سه‌شنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۴
نظرات: ۰ |
۰
میزان آب کشور یک بحران جدی است
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

رئیس کمیسیون دانش بنیان اتاق ایران گفت: ما باید ۱۰ سال ریاضت آبی در کشور داشته باشیم و امنیت آبی ما منوط به تغییر رفتار ما با آب است. گرم شدن ایران باعث تشدید مشکل کمبود آب شده، ما باید محصولات کم‌آب‌بر صادر و محصولات پرآب‌بر وارد کنیم.

ایلنا نوشت: عباس کشاورز، رئیس کمیسیون دانش بنیان اتاق ایران گفت: از دهه ۷۰ تا سال گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار کشاورزی آبی بر کشت محصولات پرآب بر کشور اضافه شده است همچنین اقلیم کشور ما تغییر کرده و سبب افزایش حرارت  ایران شده و میزان افزایش حرارت ما دو برابر میزان جهانی است در این شرایط نزولات جوی هم به دلیل همین حرارت بالا مشکل کمبود آب را حل نمی کند. 

در دهه ۶۰، ۹۰ میلیارد لیتر آب در رودهای ما جاری می شده اما الان این رقم به زیر ۵۰ لیتر کاهش یافته است.  همچنین در دهه ۵۰، ۴۷ هزار حلقه چاه در کشور وجود داشت که امروز این تعداد به ۹۰۰ هزار افزایش پیدا کرده و از هر چاه ۲۰۰ هزار لیتر در سال آب برداشت می‌شد که امروز این رقم به ۵۰ هزار لیتر کاهش یافته است و این نشانه اضافه برداشت ماست، در این شرایط با مشکل فرونشست نیز رو به رو هستیم و این پایداری سازه ها را با اشکال مواجه کرده است. 

کشاورز تصریح کرد: عرضه و تقاضای آب در کشور ما توازن ندارد و جمعیت ما با میزان آبی که در کشور داریم متناسب نیست. آب در کشور ما دچار تعارض منافع است و این مشکل باید حل شود تا چالش آب در کشور ما حل شود. 

وی اظهار کرد: قانون توزیع عادلانه آب در سال ۶۱ تصویب شد اما هنوز اجرا نشده است. همچنین بهره وری فیزیکی و ریالی آب در کشور ما به ویژه در بخش کشاورزی پایین است. بنابراین ما باید ۱۰  سال ریاضت آبی در کشور داشته باشیم و امنیت آبی ما منوط به تغییر رفتار ما با آب است. 

رئیس کمیسیون دانش بنیان اتاق ایران همچنین گفت: ما در حال حاضر از هر مترمکعب آب یک کیلو و چهارصد گرم کالای کشاورزی تولید می کنیم که این رقم باید به سه کیلو افزایش یابد. دولت باید سیاست آب مجازی را اجرا کند. دولت باید محصول پرآب بر وارد کند و محصول کم آب بر صادر کند.

نظر شما چیه؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

جدیدترین‌ها

پربحث‌ترین

آخرین مطالب