اطلاعات نوشت: وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: رویکرد این وزارتخانه در صنعت خودرو سازی به سمت خودروهای الکتریکی و خودروهای هوشمند است.
عباس علی آبادی در مراسم افتتاح خط تولید مونتاژ نیسان ترا شرکت مانیان خودرو بر لزوم طراحی و مهندسی خودروها در داخل کشور تاکید کرد و افزود: از این پس قرار نیست دیگران خودرو طراحی کنند و ما بسازیم، بلکه باید بهترین طراحان در ایران طراحی و مهندسی خودرو را انجام دهند و سایر کشورها از آن استفاده کنند.
وی ادامه داد: برای مهندسی تولید خودرو دانش بنیان و اقتصاد محور باید اهتمام جدی داشته باشیم تا با برخورداری از تخصص دانشمندان داخلی و خارجی ،خودرو سازی کشور جهت دهی شود. علی آبادی با بیان این که در کشور به جای ۳۷خودرو ساز به ۲خودرو ساز اصلی نیازمندیم، اظهارداشت: با تجمیع خودرو سازی در کشور، مقیاس تولید خودرو در کشور باید از حدود ۳۰هزار دستگاه به مقیاس یک میلیون دستگاه برسد.
وی با اشاره به این که ایران بهترین فضا برای طراحی خودروهای هوشمند و مدرن محسوب میشود، تاکید کرد: ایران بهترین مکان برای جمع شدن تفکر و ایدههای خلاقانه در صنعت خودروسازی را در اختیار دارد و از سراسر دنیا دانشمندان باید با شرکت خودروسازی مانیان ارتباط بگیرند تا در آینده فضایی بسازیم که صنعت خودروسازی جهان را جهت دهی کنیم، لذا از مسئولان و مجریان شرکت خودرو سازی مانیان درخواست داریم تا در مسیر استفاده از تکنولوژیهای روز دنیا در ساخت خودرو پیشگام باشند.
علی آبادی درباره کیفیت محصولات شرکتهای خودروسازی کشور اظهار داشت: این شرکتها باید متناسب با استانداردهای موجود محصولات با کیفیت تولید کنند.
گفتنی است شرکت مانیان خودرو در سال 1399و در ۴۰هزار متر مربع مساحت ساخته شده است و سالانه قادر است ۳۰هزار دستگاه خودرو رده بنزینی را با نماد نیسان ترا تولید کند. موتور این خودرو از تکنولوژی میتسوبیشی ژاپن و گیربکس آن از تکنولوژی زد آف آلمان بهره گرفته است.
عملیات اجرایی نخستین شهرک صنعتی انرژی خورشیدی کشور
وزیر صمت دیروز همچنین در سفر استان قزوین چند طرح را عملیاتی کرد. در مراسمی با حضور علیآبادی نخستین شهرک نیروگاهی خورشیدی در زمینی به مساحت ۷۸۶هکتار برای تولید ۴۰۰مگاوات در چند فاز در شهرک صنعتی شال در استان قزوین کلنگ زنی شد .
وزیر صمت در این آیین اسناد مالکیت نخستین و بزرگترین شهرک صنعتی انرژی خورشیدی را به بهره برداران و سرمایه گذاران تقدیم کرد و گفت: در صورت سرمایه گذاری صنعتگران و تولیدکنندگان در ساخت نیروگاه خورشیدی این واحدهای صنعتی از امتیازات ویژه بهره مند می شوند.
وی همچنین در نشست با نمایندگان بخش خصوصی به برنامه ریزی برای رفع مشکل ارز برای حمایت از تولید و صادرات کشور در آینده نزدیک اشاره کرد و گفت:دولت برای رونق صادرات کشور در موضوع ارز به یک جمع بندی کامل رسیده است .
علی آبادی با تاکید بر این که صادر کنندگان نباید بازار های خود را از دست بدهند، افزود : تاکنون موضوع ارز برای بازار صنایع دستی و شرکت های دانش بنیان رفع شده است و اراده کلی برای حل بازار ارز وجود دارد .
وزیر صمت در ادامه سخنان خود بر موضوع مدیریت و کاهش میزان مصرف انرژی در سطح کشور تاکید کرد و گفت : اولویت تامین برق با تولید بوده و از کارهای پیشنهاد شده، استفاده از تجهیزات ساخته شده برای ذخیره سازی انرژی در مقیاسهای بزرگ در حوزه صنعت است .
علی آبادی با بیان این که مصرف انرژی در کشور بالاست، افزود: فرهنگ غلط مصرف بالای انرژی به دلیل ارزان بودن به مشکل بزرگی تبدیل شده است.
بنا به این گزارش،بهرهبرداری از چندین طرح بزرگ صنعتی و زیرساختی ، بازدید شرکت صنایع هفت الماس و توسعه فولاد و افتتاح تصفیه خانه شهرک صنعتی خرمدشت از دیگر برنامه های سفر دیروز وزیر صمت به استان قزوین بود .
ضرورت احیای و توسعه صنایع راکد و نیمه فعال
وزیر صنعت ، معدن و تجارت همچنین دیروز به استان البرز سفر کرد .وی در حاشیه افتتاح و بازدید واحدهای تولیدی و صنعتی شهرستان اشتهارد با بیان این که رئیس جمهور شهید بر فعال سازی صنایع راکد و استفاده حداکثری از ظرفیتهای موجود تولیدی کشور تاکید داشت، افزود: بر این اساس احیای صنایع راکد و نیمه فعال و توسعه واحدهای صنعتی فعال از مهمترین اولویتهای این وزارتخانه است.
علی آبادی اظهار داشت: تلاشها بر این است تا از ظرفیتهای موجود تولیدی و صنعتی کشور به خوبی بهره گرفته شود و بر این اساس دولت سیزدهم تاکنون بیش از 5000 واحد تولیدی و صنعتی راکد، نیمه فعال و فعال کشور را به چرخه تولید بازگردانده یا توسعه داده است و این روند با سرعت و شتاب در حال طی شدن است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ظرفیتهای تولیدی و صنعتی استان البرز، گفت: از آنجا که این استان به لحاظ تراکم جمعیت و وسعت کم با مشکلاتی در بخش تامین زمین مورد نیاز صنایع مواجه است، بر این اساس راه اندازی صنایع با فناوری و دانش بالا برای استان البرز هدفگذاری شده است.
وی با تاکید بر این که استان البرز به لحاظ منابع آبی هم با مشکل مواجه است، افزود: باید واحدهای صنعتی کم آب بر با عمق فناوری در این استان راه اندازی شود، همچنین توسعه شهرکهای صنعتی البرز با رویکرد حفظ محیط زیست و توجه به فناوری بالا دنبال خواهد شد.
وزیر صمت همچنین یک مجتمع تولید محصولات آلومینیومی در شهرستان اشتهارد را بهره برداری رسید.
در آیین گشایش این مجتمع صنعتی که مجتبی عبداللهی استاندار البرز هم حضور داشت، اعلام شد: تولید انواع محصولات آلومینیومی به ویژه فویلهای آلومینیومی با کاربرد در بسته بندی محصولات غذایی، دارویی و پوششهای عایقی از محصولات مجتمع آلومینیوم اشتهارد است.
همچنین شرکت تولید کامیون تریلر با حضور وزیر صمت و استاندار البرز در شهرک صنعتی کوثر اشتهارد استان البرز بهرهبرداری شد . این واحد صنعتی در زمینی به مساحت ۱۰هزار متر مربع با ظرفیت تولید سالانه ۷۵۰دستگاه کامیون کشنده و اشتغالزایی مستقیم ۷۰نفر توسط بخش خصوصی راه اندازی شده است.