یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۰
نظرات: ۰
۰
-
چرا باید آزمایش خون انجام بدیم؟ دلایل انجام آژمایش خون

یکی از رایج ترین انواع آزمایشات که برای بررسی سلامت و وضعیت بدن انجام میشود آزمایش خون است.

آزمایش خون برای اندازه گیری و بررسی مواد شیمیایی موجود در خون، وضعیت سلول ها، مقدار پروتئین و سایر مواد موجود در خون انجام میشود.

متخصصانی که در حوزه های مختلف فعالیت میکنند در اکثر مواقع برای بررسی آسیب های جسمانی انجام آزمایش خون را الزام دانسته تا بتوانند فاکتورهای مهم را ارزیابی کنند.

مهمترین کاربرد آزمایش خون کمک به تشخیص بیماری های خاص است، کسانی که به وضعیت مزمن مثل دیابت یا کلسترول بالا مبتلا هستند جهت شناسایی و کنترل این آسیب ها موظف به انجام آزمایش خون خواهند بود.

اساساً آزمایش خون زمانی انجام میشود که پزشک برای تشخیص و درمان بیماری های خاص اقدام نماید، سایر اندام های بدن از جمله کلیه، کبد، قلب، تیروئید و دیگر قسمت های مهم بدن را می توان به واسطه انجام آزمایش خون بررسی نمود.

به طور معمول آزمایش خون یکی از مهمترین راه ها برای چکاپ سیستم ایمنی بدن و سلامت جسمانی می باشد، البته آزمایش خون همیشه برای تشخیص بیماری ها نیست بلکه به پیشگیری از پیشرفت آسیب ها از جمله سرطان نیز کمک می کند.

زمانی که آزمایش خون انجام میشود اطلاعات جامع و کاملی از تعداد و اندازه سلول های خونی در اختیار پزشک قرار می گیرد.

در این آزمایش تخصصی گلبول های قرمز، گلبول های سفید و پلاکت ها نیز اندازه گیری میشوند و متخصصان با توجه به نسبت این سلول ها در خون می توانند وضعیت بیماران را ارزیابی نمایند.

آزمایش خون نه تنها به تشخیص بیماری های خاص و آنالیز وضعیت کلی بدن کمک می کند بلکه وجود هرگونه عفونت در بدن را نیز مشخص خواهد کرد.

پزشکان می توانند سایر ارگان های بدن را به واسطه آزمایش خون بررسی کرده و از عملکرد صحیح آنها اطمینان حاصل نمایند.

آزمایش خون حتی برای تشخیص بیماری های ژنتیکی نیز انجام می پذیرد به همین دلیل است که این نوع آزمایشات از مهمترین روش های تشخیصی شناخته شده و جایگاه ویژه ای در علم پزشکی دارد.

بهترین زمان انجام آزمایش خون

دلایل انجام آزمایش خون

زمانی که صحبت حساسیت و دقت بالای آزمایش خون میشود بسیاری از افراد با این مسئله مواجه میشوند که چه زمانی باید این تست مهم را انجام دهند و چگونه می توانند با این آزمایش از سلامت خود مراقبت کنند.

آزمایش خون یک آزمایش پزشکی رایج است که از نظر متخصصان پیش از درمان، در مرحله درمان و حتی پس از بهبودی نیاز است که این آزمایش تکرار شود زیرا مطمئن ترین راه برای کسب اطلاع از وضعیت بدن آزمایش خون است.

متخصصان با تکیه بر نتایج به دست آمده اطلاعاتی دقیق را کسب کرده و تشخیصی درست به مراجعین ارائه خواهند داد. بسیاری از افراد در پی مراجعه به پزشک برای انجام چکاپ های سالانه از طرف پزشک موظف به انجام آزمایش خون میشوند.

در این تکنیک تخصصی پزشک می تواند با شمارش کامل خون و پانل متابولیک پایه وضعیت بدن را دقیق تر ارزیابی کرده و هرگونه کمبود در بدن به این واسطه مشخص خواهد شد.

آزمایش های غربالگری برای افرادی که به بیماری های خاص مبتلا یا مشکوک هستند انجام میشود، بسیاری از این آزمایشات با نمونه برداری از خون آغاز میشود و اطلاعاتی دقیق نیز به دست می آید.

کسانی که از نظر پزشک در معرض بیماری عروق کرونر هستند باید برای مراقبت های بیشتر در فواصل زمانی مشخص آزمایش خون را انجام دهند.

بسیاری از افراد در پی تجربه حالات و احساس ناخوشایند به وجود بیماری های خاص در بدن مشکوک میشوند، این افراد بعد از مراجعه به پزشک و شرح حالی که ارائه می دهند ممکن است کاندیدای مناسب برای انجام آزمایش خون باشند.

در نتیجه انجام این آزمایش نه تنها برای شمارش گلبول ها بلکه برای بررسی مقدار هورمون های خاص در بدن نیز انجام خواهد شد.

گاهی اوقات افراد به یک وضعیت پزشکی خاص مبتلا هستند در صورتی که با توجه به وضعیتی که در حال حاضر با آن مواجه هستند روند درمان خاصی را سپری می کنند متخصصان برای بررسی بدن و میزان تاثیرگذاری درمان از بیماران می خواهند که به طور مرتب آزمایش خون انجام داده تا سلامت آنها دقیق تر بررسی شود.

اگر افراد به یک وضعیت پزشکی خاص یا هرگونه تغییر در ژن ها مبتلا باشند نیاز است که سلول های خونی و پلاکت ها به طور دقیق ارزیابی شوند در آزمایش خون مشخص می شود که کدام ژن دچار تغییر شده و چطور می توانند با برنامه ریزی از سلامت بیماران محافظت نمایند.

مختصصان برای تجزیه و تحلیل ژنتیکی با نمونه خون موفق تر عمل می کنند و با راهکارهای دقیقی که به بیماران ارائه می دهند از سلامت آنها مراقبت خواهند کرد.

دلایل کاهش و افزایش گلبول های سفید در آزمایش خون

به گزارش از آزمایشگاه خسروشاهی: یکی از مهمترین فاکتورهایی که در روند انجام آزمایش خون مورد بررسی و شمارش قرار می گیرد گلبول های سفید هستند. 

مهمترین علت ارزیابی تعداد گلبول های سفید بررسی وضعیت خاصی است که در بدن اتفاق می افتد.

کسانی که با علائمی مثل تب، لرز، بدن درد  سردرد یا علائم التهاب و بیماری های خود ایمنی به پزشک مراجعه می کنند موظف به انجام آزمایش خون خواهند بود.

آنجام آزمایش خون

زمانی که در آزمایش ها تعداد گلبول های سفید بیشتر از حد نرمال نشان داده میشود به معنی وجود عفونت باکتریایی یا ویروسی در بدن است.

البته این شرایط در بدن نشان می دهد که فرد به یک بیماری التهابی مانند آرتریت روماتوئید مبتلا است.

همچنین آلرژی، لوسمی، آسیب بافتی ناشی از سوختگی یا جراحی هر کدام می توانند باعث افزایش تعداد گلبول های سفید در بدن شوند.

اما در مواردی دیده میشود که با شمارش گلبول های سفید پزشک متوجه پایین بودن تعداد آنها از حد نرمال میشود چنین شرایطی نشان می دهد که افراد با آسیب مغز استخوان مواجه هستند که ممکن است ناشی از عفونت بیماری یا درمان هایی مثل شیمی درمانی باشد.

در هر صورت این شرایط برای کسانی که به سرطان مرتبط با مغز استخوان مبتلا هستند نیز رایج است، همچنین اختلالات خود ایمنی نیز بر این مسئله تاثیرگذار بوده و باعث ناترازی در مقدار گلبول های سفید میشود.

انواع آزمایش خون

بسیاری از افراد با انجام آزمایش خون می توانند به مشکلاتی مثل کم خونی پی ببرند، در این آزمایشات اگر تعداد گلبول های قرمز از حد نرمال محدودتر باشد نشان می‌ دهد که فرد با کم خونی مواجه است.

ضمن آنکه علائم دیگر از جمله سرعت بالا و نامنظم ضربان قلب  بزرگ شدن طحال، تنگی نفس، سردرد، سرگیجه، احساس اضطراب و سرد بودن دستان و پاها نیز می تواند علت این اختلال باشد.

یکی دیگر از انواع آزمایشات خون پنل متابولیکی پایه نام دارد، به واسطه این تکنیک تخصصی می توان با اندازه گیری الکترولیت های رایج در خون به مشکلات پیش آمده پی برد.

در این آزمایش سایر ترکیبات از جمله کلسیم، سدیم، پتاسیم، کربن دی اکسید، نیتروژن و اوره خون به همراه کراتین نیز بررسی خواهد شد.

پنل متابولیکی کامل یکی دیگر از تکنیک های مربوط به آزمایش خون است که علاوه بر موارد گفته شده میزان پروتئین آلبومین و پروتئین کل بدن و تمامی آنزیم های موثر بر عملکرد کبد اندازه گیری میشوند.

آزمایش چربی خون به منظور بررسی میزان کلسترول خون انجام میشود، تست بتا یا آزمایش خون بارداری و آزمایش تیروئید از جمله پرکاربردترین آزمایشاتی هستند که با نمونه برداری از خون می توان اطلاعات کاربردی را به دست آورد.

آزمایش آنتی بادی برای ارزیابی وضعیت و عملکرد سیستم ایمنی انجام میشود.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی