جمعه ۹ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۷
نظرات: ۱ |
۰
خبر بد برای روسیه؛ جنگنده‌های F-۱۶ اوکراین به قابلیتی مهم تجهیز شدند
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

اف ۱۶ فایتینگ فالکن یک هواپیمای جنگی ۵۴ ساله است که همچنان برای جنگ‌های مدرن به‌روز می‌شود. به‌تازگی این جنگنده برای اوکراینی‌ها با قابلیت‌های جنگ الکترونیک، تقویت شده است.

خبرآنلاین نوشت: F-۱۶ فایتینگ فالکن پرکاربردترین هواپیمای جنگی بال ثابت امروزی است و اگرچه در اوایل دهه ۱۹۷۰ توسعه یافته و بیش از پنج دهه پیش اولین پرواز خود را انجام داده است، اما به‌طور پیوسته بهبود یافته و به‌روز شده است. برخی از جدیدترین ارتقاها برای فایتینگ فالکون‌های نیروی هوایی اوکراین در نظر گرفته شده‌اند.

این هفته، اسکادران ۶۸ جنگ الکترونیک اعلام کرد که با فعال کردن قابلیت‌های جنگ الکترونیک (EW) در F-۱۶ های اهدایی به اوکراین، با همتایان دانمارکی و نروژی خود همکاری کرده است.

شصت و هشتمین اسکادران جنگ الکترونیک خاطرنشان کرد که این ارتقاها کمک می‌کنند تا فایتینگ فالکن‌های ارائه شده به اوکراین، در برابر تهدیدات روسی در حال تکامل مؤثر باشند.

اکنون که سیستم‌ها ارتقا یافته‌اند، نیروی هوایی اوکراین بازخوردی را در مورد نحوه عملکرد این ارتقاها ارائه خواهد کرد. اعضای ناتو، بلژیک، دانمارک، هلند و نروژ متعهد شده‌اند که حدود ۷۹ فروند F-۱۶ Fighting Falcon را در اختیار کیف قرار دهند.

جنرال داینامیکس اف-۱۶ فایتینگ فالکن، به معنای شاهین مبارز، جت جنگنده تک موتورهٔ مافوق صوت است که توانایی عملیات در تمام شرایط آب و هوایی را دارا است؛ این جنگنده توانمند توسط شرکت جنرال داینامیکس به سفارش دولت ایالات‌متحده آمریکا در دههٔ ۱۹۷۰ طراحی شد. نخستین پرواز این هواپیما در سال ۱۹۷۴ انجام شده و چهار سال بعد تحت عنوان اسکادران ۳۴ وارد فعالیت رسمی در نیروی هوایی ایالات‌متحده آمریکا شد. از سال ۱۹۹۳ در پی فروش بخش هواپیمایی جنرال داینامیکس به شرکت لاکهید این هواپیما در لاکهید مارتین تولید می‌شود.

اف-۱۶ به‌عنوان یک جنگنده سبک، ساده و ارزان برای نیروی هوایی آمریکا طراحی شده که بتوان شمار بسیاری از آن را در اختیار داشته و از این طریق برتری هوایی را به دست آورد. تا امروز بیش از ۴۵۰۰ فروند از این هواپیما تولید شده و واپسین خریدار آن نیز عراق است که ۱۸ فروند اف-۱۶ سفارش داده است. در مجموع ۲۵ کشور از این هواپیما استفاده می‌کنند و مدل‌هایی از آن در ژاپن و ترکیه هم تولید می‌شود.

نظر شما چیه؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب