به گزارش اطلاعات آنلاین به نقل از ام اس ان، محققان موسسه سیاست علوم سبز گزارش دادند که ۹۹ درصد خودروهای ساخته شده در سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۲ حاوی یک ماده شیمیایی مقاوم در برابر شعله به نام تریس (1-کلرو-ایزوپروپیل) فسفات (TCIPP) بودند که می تواند بر سطح آی کیوی کودکان تأثیر بگذارد و باعث سرطانهای کشنده شود.
بر اساس این مطالعه، این ماده شیمیایی هیچ سود واقعی ندارد و در حال حاضر توسط برنامه ملی سم شناسی ایالات متحده به عنوان یک ماده بالقوه «سرطان زا» تحت بررسی است.
طبق مطالعه منتشر شده در مجله علوم و فناوری محیطی، محققان ۱۰۱ خودرو را در سراسر ایالات متحده تجزیه و تحلیل کردند و حدود نیمی از وسایل نقلیه را در تابستان و زمستان آزمایش کردند و دریافتند که دمای بالاتر باعث افزایش غلظت بازدارنده شعله میشود.
مقدار TCIPP در تابستان دو تا پنج برابر بیشتر از زمستان بود، زیرا به آن گاز زدایی میگویند - زمانی که گاز حاوی مواد شیمیایی جذب شده در مواد، در هوا آزاد میشود.
آنها همچنین نمونههایی از فوم صندلی نیمی از خودروها را تجزیه و تحلیل کردند و دریافتند که آنهایی که حاوی TCIPP بودند غلظت بیشتری از این ماده شیمیایی در هوا داشتند.
ربکا هوهن، نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه دوک گفت: هر فرد به طور متوسط حدود یک ساعت در روز را در یک ماشین سپری میکند، که این یافتهها را به ویژه برای رانندگانی که رفتوآمدهای طولانیتری دارند و همچنین مسافران کودک نگرانکننده میسازد.
این نشان داد که افزایش قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی سمی می تواند سطح آی کیوی کودک را سه تا پنج امتیاز کاهش دهد زیرا با تیروئید که هورمونهای رشد دهنده مغز را ساطع میکند تداخل دارد. قرار گرفتن در معرض سموم در سنین پایین می تواند منجر به اختلالات یادگیری، اوتیسم و مشکلات رفتاری در کودک شود.
خودروسازان به تزریق مواد شیمیایی مضر به خودروها از جمله تریس (1،3-دی کلرو-2-پروپیل) فسفات (TDCIPP) و تریس (2-کلرواتیل) فسفات (TCEP) که با مشکلات عصبی و تولید مثل مرتبط هستند، ادامه دادهاند.
این مواد شیمیایی همچنین توسط مقامات کالیفرنیا به عنوان دو ماده سرطانزا برچسبگذاری شدهاند.