷
    نه کم بود اب هست نه برق بودجه های که تامین شده برای آب برق صرف جای صرف دیگه شده حتا در سال کم خم کم بود اب نداریم همه جای دنیا آب شرب مصرفی با آب غیر مصرفی تفکیک شده است چرا باید از آب شرب صرف ساخت و ساز مسکن بشه چرا این محدودیت‌ها فقط مصرف خانگی است درصورت که در برجها داری استخر و سونا هستند!؟؟
  • یک ایرانی IR ۱۸:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۷
    به جای فشار آوردن به مردم سختی کشیده و قطع وقت و بی وقت آب و برق و گاز ، دهها میلیون افغانی رو بیرون کنید که حداقل سال یه بچه به جمع خانوادشون اضافه میکنن و ایران داره از فشار هجوم و زاد و ولدشون منفجر میشه
    • مهدی US ۲۰:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۷
      ما مردم ایران خودمان باید دست بکار اخراج افاغنه مجاز وغیرمجاز شویم دولت گوشش بدهکار نیست اخراج کنیم قبل ازاینکه جمعیت افاغنه ازایرانی بیشتر شود البته بسیاری از مسولین هم از افاغنه حمایت میکنند
    • محمد IR ۲۱:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۷
      کاراز کار گذشته
  • افشین IR ۱۹:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۷
    اخراج تمامی افغانستانی های مجاز و غیرمجاز خواسته ی همه ی مردمه. مسئولان بی فکر آنقدر خرابکاری کردند که دلایل مختلفی داره
  • ایرج خداداد مجاهد وشهید. زنده انقلاب فاتح مجلس شاه IR ۲۰:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۷
    ما مردم چرا آماده باشیم حکومت آماده باشه که نتیجه عمل کردش را در ۴۷ سال ببیند ومیبیند
  • رضیه شیخ عطار IR ۲۲:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۷
    حالا هی افغانی وارد کنید.ببینید چطور به وقتش هر چی افغانیه که امروز شریک آب و برق و گاز و...هستند شریک خونه هامون میشن و ما باید زیر دستشون باشیم.به وقتش می ریزن سر همه رو می برن.
  • نظامعلی طالشی IR ۰۰:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۸
    با عنایت بر اینکه آب شرب رقم ناچیزی از کل مصارف ابی را بخو اختصاص میدهد،صرفه جویی در سایر مصارف ،مثل کشاورزی( استفاده از روش‌های تحت فشار) ونیز صنعتی( جیره بندی ...) ونیز استفاده از ا ب شیرین کن ها وغیره معقول تر میباشد
  • سعید یوسفی IR ۰۰:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۸
    لطفاً مسعولین بیما رستان میلادیه سر به سرویس بهداشتی های بیمارستان بیاندازند ببینید چه مقدار آب هدرمیرود
  • میثم IR ۰۷:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۹
    تحریمها هیچ اثری ندارند
  • ناشناس IR ۰۷:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۹
    اب از دریای خزر برای کارخانه های تهران بیارند و از اب های اشامیدنی یا منابع اب زیر زمینی هرگز برای کارخانه های صنعتی استفاده نکنند

نظرسنجی

وضعیت اینترنت در دولت چهاردهم؟

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی