اطلاعات نوشت: فصل تابستان و شنا از راه رسید و ناجیان غریق روزهای پرتکاپویی را پشت سر میگذرانند تا دریای خزر از مهمانانش قربانی نگیرد اما بی توجهی مسافران از یک طرف و برپایی طرحهای سالمسازی با امکانات حداقلی سبب میشود این دریاچه ،برخی مهمانانش را در کام مرگ فرو ببرد.
وجود مناطق حادثه خیز، دریای خزر را به میزبانی بیرحم بدل کرده است که گاهی مهمانانش را قربانی میکند و این در حالی است که سالانه مسافران بسیاری برای بهرهبندی از جاذبههای دریا روانه استان های شمالی می شوند.
بر اساس آمارهای پزشکی قانونی طی 2 دهه گذشته بیش از ۳۰۰۰نفر در دریای مازندران غرق شدهاند هرچند این روند طی چند سال گذشته با اجرای طرحهای سالمسازی دریا کاهش چشمگیری یافته است اما هنوز روند غریق در دریای پرجاذبه خزر متوقف نشده است .از سویی دیگر برپایی طرحهای سالمسازی با امکانات حداقلی و اولیه از چالشهای عمده در مناطق ساحلی استان مازندران به شمار میرود و سبب شده است تا ساماندهی ساحل میان دستگاههای گوناگون پاسکاری شود و هر کس دیگری را در این زمینه مسئول معرفی کند.
نجات ۱۵۰ نفر از غرق شدن در دریا
امسال طرحهای سالم سازی دریا از خردادماه و پیش از شروع فصل تابستان در مازندران آغاز شده است و تاکنون با تلاش ناجیان غریق بیش از ۱۵۰نفر از غرق شدن در دریا نجات یافتهاند . رئیس هیأت نجات غریق و غواصی مازندران با اشاره به آغاز استقرار 1000 ناجی غریق در نقاط حادثهخیز سواحل استان گفت: طرح پایش و رصد سواحل استان با هدف بررسی نقاط گوناگون سواحل و افزایش شمار ناجیان غریق در دست اجراست.
نقی کریمیان در گفتگو با مهر با بیان این که ناجیان غریق تمامی مناطق حادثهخیز را پوشش میدهند، افزود: طرح پایش و رصد سواحل استان در قالب بررسی نقاط گوناگون سواحل و افزایش ناجیان غریق در دستور کار قرار میگیرد.وی با اشاره به بحث آزادسازی سواحل و همچنین پسروی آب دریای خزر، گفت: این 2 موضوع سبب شده است که نقاط حادثهخیز سواحل از ۵۲۰به ۷۰۰مورد برسد و به همین سبب افزایش ناجیان غریق در سواحل استان، ضروری است.
کریمیان با اعلام این که اوج کار ناجیان غریق از ۱۴مرداد تا پایان شهریور است، افزود: باتوجه به شرایط خاص دریای خزر و موجهای شکافنده در این ایام روزهای پرتکاپوی ناجیان غریق در راه است.وی با اشاره به این که پیشگیری از وقوع غریق در دستور کار هیأت ناجیان غریق قرار دارد، افزود: با برگزاری دورههای آموزشی در سراسر استان به دنبال افزایش آگاهی منجیان غریق بوده ایم که خوشبختانه نتیجه آن را در عمل میبینیم که با کاهش غریق مواجه هستیم.
همچنین علی عباسی مدیرکل پزشکی قانونی مازندران با اشاره به تاثیر اجرای طرح سالم سازی دریا در کاهش شمار غرق شدگان،افزود: وجود مناطق خصوصی ساحلی به طور ویلاهای شخصی و یا شهرکهای گردشگری از مقولههایی است که ستاد طرح سالم سازی دریای استان مازندران نمیتواند در کنترل و جلوگیری از شنا در این مناطق دخالت یا حضور پیدا کند.
بررسیهای آماری هم نشان میدهد که بیشترین شمار غرق شدگی در دریای خزر در محدوده استان مازندران مربوط به کسانی است که محل ابتدایی شنا و به آب زدن آنان سواحل خصوصی بوده است.بنا به این گزارش هرچند طبق آمارهای ارائه شده شمار غریق در آبهای مازندران از ابتدای طرح ساماندهی دریا تاکنون در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش چشمگیری داشته است اما کمبود طرحهای سالم سازی دریا، ناجیان غریق، وجود مناطق و شناگاههای غیرمجاز و زیر پوشش نبودن همه شناگاهها از جمله عواملی است که سبب شده است تا همچنان خزر به قربانگاه برخی گردشگران بدل شود.