محسن هاتفی راننده تریلی است که کتاب «شوفر سنتی کاپیتان آنلاین» را با همین محوریت نوشته است، او که «کتاب از شوفر سنتی تا راننده دیجیتال» را هم در انتظار چاپ دارد، اپلیکشن «کاپیتان آنلاین» را برای دسترسی های راحت تر رانندگان هم طراحی و عرضه کرده که بالغ بر ۲۰ هزار نفر در حال حاضر این برنامه را روی گوشی های خود نصب دارند.
هاتفی درباره سابقه شغلی خود به خبرنگار اطلاعاتآنلاین، توضیح داد: من از ۲۳ سالگی گواهینامه پایه یک گرفتم و در حدود ۲۱ سال است که بهعنوان راننده کامیون در جادهها فعالیت داشتهام. این کتاب هم مجموعهای است کامل از تجربیاتم درباره سالها فعالیت در حوزه حملونقل و رانندگی. این کتاب چکیده تمام مطالب مورد نیاز برای کسانی است که مایلند در این حرفه فعالیت خود را آغاز کنند. کار در فضای مجازی را هم از زمان فیسبوک و پیش از آنکه اینستاگرام و تلگرام بهصورت امروزی فراگیر شود، آغاز کرد. آن زمان گروهی داشتیم و بچههای همکار، ویدئوهایی که از جلوی داشبرد در جادهها میگرفتند را با یک موسیقی روی تصویر، به اشتراک میگذاشتند. بعد از فیسبوک، هم در اپلیکیشن وایبر، گروهی به نام «حاجی بازار» زدیم و همین دست فعالیتها ادامه داشت.
وی درباره استمرار فعالیتهای خود در فضای مجازی گفت: تنها مقطعی که فعالیتم برای دو الی سه ماه متوقف شد، زمانی بود که به مناسبت شهادت سردار سلیمانی، تصویری از ایشان در صفحه اینستاگرام گذاشتم و وقتی سهبار اینستاگرام این تصویر را پاک کرد و مجدد بارگذاری کردم، صفحهام را بستند. برای مدتی فعالیتها متوقف بود تا اینکه مجدد صفحهام بازگشت و خاطرم هست با یک ویدئو مربوط به بار انگور، صفحهام مجدد زنده شد. بار را از تهران که به مشهد رساندم، نزدیک به ۶۰ هزار فالوور برایم آورد. تقریبا همه فالوورهایی که رفته بودند، خیلی زود دوباره برگشتند.
هاتفی درباره فعالیتهای خود در سایت آپارات هم توضیح داد: در سایت آپارات معمولا ویدئوهایی را بارگذاری میکنم که میدانم مردم آنها را سرچ میکنند. از گوگلترند کمک گرفتم تا ببینم مردم درباره صنف کامیونداران چه چیزهایی را بیشتر سرچ میکنند و مثلا متوجه شدم درآمد صنف رانندهها برای مردم مهم است. به همین دلیل ویدئویی درباره درآمدم و آنالیز هزینههای حمل یک بار در جاده پر کردم که بازدید بسیار خوبی هم داشت. یک ویدئو هم درباره هزینههای یک سفر ترانزیتی ضبط کردم که آن هم خیلی خوب دیده شد.
وی افزود: ویدئوهای این سایت سرچ بسیار خوبی دارند. واقعیت هم این است که ما وقت آنچنانی برای تولید محتوا نداشتیم و همواره بهصورت بداهه در جاده ویدئوهایی ضبط کردهایم. طبیعتا در این شرایط نور خوب و فیلمبرداری خوب نداریم و گاهی صداهای اضافه در ویدئوها داریم. بعدتر ویدئوهای فکرشدهتر و مثلا با قاب افقی گرفتم که در آپارات بارگذاری شد و با توجه به کلیدواژههایی که برای سئو مناسب بود، بازدید بهتری داشتند. مثلا ویدئوهای مربوط به تست و بررسی عمکلرد کامیونها در جاده خیلی بااستقبال مواجه شد.
این راننده باسابقه کامیون ادامه داد: معمولا مردم درباره اطلاعات خودروهای جدید در گوگل سرچ میکنند و اگر ویدئوی پربازدید درباره بررسی عملکرد خودرو وجود داشته باشد، گوگل تماشای آن را پیشنهاد میدهد. اکثر ویدئوهایی که من درباره کلیدواژههای حرفه خودمان ساختهام، در صدر جستجوی گوگل قرار دارند. من همواره تلاش کردهام فعالیت مجازیام متمرکز بر حرفهام باشد و هیچگاه به سمت ویدئوهای شخصی و مربوط به زندگی روزمره نرفتهام.
وی درباره ارتباط اسپانسری خود با شرکتهای خودروساز و احتمال تأثیر سفارشها بر خروجی کارش گفت: روال کار ما اینگونه است که ما ماشینها را برای شرکتهای خودروساز تست میکنیم. شرکت خودروساز، تیم تولید محتوایی را با ما همراه میکند و خروجی را برای انتشار به ما میرساند. تمام خودروهایی که برای تست بردیم، همهشان مشکلات و ایراداتی هم داشتهاند که در ویدئوها به آن اشاره کردهایم. گاهی حتی مدیران فنی این شرکتها از ما ناراحت هم میشوند اما تأکیدم این است که من دروغ نمیگویم.
در ادامه بخشهایی از مصاحبه هاتفی با منصور ضابطیان در برنامه «آپارات کست» نیز مشاهده کنید.