نشریه آمریکایی فارینپالیسی در تحلیلی درباره رفتار ایران در مواجهه با هرگونه تهدیدی نوشت: ایران بخشی از روند مقابله با اسرائیل را تغییر داده و با کنار گذاشتن صبر استراتژیک، مصمم به زدن ضربات مستقیم است.
«دومین حمله ایران به اسرائیل با شلیک صدها موشک در تاریخ اول اکتبر، درگیریهای جاری در منطقه را شدت بخشید. پس از ترور اسماعیل هنیه، رهبر حماس، توسط اسرائیل در تهران و ترور سیدحسن نصرالله، رهبر حزبالله و عباس نیلفروشان، فرمانده ارشد سپاه پاسداران در بیروت، ایران حمله عریان، قابلتوجه و مستقیم علیه دشمن قسمخوردهاش آغاز کرد.»
فارین پالیسی در ادامه این تحلیل نوشت: تبادل حملات بین ایران و اسرائیل در حال حاضر منجر به شکلگیری معادله جدید در منطقه شده و پیامدهای راهبردی قابل شناسایی است. اولا ایران احتمالا ساختار امنیت ملی و استراتژی نظامی ایران، تعامل با متحدان خود در محور مقاومت را در قالب جدیدی تعریف میکند و شکل جدید از بازدارندگی را ارائه میدهد. بنابراین راهبرد ایران در حوزه خاکستری، که بر درگیری غیرمستقیم هماهنگ با محور مقاومت متمرکز بود، به یک رویکرد مکمل تغییر میکند.
ایران همچنین رویکرد صبر استراتژیک را کنار گذاشته است. از پایان جنگ ۸ساله با عراق، مقامات ایرانی، راهبردی پنهان را اتخاذ کردند که بر اساس آن هرگونه کنش و واکنشی با لحاظ کردن زمان و مکان موردنظر تهران انجام میشود. اقدامات خرابکارانه اسرائیل، «ابهام استراتژیک» را به آنچه که به عنوان صبر استراتژیک شناخته میشود، تغییر داد که با عدم اقدام تلافیجویانه به واسطه عدم تمایل تهران بر گسترش تنشها مشخص میشد. اما حالا ایران برای دومینبار صبر استراتژیک خود را کنار گذاشته و به این باور رسیده است که اقدام تلافیجویانه، نقطه عطف راهبردی خواهد بود.
ثالثا ایران اکنون سیاست ممتازی را در حوزه بازدارندگی اتخاذ کرده است. رویکرد انتقامجویانه ایران نشاندهنده اراده و توانایی این کشور برای انجام حملات آسیبزننده به اسرائیل بود.
این نشریه با مقایسه عملیات های وعده صادق ۱ و ۲ نوشت: در مقایسه با حمله اول، که در آن بخشی از موشکها و پهپادهای ایرانی رهگیری شدند، حمله دوم موشکی موفقتر بود و توانست از سیستمهای دفاع پیشرفته عبور کند. با وجود اینکه اسرائیل یکی از محافظتشدهترین آسمانها در جهان را دارد و به پیشرفتهترین فناوری ضد موشکی مجهز است، صدها موشک ایرانی توانستند به پایگاههای هوائی کلیدی برخورد کنند. این امر اهمیت قدرت موشکی را در استراتژی امنیت ملی ایران برجسته و تاکید میکند که قابلیتهای موشکی ایران، غیرقابل مذاکره خواهند بود. ت
فارین پالیسی همچنین اذعان کرد که نفوذ ایران در خیابانهای عربی افزایش یافته است. دستاوردهای قدرت نرم ناشی از حمله اخیر محبوبیت ایران در جهان اسلام را افزایش داد. از زمان جنگ با حماس در غزه، حمایت از ایران در میان فلسطینیها و جوامع عربی به طور قابلتوجهی افزایش یافته است.