پنجشنبه ۸ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۵:۴۹
نظرات: ۶۰
۱
-
کوچ اجباری مردم در این استان ها خطرآفرین می‌شود

یک استاد جمعیت شناسی گفت: نشانه‌ها و علایم تخریب محیط ‌زیست و مهاجرت‌های برنامه‌ریزی نشده در کشور به طور کامل نمایان شده است اما هنوز تغییرات زیست‌محیطی کشور و بحث مهاجرت و پیامدهای آن را جدی نگرفته‌ایم و اقدام موثری آنطور که باید به عمل نیامده است.

علی البرزی : پدیده مهاجرت در جامعه مقصد، بر شرایط زیستی تاثیر منفی گذاشته و بر منابع آب، خاک و هوا فشار وارد می‌کند، هر محیطی ظرفیت محدودی دارد و زمانی که سرانه جمعیتی نسبت به ظرفیت‌های زیستی بالا می‌رود منطقه را به خطر می‌اندازد.

این موضوعی است که جامعه ‌شناسان و اساتید حوزه جمعیت‌ شناسی کشور به آن اذعان داشته و بر تاثیرات منفی موج مهاجرت یا بهتر بگوییم «کوچ اجباری مردم» از برخی استان‌های جنوبی مانند خوزستان، سیستان‌ و بلوچستان و فارس تاکید داشته و دارند.

بسیاری از کارشناسان، دلسوزان محیط‌ زیست و اساتید دانشگاه نگران هستند که در آینده‌ای نه‌چندان دور، در اثر نگاه تشریفاتی به حوزه محیط‌ زیست شاهد موج‌های پی‌درپی مهاجرت و کوچ اجباری مردم در اثر مشکلات زیست‌ محیطی مانند خشکی تالاب‌ها و دریاچه‌ها، ریزگردها، آلودگی هوا و بدی آب و هوا به استان‌های مرکزی بویژه تهران باشیم.

برای واکاوی علمی و تخصصی دلایل شکل گیری این وضعیت و همچنین بررسی گذشته، حال و آینده، در قالب گپ و گفتی با محمود مشفق استاد جمعیت شناسی و مدیر گروه جمعیت شناسی دانشگاه علامه طباطبایی، موضوع مهاجرت مردم در اثر مشکلات زیست‌محیطی مورد بحث و نقد و بررسی قرار گرفت.

محمود مشفق با بیان اینکه مهاجرت را می‌توان به مهاجرت‌های برنامه‌ریزی شده و برنامه‌ریزی نشده طبقه ‌بندی کرد گفت: مهاجرت‌های اجباری از نوع مهاجرت‌ های برنامه ‌ریزی نشده به حساب می‌آید، بر این اساس مهاجرت اجباری خود با توجه به عامل مسلط اثرگذار به ۲ زیرشاخه تقسیم‌بندی می‌شود، یک نوعی مهاجرت‌های اجباری است که در اثر عوامل انسانی و اجتماعی مانند جنگ، انقلاب‌ها و ناامنی‌هایی اتفاق می‌افتد که روابط بین انسان‌ها و شرایط اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در آن دخیل است.

*مهاجرت های اجباری مردم

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه نوع دیگر مهاجرت‌هایی است که باز هم اجباری است اما در اثر عوامل محیطی و طبیعی به وقوع می‌پیوندد، خشکسالی، گرد و غبار، ریزگردها، وقوع سیل، رانش زمین، بالا آمدن سطح آب دریاها یا خشک شدن دریاچه‌ها از مهم‌ترین عوامل مهاجرت‌های محیطی به حساب می‌آید، خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش این پدیده مقوله جدیدی تحت عنوان مهاجران یا پناهندگان محیطی در مطالعات مهاجرت جا باز کرده است، در آینده موضوع مهاجرت در اثر عوامل زیست‌محیطی نه‌تنها کاهش پیدا نمی‌کند بلکه وخیم‌تر می‌شود، چرا که عوامل تخریب‌ زای محیط‌زیست روز به روز بیشتر می‌شود.

مشفق افزود: بحث تغییرات محیطی زمانی اثرش ملموس می‌شود که تنها و اصلی‌ترین منبع معیشت و درآمد مردم زمین کشاورزی و دامداری باشد، بیشتر مناطقی که در مسیر ریزگردها قرار دارند تنها منبع درآمدشان کشاورزی، دامداری و زراعت است.

وی اظهار داشت: زمانی که تنها منبع معاش افراد کشاورزی و دامداری است و زمین و محیط تخریب شده باشد هیچ گزینه دیگری جز مهاجرت پیش پای ساکنان قرار ندارد چون مهاجرت در چنین شرایطی نوعی راهبرد برای تداوم حیات است.

*نشانه هایی از مهاجرت برنامه ریزی نشده در کشور

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه محیط‌ زیست و مهاجرت به طور متقابل به هم پیوسته هستند، نشانه‌ها و علایم تخریب محیط ‌زیست و مهاجرت‌های برنامه‌ریزی نشده در کشور به طور کامل نمایان است، عنوان کرد: این در حالی است که تغییرات زیست‌محیطی کشور و بحث مهاجرت و پیامدهای آن را جدی نگرفته‌ایم، شاید در حد حرف یا رسانه‌ها مواردی مطرح شود اما تاکنون اقدام موثری آنطور که باید به عمل نیامده است، در حال حاضر برخی مناطق با موضوعات زیست‌ محیطی مواجه هستند که یکی از پاسخ‌ها به این وضعیت مهاجرت به مناطق خوش آب و هواتر است.

مشفق خاطرنشان کرد: زمانی که مهاجران تازه‌ وارد به یک منطقه هجوم می‌آورند، باعث افزایش جمعیت خواهند شد و افزایش جمعیت خود عاملی برای تخریب محیط‌زیست خواهد شد، زمانی که تراکم جمعیت از حد ظرفیت تحمل محیط بالا می‌رود باعث عبور از آستانه‌ها و خط قرمزهای محیط‌ زیستی می‌شود یعنی در هر دو حالت محیط‌ زیست قربانی است.

*تاثیر مهاجرت بر شرایط زیستی

مدیر گروه جمعیت شناسی دانشگاه علاوه طباطبایی گفت: مهاجرت در جامعه مقصد، بر شرایط زیستی تاثیر منفی گذاشته و بر منابع آب، خاک و هوا فشار وارد می‌کند، هر محیطی ظرفیت محدودی دارد و زمانی که سرانه جمعیتی نسبت به ظرفیت‌های زیستی بالا می‌رود منطقه را به خطر می‌اندازد لذا جابه‌جایی‌های بدون برنامه خود عاملی برای تخریب محیط است.

به گفته وی، زمانی که یک منطقه‌ای دچار تخریب زیست‌محیطی می‌شود ۳ اکوسیستم که حیات آن وابسته و هم بسته هم هستند به تدریج رو به فرسایش می‌گذارد البته در زمینه انسان‌ها نقش اصلی را دارند، این سطوح شامل:

۱- اکوسیستم انسانی، تخریب نتایج دموگرافیک دارد، یعنی افرادی به تدریج مهاجرت می‌کنند تغییرات جمعیتی و دموگرافیکی ایجاد می‌کنند و موازنه جمعیت را به هم می‌زنند و عده‌ای افراد سالمند که توان مهاجرت ندارند در منطقه باقی می‌مانند. در حال حاضر بسیاری از روستاها ساختارشان سالمند شده و به تدریج تخلیه جمعیتی در آنها اتفاق خواهد افتاد.

۲- زیست جانوری منطقه که برای زیست انسانی هم مهم است تخریب می‌شود

۳- پوشش گیاهی هم تحت تاثیر قرار می‌گیرد. بدین معنی که پوشش سبز رفته رفته به سمت بیابانی شدن به پیش می‌رود.

 در برخی مناطق این شرایط آغاز شده و چنانچه چاره‌ای برای آن اندیشیده نشود روند سریع‌تری را هم به خود خواهد گرفت، بحث جدی و استراتژیکی است که متاسفانه ما عمقی به آن توجه نکرده‌ایم.

*آثار زیانبار «کوچ اجباری مردم»

این استاد دانشگاه به بیان اینکه توجه نداشتن به نتایج زیانبار کاربری‌های صنعتی و تکنولوژیک، پیامد نابرابری در بحث توسعه زیست‌محیطی و جغرافیایی است، عنوان کرد: اگر این عوامل به تدریج اصلاح نشوند رنگ و بوی سیاسی پیدا می‌کنند، یعنی موضوع زیست‌محیطی که می‌توان در فرصت مناسب به آن پاسخ مناسب داد و آن را حل کرد، در صورت نداشتن چاره‌اندیشی بموقع در بلند مدت به موضوعات سیاسی تبدیل می‌شود، بنابراین باید توجه داشت تغییرات زیست‌محیطی و پیامدهای جمعیتی به سرعت در حال وقوع است اما ما به کندی عمل می‌کنیم.

به باور مشفق، به طور کلی می‌توان گفت حجم جابه‌جایی‌های مهاجرتی کشور در ۳ دهه گذشته به نسبت بالا و رو به افزایش بوده، یا به عبارتی جمعیت کشور در سطح ملی متحرک‌ تر شده است و به‌ طور مسلم این جابه‌جایی‌ها منجر به تغییراتی‌ اساسی در الگوهای توزیع مکانی و فضایی جمعیت در سطح کشور شده‌اند.

استاد جمعیت شناسی دانشگاه تاکید کرد: استان‌هایی که بیشتر توسعه‌ یافته‌اند به ‌عنوان نقاط جذب مهاجران عمل کرده‌اند و استان‌های کمتر توسعه‌ یافته به‌عنوان نقاط دفع مهاجران عمل کرده‌اند، قابلیت جذب و دفع مهاجرتی استان‌ها تابع مکانیسم‌های اقتصادی و جمعیتی آنها بوده است، استان‌هایی چون استان‌های تهران، قم، اصفهان، سمنان و یزد همواره مهاجرپذیر بوده‌اند و استان‌هایی چون همدان، کردستان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، خوزستان، کرمان، اردبیل، سیستان‌وبلوچستان، کرمانشاه و آذربایجان‌غربی مهاجرفرست.

وی با اشاره به اینکگه ساماندهی و احیای شرایط زیست‌ محیطی کشور باید در سطوح منطقه‌ای، ملی و فراملی پیگیری شود، مدیران سازمان حفاظت محیط‌ زیست باید با اولویت ‌بندی مشکلات، موضوعات حاد زیست ‌محیطی را در اولویت قرار دهند گفت: ضروری است با برنامه ‌ریزی‌های بلند مدت و کوتاه‌ مدت از یک طرف برای ایجاد امید در جامعه و ماندگاری افراد در شهر و دیارشان عمل و از سوی دیگر، از طریق کنوانسیون‌ها و معاهدات بین‌المللی می‌توان منابع ریزدگردها و گردغبارها را که منشاء خارجی دارند پیگیری و به بهبود اوضاع کمک کرد.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 48
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 12
  • کشورایران صومعه سرا IR ۰۹:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
    متاسفانه خودمان به خودمان رحم نمی کنیم چه برسی به منابع خدادادی هرجامیری تادلت بخوادآشقال ریختندکاری نداری دوربین بگذارندهرکسی آشقال ریخت بایدجریمه پرداخت کنی.بعدمی گویندمردم بروندروستازندگی باچه امکاناتی روستای اشترگام آب وبرق ضیعف خیابان منتهی به اشترگام صومعه سرایی سطل آشقال نداری وانت بارها ومردم آشقال روتومسیرمی ریزندکسی هم رسیدگی نمی کنی
  • باهر IR ۱۰:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
    تمام محیط زیست ایران در حال تخریب شدید هستند ان هم محیطی شکننده و حساس که در اثروجود مدیران ناحساس و ناشایست که خود انها مسببین نابودی کل مملکت هستند واگر همین روند پیش رود نه از تاک نشان ماند و نه از تاک نشان.
  • متعصب به وطن IR ۱۲:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
    نظر ما حالا چه تاثیری داره؟ فوری ترتیب اثر میدهند ؟ یا گوش شنوایی هم وجود دارد.
  • علی IR ۱۲:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
    وقتی دولت جدید و دولت های قبلی درد مردم را ندیده می گیرند مردم در استانهای نامبرده مجبورند برای زنده ماندن کوچ کنند.اما آنچه بگوش نمیرسد فریاد است
  • سعید IR ۱۳:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
    به نظر من که اهل جنوب غرب ایران هستم برای جلوگیری از مهاجرت جنوبی ها به شمال کشور باید شهرهای جدید در مناطق کوهستانی جنوب ساخته بشه یا شهرهای موجود در کوهستانها معرفی بشن و حمایت دولتی بشن مثل شهرهای کوهستانی کرمان مثل بافت و اطراف کوه ۴۰۰۰ متری کوهشاه. یا در فارس شهرستانهای اقلید یا اباده خوش اب وهواس. اصفهان سمیرم و فریدون شهر داره
  • سعید IR ۱۳:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
    تقصیر جمهوری اسلامی و حکومتهای قبی بوده که تهران اصفهان کویری سمنان بیابانی قم شور زار بزرگ و مهاجر پذیر سده اند چون بودجه و کارخانجات و صنایع و داشگاهها رو بیشتر در این شهرها دایر کردند و ملت رو از شهرهای کوهستانی خوش اب و هوا و پربارش به کویرها و بیابانهای کم اب و بد اب و هوا کشانده اند.چهارمحال بختیاری کهگیلویه و بویراحمد لرستان کردستان مناطق کوهستانی کرمان و اصفهان اینها باید توسعه داده میشدند
  • راحله IR ۱۳:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
    سلام. مهاجرت از روستاهای شرق ایران یعنی زابل در مرز افغانستان و پاکستان باعث شده جمعیت افغانی تمام روستاها رو در این منطقه در غرق خود بگیرند و کم کم دایره نفوذ به شهر هم بیشتر شده.در نانوایی ها و بازار که میرویم از هر ۱۰ نفر فقط ۲ پفر ایرانی پیدا میکنی لین یک فاجعه هست چرا مسیولین ساکت نشستن.متاسفانه خشکسالی ها عامل مهاجرت بودند
  • عزیزی IR ۱۳:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
    مهاجرت شامل کلیه شهرهای کوچک و روستاهای ایران است که بیشترین تاثیر مهاجرت مردم نبود کار و درامد در روستا است و جوانان هیچ علاقه ای به دامداری و کشاورزی ندارند و دومین تاثیر مهاجرت نبود آب چه کشاورزی و چه آب خوردنی است که باعث شده روستاها تخلیه شوند و هیچ کس هم نیست بیاد مشکل مردم را حل کند
  • محمد IR ۱۴:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
    باسلام واحترام خدمت جناب دکترمشفق عزیز، مقاله کوتاه شمارا خواندم، لازم است عرض کنم این مصیبت از آنجایی آغاز شد که حفر چاه های عمیق واستخراج آبهای زیرزمینی بطور وحشتناکی دردهه هفتاد شمسی شروع شد وکسی صداها وفریادهای وامصیبتهای کارشناسان مربوطه را نشنید(شایدکسی سوادشنیدن نداشت) اما امیدوارم امروز صدای شمارا بشنوند هرچندکه دیرشده است.
  • ثامن IR ۱۴:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
    هزینه های زندگی و نرخ خدمات اجاره مسکن را در کلان شهر ها بشدت افزایش دهید تا مهاجران که قدرت مالی برای زندگی در شهر اصفهان را ندارند به زادگاه و موطن خودشان مهاجرت کنند و مهاجرت معکوس شکل بگیرد .اصفهان منابع انرژی آب و برق و خاک برای حتی جمعیت خودش م نداره که زادگاه هاشن و وطن شان اصفهان است .
  • ناشناس IR ۱۴:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
    زندگی در روستاها باید حمایت شود وروستاها آباد شوندو از مهاجرت روستاییان به شهرها جلوگیری شودقانگذار باید قانون وضع کند
  • تقی برادر نقی IR ۱۵:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
    وقتی رفاه و خدمات به چند استان محدود می‌شود نتیجه میشه این مردمم دنبال پیشه رفت خود هستن وقتی نیست لاجرم اقدام به مهاجرت می‌کنند
  • گل تبار IR ۱۵:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
    به نظر حقیر ما هرچه میکشیم از تحصیل کرده هاست مثلاً نظام مهندسی یا کانون وکلا یااساتیددانشگاهها و... واین آخری جامعه شناسان محترم باید قدرت داشته باشندودولت را خط بدهندوملزمش کنندبه آنچه نگرانی وخط قرمز جامعه می‌باشد
  • سید علی قائم مقامی IR ۱۵:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
    شهرک سازی های بدون توجه به زیر ساختها نظیر مهر. از بین بردن فضای سبز و باغ روستا و باغ شهر..ایجاد سد های بدون کارشناسی. استفاده شدید از چاه های آب زیر زمینی خشک کردن تالاب ها و دریاچه ها به دلیل سو مدیریت آبخیزداری و کشاورزی و یا با هدف ساختمان سازی رانتی ..تغییر مسیر رودها برای استفاده بهره. برداری های دیگر
  • Ad US ۱۷:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
    آقا وقتی طالبان حق آبه را نمیدهد یعنی برنامه داره تا تمام اون روستاها را تخلیه کنه وبعد اینها هر غلطی خواستند بکنند کسی جلودارشان نباشه چرا کسی صداش برای حقابه در نمی‌آید تا دو افغانی اخراج میشه وطن فروشان صدای نحصشون از تمام رسانه ها بلند میشه این قضیه چه تعبیری می‌تواند داشته باشد جز بوی خیانت
    • ایران IR ۲۱:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
      احسنت شیرمادرحلالت ما هرچه میکشیم از یه مشت وطن فروش که وجود این افاغنه براشون منفعت داره میکشیم
  • علی شفیعی IR ۱۷:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
    مدیریت ضعیف ونا آگاه روستاها را در یابید
  • علی نجات سلیم‌ بیکی IR ۱۸:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
    سلام و عرض ادب با نظر استاد مشفق موافقم بعنوان یک فعال اجتماعی بنا به علل رفع نیاز و تامین امورات زندگی حوزه های کاری زیادی از جمله زندگی در روستا و انجام امورات کشاورزی دیمی و آبی و دامداری و پرورش دام و طیور همچنین کارگری _ اجرا امور ساختمان و سازه و آب و فاضلاب همچنین کار در شهرک های صنعتی و کارخانجات و مدیریت شرکت ها انجام امورات حقوقی و قضایی تا رده ی کارشناسی و مدیریت تصفیه ی شرکت ها و تحصیل در مقاطع عالی و تکمیلی تدریس به دانش آموز و دانشجو شرکت فعال در امورات عام المنفعه و کارهای اجتماعی سرکشی به منابع نفت و گاز و فاضلاب و آب و معادن به این نتیجه رسیدم علیرغم ادعای بسترسازی دانش افزایی و توسعه مدارس و دانشگاه نتوانسته ایم جامعه ایده آل تصمیم گیری و تصمیم سازی ایجاد و این فرهنگ را نهادینه نماییم از توسعه پایدار و نهادینه نمودن آن غافل شده ایم دروس انسانی و جامعه شناسی و مدنی که سازنده و اصلاح گر جامعه هستند و در دنیای پیشرفته به آموزش توجه خاص شده و از این پایه به حد کمال و قلل پیشرفت رسیدند غافل شده ایم به اندازه خاک دانشگاهی کشورهای اروپایی دانشگاه و مدارس غیر انتفاعی و آ
  • سام IR ۱۸:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
    خدا وکیلی د ۴دهه گذشته شده جایی دست گذاشته و آباد شده باشد و خبر خوبی برای ملت تهیه شده باشد علت چیست؟وقتی کشوری را میخواهند نابود کنند،باید از داخل نابود شود برای نابودی شهر اصفهان همین اتفاق افتاد همه ابها را جمع کردند مصرف کردند و بخشیدند به یزد و قم و حالا هم هلیدنگمشعل پویا و پالایشگاه در حال گسترش و الودگی زیست‌محیطی هستند ندیریت نا کار امد و قوانین ضد و نقیض که منافع خواص را تامین میکند محیط،زیست را منهدم گرده ،سد سازی خصوصی سازی خصولتی سازی چاه‌های عمیق،انتقال اب به شوره زار ‌هایی مثل قم و یزد خودکفایی های ساختگی مثل گندم،و جو و برنج و چای ،کشت جالیزها برای صادرات در اقلیم بیابانی کشور،
  • سیک IR ۱۸:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
    اون خانوم احتکار که محیط زیست ایرانو نابود کرد باید محاکمه بشه .
  • منتقد IR ۱۹:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
    چرا که نه دخترانشان را پسرهای پولدار برای کاسبی به شهر می آورند همی بدحجابهای بی صاحب وبعدا پدر مادر بیسواد وحیران خود را می آورندوسربار جامعه میکنند
  • مرزدار IR ۱۹:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
    طبق آماری که خود تلوزیون توی یک برنامه دادن, سی درصد کل صنایع ایران در استان تهران هستن . با همین مقایسه میشه گفت سی درصد تمام امکانات رو در استان تهران تجمیع کردن. چه کسی باید پاسخگو و تصمیم گیر باشه برای اصلاح این روند؟
  • کشاورز IR ۱۹:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
    وقتی آب رودخانه ای که هزاران سال از عمرش می گذرد با زدم سد های عظیم بر روی مردمی مثل دشت گربال می بندند وسالهاست قطره ای آب به پایین دست ها نمی رسد ودر حالی که در روستا های بالا دست مثل کامفیروز برنج می کارند پس مردم منطقه کربلا وشهرستان خرامه برای زنده ماندن ناچار به کوچ به شهرهای بزرگی مثل شیرازهستند .
  • ناشناس IR ۲۰:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
    چرا ناراحت مهاجرت در کشور هستید ، عزیزان افغان این کمبود را جبران خواهند کرد ، جای تأسف است هر کجا هر شهر و دیاری نگاه میکنید فقط افغانی می‌بینی چرا فکری به اخراج افغان ها نمیکنید که دغدغه مهاجرت را در کشور دارید ؟؟!!
  • ایرانی IR ۲۰:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
    سلام وقتی دولت خودش خوشحال میشه از این حرکت مهاجرتی ملت چه کاری میتوانن بکنن این وظیفه خود دولت هست که همه اینها را برگرداند سر جای خودشان وقتی تماشای روستاها میکنید همه در شهر ها سکنا گرفتن بعضی هم در روستا و هم شهر اشقال کردن کشاورزی دامداری وباغات همه از بین رفتن اگر ازشان هم هست آن هم تفریحی انجام میده البته اینه بگم هنوز یارو بعد از چندین سال قانون شهر نشینی بلد نیست نمی‌داند چطور باید در شهر زندگی خودتان ملاحضه میکنید چه خبره داخل شهرها دادگاه پاسگاه ادارات و نهاد ها وخیابانها وپارکها همه آنها هم معلومه ار طریق رفتارشان دولت هر کاری کرده وظیفه دارد که آنها برگرداند ممنونم
  • بهمن IR ۲۰:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
    سلام وقتی تمام امکانات و رفاه را در شهر تهران جمع کردندچطور بنده نوعز مهاجرت نکنم‌ ودر شهری که هیچ امکاناتی ندارد زندگی کنم
  • نادر IR ۲۲:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
    دیدگاه آقای مشفق در باره مهاجر فرستی خوزستان نابجا و از روی ناآگاهی است.ایشان نمی دانند که خوزستان یک استان آباد و صنعتی بوده و از همه کشور به آنجا می آمده اند.در مناطق نفت خیز پر است از یزدی و اصفهانی و چهارمحالی و ترک کرد و لر که بدنبال توسعه صنایع نفت به اینجا آمده اند. آبادانی ها مگر کار اداری می داشتند که به اهواز می آمدند و شهرهای گشت های تابستانه شأن هم شیراز و اصفهان بوده است. این دیدگاه نامبرده واژگونی حقیقت است. تا پیش از انقلاب که شهر اصفهان آب خوردن گچینه داشت و بیابان بود و کسی هم از خوزستان به آنجا نمی رفت چه دلیلی دارد کسی از جلگه سبز و آباد و نفت خیزی به بیابان‌های مرکزی کشور برود.آقای مشفق سخنانت بی پایه ات را درست کن.
    • داریوش IR ۱۱:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
      شاید هم شما اطلاعات نادرستی دارید. اتفاقا مهاجران خوزستانی در استان اصفهان زیاد هستند که البته فقط مربوط به زمان جنگ نیست. وقتی در استان خوزستان ریزگرد و گرمای هوا بیداد می‌کنه. وقتی در چند شهر بزرگ این استان هنوز مشکل فاضلاب هست و مراکز درمانی و تفریحی درست و درمانی وجود ندارد معلومه که مهاجرت می کنند.
    • اصفهانی IR ۱۴:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
      حالا که فعلا اصفهان پرشده ازلرهای خوزستان وچهارمحال بختیاری وشهرکرد !! الان اصفهان بیای احساس میکنی اینجا یک استان لرنشین هست تافارس نشین ازبس که لرها به اصفهان مهاجرت کردن دیگه جای خوده اصفهانیهانیست بیچاره اصفهانیها خودشون دارن ازبد بودن اوضاع اصفهان به شمال مهاجرت میکنند
  • ایران پاد و اسلام زنده باد IR ۲۲:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
    با سلام متأسفانه چنین مهاجرت نایی در آینده به چندین دلیل امنیتی ، اقتصادی ، ملی و (مهم = تمامیت ارضی کشور .. ) مشکلات اجتماعی و رفتاری و اخلاقی ، از بین رفتن بعضی هویت های اصیل قومی و ملی ایرانی ، توضیع ما همگون جمعیت نسبت به سطح در کشور ، کمبود مسکن و زمین شهری و عدم کنترل بیماری ها ، مشکلات اقتصادی و عدم وجود بسترهای مناسب دراشتغال مهاجرین ، نابودی بعضی مشاغل بومی و محلی و سنتی ، تغیرات ساختاری قومی و مردمی و کاهش بعضی تولیدات کشاورزی و ..... خالی شدن و یا کاهش جمعیت در بعضی مناطق حساس و خاص مرزهای جنوبی و جنوب غربی و...... را به دنبال خواهد داشت ..... مسئولین کشور بخثوص ( وزارت کشور ، وزارت اطلاعات و امنیت ملی ، وزارت کشاورزی و سازمان محیط زیست ، وزارت اقتصاد و دارایی ، وزارت مسکن و راه و صنعت و معدن ، وزارت بهداشت. وزارت فرهنگ و .....و .....) باید دست به دست هم داده و راه کاری مناسب برای این موضوع مهاجرت های اجباری و گسترده و بی برنامه بیابند .... و نگذارند کشور در آینده دچار مشکلات غیر قابل جبران بشود ..... این مهاجرت ها خطری جدی است که روح‌ من را سال ها گرفتار کرده است .
  • حجت IR ۲۳:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
    بله وقتی به مردم عزیز در شهرستانها مخصوصا روستاهها اعتبار و اهمیت نمیدین عاقبتش میشه مهاجرت . چرا به روستاهها و برای تولید برق 3 فاز نمیدین و اعتبارات . روستا فقط منبع در آمد کشاورزی و دامداری نیست و نیاز به حمایت دارد بنده شخصأ اگر در ملک پدری خودم بتوانم مجوز کارگاهی بگیرم حتما و با افتخار به روستای زادگاه خودم بر میگردم .
  • حسین IR ۲۳:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
    بیشترین استانی که مها جر وحشتناک داشته استان البرزه
  • سهراب IR ۰۰:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
    وقتی که دانشگاهاسهمیه ای باشدنخبه هابی کارمی شودپخمه هامسول حال کشودمی شوداین
  • مینا IR ۰۰:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
    فعلا که شهرهای مرکزی و تهران رو افغانیا گرفتن،در صورتی که بهترین امکانات رو دارن و ایرانیا باید بهره ببرن
  • آریا IR ۱۰:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
    خب برای دولت کاری نداره مردم محلی کوچ کنن از مهاجرین جایگزین می‌کنه این همه مهاجر بی دلیل نیست خدا می‌دونه چه خوابی واسمون دیدن
  • پری IR ۱۰:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
    وقتی ایران راحت اجازه ورود بیش از حد دسته دسته مهاجر به ایران را میده فاجعه هم رخ داده
  • سورابلالیسردارسازندگی واقعی DE ۱۱:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
    بطورجدی از ورودداینها بتهران‌ هوا الوده پرجمعیتجلوگیری شود اختلافوفرهنگی وتراکم جمعیته تهران والودههواوحشتناکه
  • ملیکا IR ۱۱:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
    در استان اصفهان مهاجران لر و بختیاری زیاد هستند. مهاجرانی که با فرهنگ مردم این منطقه ناآشنا هستند و این خودش دلیلی برای تضارب فرهنگیست. به خصوص اینکه بیشتر این مهاجران روستانشین بوده و بسیار از لحاظ مالی ضعیف هستند. در واقع بار حمایتی اونها روی دوش مردم این خطه هست. با ورود بی رویه مهاجران به شدت آمار جرایم هم بالا رفته
  • رضا IR ۱۳:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
    شما دولت وحاکمیت تامیتوانیداجنبی افغانی وعراقی به کشورراه بدهیدومنابع مجانی حق ملت ایران راخرج اجنبی که جزدشمنی باملت وآب وخاک ایران ندارند انوقت خواهید دیدهمین خوش خدمتی به اجنبی عراق وافغانی بخصوص افغانها اول ریشه خودتان رامیزنندوبعدکشوروملت را متاسفانه چهل سال است عبرت نگرفته اید هرکاری میکنیدبزای اجنبی است وملت خودتان را دشمن میدانید
  • وطن پرست . IR ۱۴:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
    کشورداری با سیاستهای منفعت طلبانه بجز نابودی راه بجایی نخواهد برد .متاسفانه روشنفکران وصاحب نظران در امور کشور جایی ندارند .سیاست همیشه مخرب طبیعت و جامعه بشری بوده و هست .اگر طبیعت نابود شود سیاستمداران زودتر نابود می‌شوند .نکته که باید به آن توجه شود .آینده بدون طبیعت سالم ....
  • ج IR ۰۱:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
    بیکاری وعقب ماندگی روستاها وشهرهای کوچک باعث کوچ میشه وعدم امکانات
  • آذربایجان IR ۰۸:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
    مردم آذربایجان الان تأثیر مخرب و منفی مهاجرت اکراد در طول پنجاه سال گذشته را به عینه دارن میبینن .
  • قدرت طهماسبی IR ۱۳:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
    روستاها را تقویت و حمایت کنید تا مهاجرت معکوس شود و مردم کوچ کرده به شهرها به دامان طبیعت و روستاها برگشت کنند ، فناوری و تکنولوژی باید در روستاهای ایران پیاده شود ، هزینه های آب ، برق و گاز نیم بهاء شود
  • اعت IR ۱۳:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
    ما اصفهانی هستیم چند تا فامیل های ما مهاجرت کردند شمال کشور خیلی تعریف میکنن اب که نیست برق هم نیست گاز را اخیرا دارن قطع میکنن هفته ای یک بار
  • فواد IR ۱۳:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
    الان تو روستاهای استان تهران تماما افغانیا هستند و بومی ها به ناچار میرن شهر چون کلی ناامنی ایجاد میکنن. هیچکس هم نمیفهمه ماجرای کارگردان مهرجویی که به قتل فجیع کشته شد فقط رسانه ای شد در صورتی که کلی قتل و تجاوز توسط افغانیا میشه و چون بی نام و نشونن راحت میتونن هرکار بکنن
  • فرزند ایران IR ۱۵:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
    رها کردن مدیریت خیالی جهان و توجه کامل به داخل تنها راه نجات ایران است! چیزی که از ج.ا. بعید به نظر می رسد.
  • م US ۱۹:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
    باسلام وعرض ادب راهکار این مسیله ایجاد اشتغال وانتقال اب از مناطق ابخیز،به مناطق خشک وتبلیغات مثبت جهت کشاورزی در مناطق خشک با محصولاتی که کمتر دارای ابخوره هستند همراه با جوایز ووام های مناسب توسط دولت
  • پنهان در مه IR ۲۱:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
    شعور میداشتن منابع مالی و شغلی رو به عدالت بین مردم و استانا تقسیم میکردن کسی کوچ اجباری به ته ران ابلیسی نمیکرد.از ماست که بر ماست ما۳۱ استان داریم نه ۳ استان تهران اصفهان و تبریز باز کرمان و یزد و سمنان و مشهدم خوبه اما اون بی گناه سیستان و کردستان و کرمانشاه و لرستان و خوزستان چه کنه؟

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی