چهارشنبه ۴ مهر ۱۴۰۳ - ۰۵:۲۶
نظرات: ۰
۰
-
بورس به سر دوراهی تردید  و خوشبینی رسید

فعالان بازارسرمایه به علامت های مثبت رسیده از دولت امیدوارند اما درعین حال نسبت به تحقق وپایداری این علائم تردید جدی دارند.

اطلاعات نوشت: بازار سرمایه در یک هفته اخیر وضعیت مناسبی داشته وشاخص های آن رو به افزایش است؛ بااین حال این رشد چیزی از تردید های فعالان بورسی کم نکرده چراکه آنان نسبت به پایدار بودن این وضعیت تردید دارند.

 بااینکه وزیر اقتصاد ورئیس تازه منصوب شده سازمان بورس نسبت به رفع چالش‌های بازارسرمایه وعده ها داده اند واز رفع مشکلات پیش پای بازار سخن گفته وحتی از نقش آفرینی فعالان بازار در روند تدوین بودجه 1404 به منظور جلوگیری از گنجانیدن احکام ضد بورسی خبرداده اند، اما فعالان بازار سرمایه که در سال های اخیر از این وعده ها بسیار شنیده‌اند، کماکان مردد بوده ودر عملی شدن این وعده ها تردید دارند؛ هرچند نشانه‌هایی از خوشبینی از خود بروز می دهند.

به عبارت بهتر آنان رشد فعلی شاخص‌های بازار سرمایه رانوعی جوگیری قلمداد کرده که باید درانتظار عملی شدن برنامه های اعلام شده ماند وسریع دست به اقدامی هیجانی نزد وسرمایه گذاری جدیدی در بورس انجام نداد.

دراین باره، کارشناس بازار سرمایه با اعلام اینکه بورس در حال خروج از رکود است، می گوید: با توجه به عبور از بخشی از تکانه‌های سیاسی و منطقه‌ای، بازار سرمایه کف‌سازی خوبی را در طول هفته‌های گذشته‌ داشته است و می‌توان در ماه‌های آینده شاهد رشدی منطقی بود.

نیما میرزایی با تحلیل روند بازار سرمایه در ماههای اخیر ،ادامه می دهد: بازار سرمایه پس از یک رشد پیاپی که از سال ۹۷ تجربه کرد، برای مدتی وارد دوره‌ای از رکود و مرحله فرسایشی سنگین شد، در این مدت عمده سهامداران با بررسی وضعیت تورم و مقایسه بازار سهام با دیگر بازارهای سرمایه‌گذاری به جاماندگی معنادار این بازار پی بردند.

کارشناس بازار سرمایه اظهار می کند: ریسک‌های منطقه‌ ای و مباحث داخلی مانند نرخ دلار نیمایی، نرخ گاز و افزایش نرخ بهره در زمستان سال گذشته باعث جاماندگی بازار سهام نسبت به تورم و بازارهای موازی شدند.

میرزایی با اعلام این‌که برخی از اتفاقات رخ داده در ماه‌های گذشته سبب افزایش خوش‌بینی‌ها نسبت بازار سرمایه و سهامداران شد، می افزاید: برنامه‌های اقتصادی دولت جدید و مورد توجه قرار دادن خواسته سهامداران در برخی تصمیمات این دولت، به تغییر روند و موازنه بازار سرمایه به سمت خریداران منجر شد.

وی با اعلام این‌که با عبور بازار از مرحله تردید، می‌توان دوباره شاهد تقویت بیشتر تابلوی معاملات و قیمت نمادهای ارزنده در بازار باشیم، تصریح می کند: این تغییر یک شبه رخ نمی‌دهد، بازگشت پول به بازار موضوعی است که پس از چندین بار تجربه رخ می‌دهد.

او می افزاید: افزایش ارزش معاملات در هفته‌های اخیر، تحت تاثیر تعیین تکلیف بازار سرمایه و اعلام برنامه‌های رئیس جدید سازمان بورس بوده است، بر این اساس پس از مدت‌ها شاهد بازگشت اعتماد به بازار سرمایه و ورود دوباره سرمایه‌گذاران به این بازار هستیم.

میرزایی به استقبال بازار سرمایه از وجود ارتباط قوی بین رئیس سازمان بورس با دولت جدید اشاره و اظهار می کند: در صورت انجام پیگیری‌های لازم برای کاهش سیاست‌های انقباضی، می‌توان نسبت به بازگشت رونق در بورس خوش‌بین بود و به مرور شاهد ورود گسترده نقدینگی به بازار سرمایه باشیم.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه می دهد: افزایش ارزش معاملات سهام یکی از نشانه‌های ورود پول به بازار سرمایه است که سیگنال‌ مثبتی را در خصوص ورود مجدد سهامداران به بورس و سرمایه‌گذاری در این بازار می‌دهد.

او خاطر نشان می کند: هفته گذشته وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس مطالبی را مطرح کردند که همه جزو خواسته‌های به حق سهامداران بود، در سال‌های گذشته مساله قیمت‌گذاری ارز و تک نرخی شدن ارز جزو اولویت مهم اقتصاد و بازار سرمایه بودند که به نظر می‌رسد، صحبت‌های مطرح شده در خصوص این موارد، وضعیت بازار سرمایه را بهبود داده و می‌توان خوشبین بود که با عملی شدن این وعده‌ها شاهد ثبات بیشتر و روند صعودی بازار باشیم.

میرزایی  بااشاره به اینکه مجموعه این عوامل می‌توانند باعث افزایش اعتماد سهامداران شوند، می گوید: اکنون در حال خروج از رکود معاملات بورس هستیم، با توجه به عبور از یک سری تکانه‌های سیاسی و منطقه‌ای، بازار سرمایه کف‌سازی خوبی را در طول هفته گذشته‌های داشت که بر این اساس می‌توان رشد قابل توجهی را در بازار طی ماه‌های آینده شاهد باشیم.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، بازگشت به سیاست‌های اصولی و منطقی اقتصاد، زمینه‌ساز تقویت سودسازی شرکت‌های بورسی است که نتیجه آن در صورت‌های مالی و تابلوی معاملات بورس منعکس می‌شود.

محمد اقبال نیا، دیگر کارشناس بازار سرمایه هم دراین باره می گوید: باید امکان حضور سازمان بورس در جلسات دولت و کمیته‌های تخصصی مرتبط با تصمیمات بازار سرمایه فراهم شود.سازمان بورس نیز باید با تشکیل کارگروه‌ها و کمیته‌های کاری، مطالعات لازم را در زمینه لایحه بودجه سال آینده انجام دهد و خوراک لازم را برای تصمیم‌گیری‌ دولت و مجلس فراهم کند.

وی با تاکید بر تغییر سالانه فرمول و نحوه محاسبه قیمت گاز خوراک، بهره مالکانه معادن، عوارض صادراتی و احکام مالیاتی در بودجه سال آینده، ادامه می دهد: این تغییرات مداوم، همگی عاملی در جهت افزایش هزینه بنگاه‌ها و خروج تولید از صرفه اقتصادی است.

این کارشناس بازار سرمایه می افزاید: در بسیاری از موارد شاهد نبود تناسب مابین قیمت تعیین شده برای گاز خوراک و حق انتفاع معادن با سطح بین‌المللی و منطقه‌ای بوده‌ایم که این امر به تضعیف قدرت رقابت بنگاه‌ها، کاهش ارزآوری و کوچ سرمایه‌ها به بازارهای غیرمولد منجر شده است.

اقبال‌نیا اظهار می کند: انتظار می‌رود در شرایط سخت اقتصادی کنونی که با تحریم و انواع ناترازی‌ها در داخل کشور مواجه هستیم، دولت و مجلس این موارد را از طریق ارایه مشوق‌ها و تعیین فرمول‌های بلندمدت از احکام بودجه سالانه خارج کنند تا دیگر با تغییر دولت‌ها و تحت تاثیر سلیقه‌ها و برداشت‌های متفاوت افراد، شاهد وضع قوانین خلق‌الساعه نباشیم.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه باتحقق این شرایط، فعالان اقتصادی از امکان پیش‌بینی‌پذیری و برنامه‌ریزی بلندمدت بهره‌مند شده و انگیزه لازم برای سرمایه‌گذاری و حضور در بازار سرمایه فراهم می‌شود،

ادامه می دهد: با رخ دادن چنین اتفاقاتی، علاوه بر رونق سرمایه‌گذاری در بازار سهام، زمینه تقویت انگیزه برای حضور سرمایه‌گذاران با نگاه‌ بلندمدت در این بازار فراهم می‌شود.

او تاکید می کند: جهت‌گیری اقدامات دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که انگیزه فعالیت‌ کوتاه‌مدت و سفته‌بازانه در بازارهای غیرمولد مانند بازار طلا، ارز و رمز ارزها به حداقل برسد و سود فعالیت‌های تولیدی و به تبع آن بورس به میزان چشمگیری افزایش یابد.

وی می گوید:اکنون وپس از گذشت ۳ سال بسیار سخت، امیدواری سرمایه‌گذاران به آینده بورس تحت تاثیر محورهای مورد تاکید تیم اقتصادی دولت و رییس سازمان بورس افزایش پیدا کرده است.
اقبال‌نیا می افزاید: همچنین بازار در چند وقت گذشته، نسبت به مسایل حاشیه‌ای و منطقه‌ای واکنش کمتری را از خود نشان می‌دهند و بیشتر تحت تاثیر مسایل داخلی و مؤلفه‌های اقتصادی روند خود را در پیش گرفته است.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی