یکشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۴۶
نظرات: ۰
۰
-

تنوع تولید گل وگیاه آپارتمانی با بالاترین کیفیت در مازندران ،سبب شده است تا این استان همواره در رتبه‌های برتر دراین زمینه قرار بگیرد اما نبود نمایشگاه های دائمی و عدم بهره گیری از ظرفیت ها،عدم بهره مندی مناسب اقتصادی از این حوزه را رقم زده است.

اطلاعات نوشت: آمارهای جهاد کشاورزی این استان نشان می‌دهد، سالانه ۴۳۰میلیون گیاه آپارتمانی، ۲۱میلیون گلدان، ۲۶۶میلیون گل شاخه بریده، ۸۵میلیون اصله درخت و درختچه زینتی، ۵۳میلیون بوته گل‌های فصلی و نشایی و 5 میلیون پیاز و پیازچه توسط بهره برداران تولید می‌شود.

مازندران با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی، نیروی کار متخصص بالقوه و خاک حاصلخیز یکی از استان‌های مستعد برای توسعه صنعت کشاورزی به شمار می‌رود ولی مناسب نبودن سیستم ناوگان ترابری و حمل و نقل گل و گیاه برای صادرات وعدم منفعت سیستم بانکی برای تولید از جمله مشکلات فروش مناسب گیاه در مازندران بوده که نیاز است تا هرچه زودتر رفع شود.

صادرات گل و گیاه مازندران از دیگر استان‌ها !

لاریجانی رئیس اتحادیه گل و گیاه مازندران با اشاره به مشکلات فراروی حوزه تولید گل وگیاه با بیان این که در داخل استان برای صادرات گل و گیاه با مشکل مواجهیم، افزود: برای صادرات برخی اقلام گل وگیاه تولیدی در فضای باز مجبوریم که محصولات را به چابکسر منتقل کنیم.

وی در گفتگو با مهر با بیان این که در صادرات محصولات گل و گیاه با مشکل مواجهیم، ،تاکید کرد: نمی‌توان درختچه‌های ۳۰تا ۴۰ساله را بدون خاک صادر کرد. برای صادرات محصولات نیازمند حمایت مسئولان ذیربط هستیم تا موانع رفع شویم.لاریجانی نبود نمایشگاه دائمی گل وگیاه را از جمله مشکلات فراروی تولیدکنندگان برشمرد و گفت: در غرب مازندران زمین 7 هکتاری برای ایجاد نمایشگاه شناسایی شده است که برای اجرای آن نیازمند حمایت مسئولان برای واگذاری به اتحادیه هستیم.

رئیس اتحادیه گل وگیاه مازندران با بیان این که غرب مازندران ۶۰۰عضو اتحادیه دارد، گفت: برای ایجاد نمایشگاه گل وگیاه نیازمند سرمایه درگردش و حمایت مسئولان هستیم.

ممنوعیت صادرات گل وگیاه با خاک

از سویی دیگر صادرات گل وگیاهان تولیدی فضای باز و درختچه‌ای از مازندران به کشورهای مختلف دغدغه دیروز و امروز فعالان این صنعت نیست بلکه این مشکل از سال‌ها قبل وجود داشته است.گلین مقدم صادرکننده گل وگیاه در غرب مازندران با اشاره به اینکه برخی از کشورها برای واردات گل و گیاه همراه با خاک ممنوعیت ایجاد کرده اند، افزود: کشور آذربایجان هم رسماً اعلام کرده است که اجازه واردات گل گیاه با خاک را نمی‌دهد و روسیه هم آن را ممنوع اعلام کرد.

وی با بیان این که از ازبکستان برای صادرات گل وگیاه استعلام کرده ایم و منتظر جواب هستیم، ادامه داد: اگر تجار هر راهی را برای صادرات محصولات پیدا کنند، ما هم حمایت خواهیم کرد.

استاندار مازندران هم با بیان که باید برخی از موانع صادرات برداشته شود، گفت: باید موانع و چالش‌های فرارو صادرات گل و گیاه برداشته شود زیرا این بخش ارزآوری بالایی دارد.

یوسف نوری ادامه داد: محصولات در استان مازندران تولید ، اما عرضه و فروش آن در بازار تهران انجام و سبب می‌شود تا در چرخه اقتصاد و تولید ناخالص داخلی سهم کمی داشته باشد.از سویی دیگر باید ارزی آوری تولیدات را در استان ارتقا داد.

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی