چهارشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۷
نظرات: ۰
۰
-

وزیر امور خارجه سابق گزارشی جامع از روند تهیه و خرید و واردات واکسن‌های کرونا در دولت روحانی را در کتاب جدید الانتشار خود ارائه کرده است.

به گزارش «اطلاعات آنلاین»، محمد جواد ظریف با انتشار گزارشی با عنوان «بحران کرونا» در صفحات 353 - 359 کتاب پرفروش خود به نام «پایاب شکیبایی»، درباره بحران کرونا و تهیه واکسن های خارجی توضیحاتی ارائه داده است.

او در این کتاب آورده است: کوشش های چندین ماهه ای که خوشبختانه در نخستین روزهای دولت سیزدهم با ورود انبوه واکسن های تهیه شده با هزار زحمت و خون دل در دوره ما به ثمر نشست ولی با بی انصافی و انگ غرب گرایی به ما، به حساب دولت جدید نوشته شد.

وی در بخش دیگری از این گزارش می نویسد: همه گیری کرونا در چین را در تاریخ 26 دی ماه 1398 در نامه ای به آگاهی وزارت بهداشت رساندیم... تامین نیازهای فوری از اقلام نایاب و مواد اولیه دارو و خرید واکسن «دیپلماسی کوید» را به یکی از کلیدی ترین فعالیت های وزارت امور خارجه در مرکز و نمایندگی ها تبدیل نمود.

*
با انعکاس فهرست نیازهای وزارت بهداشت به سایر کشورها و سازمان های بین المللی از جمله سازمان بهداشت جهانی و رایزنی فشرده برای تامین این اقلام، کمک های پزشکی اهدایی بیش از 40 کشور و سازمان بین المللی به ارزش بیش از 100 میلیون دلار را جذب و به وزارت بهداشت بفرستیم.
*

تامین نمونه داروهای درمان کرونا از قبیل فاوپیراویر، رمدیسیو . ...برای تحقیق و تولید و تمهید امضای 3 قرارداد تولید تحت لیسانس، تولید مشترک و مشارکت در تحقیق و تولید واکسن با شرکت های روسی، کوبایی و استرالیایی از دیگر گام های زیر بنایی وزارت امور خارجه برای کمک به برنامه ملی مبارزه با کرونا بود.

*

گام های فراوانی از شناسایی واکسن، رایزنی سیاسی، تهیه و فرستادن داده های فنی به وزارت بهداشت برای ثبت بهره برداری اضطراری ، تعیین منبع ارز در پرتو تحریم های همه جانبه و سرانجام پیگیری تراکنش های مالی و انتقال واکسن به کشور را بدون کمترین تبلیغات برداشتیم.

به گفته ظریف، نخستین نامه نگاری وزارت امور خارجه با وزارت بهداشت در زمینه تامین واکسن در تاریخ 4 مردادماه 1399 انجام شد.

ظریف در توضیح چگونگی خرید و واردات واکسن از کشور چین می نویسد: رایزنی های فشرده دیپلماتیک شامل فرستادن نامه‌ها و تماس‌های تلفنی با وزیر امور خارجه چین، گفت وگوهای گسترده با وزیر امور خارجه چین در شهر کومینگ مرکز ایالت یوننان در تاریخ 18 تا 20 مهر 1399 و سفر 7 فروردین 1400 وزیر خارجه چین به تهران، نه تنها به دریافت نخستین محموله 250 هزار دوزی در اسفند ماه 1399 ، بلکه به توافق پیرامون خرید 10 میلیون واکسن از چین انجامید.

وی درباره واردات واکسن از روسیه نیز نوشته است: از تیرماه 1399 با تولید نخستین نمونه های واکسن اسپوتنیک در روسیه گفت وگوهای خرید واکسن از این کشور آغاز شد و با تولید انبوه آن به فاصله چهار روز پس از توافق اولیه خرید، هیاتی از وزارت بهداشت راهی روسیه شد. با پیگیری درسفر به مسکو در بهمن 1399، قرارداد خرید 2 میلیون دوز امضا شد و پس از 4 روز نخستین محموله واکسن وارد کشور شد.

ظریف در این گزارش تاکید کرده است: به شکل خلاصه تا پایان مرداد 1400، بیش از 27 میلیون دوز واکسن شامل نزدیک به 5/5 میلیون دوز به شیوه اهدایی به ارزش بیش از 26 میلیون دلار، 21/5 میلیون دوز به شیوه خرید تامین شد. همچنین 20 میلیون دوز برای تحویل در شهریورماه 1400 نهایی شد و 30 میلیون دوز برای تحویل در مهر و آبان در شرف نهایی شدن بود.

 

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی