در حالی که انتقاد از بیتوجهی شهرداری تهران به پویش ملی «نه به تصادف» رسانهای رسانهای شد و برخی خواستار جبران این کوتاهی از سوی زاکانی شدند، دو روز بعد و تنها چند روز مانده به پایان ماه مبارک رمضان، بیلبوردهای شهری برای طرح «افطارخانه» شهرداری تهران پایتخت را فرا گرفت!
طرحی که تنها در حاشیه بلوار کشاورز و با یک کاسه آش ظاهرا روزهداران را مهمان میکند حالا بر اغلب بیلبوردهای شهری جا خوش کرده! آنهم برای چند روز!
هزینه میلیاردی این طرحهای تبلیغاتی با عمر کوتاه که یحتمل از امروز جای خود را به طرحهای عیدفطر و نماز عید میدهد، میتوانست از اسفندماه برای پویش نه به تصادف هزینه شود؛ طرحی ملی که اتفاقا در شهرداریها و شهرداری تهران که شهردارش مدعی نمره قبولی در عرصههای مختلف بهویژه مباحث فرهنگی و فرهنگسازی است میتوانست بسیار کارکرد داشته باشد.
این کوتاهی در حالی است که تهران جزء استانهای پرتصادف کشور است و در ایام نوروز محل پرحجم رفت و آمد مسافران نوروزی.
انتقاد از کمکاری دستگاهها برای پیوستن عملی به پویش ملی «نه به تصادف» از آن جهت اهمیت دارد که این پویش نه یک رفتار فصلی و زودگذر و تبلیغاتی بلکه یک اقدام مسئولیتشناسانه برای نجات جان هموطنان ماست؛ سالانه ۲۰هزار هموطن در تصادفات شهری و بین شهری جان میدهند؛ چندین خانواده عزادار میشود و چندین برابر این ۲۰ هزار نفر مجروح و مصدوم میشوند. از همین رو اقدام عملی همه دستگاههای تبلیغی بهویژه شهرداریها و راهداریها برای فرهنگسازی رانندگی بهتر و در نتیجه کمک به کاهش این میزان از مرگ و میر تلخ و صدمات جبرانناپذیر لازم و واجب است.
ظاهرا علاوه بر شهرداری تهران، راهداریها و وزارت راه نیز از این امکان تبلیغاتی بیلبوردهای بین راهی، هیچ بهرهای نبردند و هنوز به میدان نیامدهاند.