ضمیمه دانش امروز روزنامه اطلاعات نوشت: زمین تنها سیارهای که میدانیم در آن حیات وجود دارد و بنابراین بهترین راهنمای ما در شکار حیات فرازمینی نیز هست.
جلبکهای سبز آبی ریزی به نام سیانوباکتری ها، نخستین گونه شناختهشدهای هستند که فتوسنتز در آنها انجام شد و شروع به استفاده از کلروفیل برای مهار نور خورشید و دیاکسید کربن برای انرژی متابولیک کرده و اکسیژن را بهعنوان یک محصول جانبی آزاد کردند.
قبل از آن، میکروارگانیسمها با استفاده از یک مولکول رنگدانهای ارغوانی به نام رتینال، انرژی متابولیک تولید میکردند. دانشمندان فکر میکنند اگر رتینال در دیگر جهانهای دور وجود داشته باشد، اثر منحصربهفرد این مولکول با تلسکوپهای زمینی و فضایی آینده قابل تشخیص است.
اگرچه هیچ راه قطعی برای فهمیدن رنگ موجودات فرازمینی وجود ندارد اما به گفته گروهی از اخترشناسان که در حال ثبت ترکیب شیمیایی منحصربهفرد موجوداتی به رنگ بنفش هستند، حیات فرازمینی میتواند شامل باکتریهای بنفش رنگ باشد.
این میکروبها ممکن است در اوایل تاریخ سیاره ما بر زمین تسلط داشتهباشند و برای زندگی در جهانهای دور که در مدار ستارههای قرمز کوچکتر از خورشید ما میچرخند، مناسب هستند.
باکتریهای بنفش میتوانند در شرایط مختلف زنده بمانند و رشد کنند و بهراحتی می توان تصور کرد که در بسیاری از جهانهای مختلف، رنگ بنفش ممکن است جایگزین رنگ سبز تصور شده برای فرازمینیها باشد.
برای تهیه فهرستی از ترکیب شیمیایی موجودات ارغوانی، محققان باکتریهای بنفش را که از مکانهای مختلف ازجمله آبهای کمعمق در برکههای کرنل، کیپ کاد ماساچوست و دریچههای هیدروترمال در اعماق دریا جمعآوریشده بودند، رشد دادند و اثر منحصربهفرد آنها را اندازهگیری کردند.
در شبیهسازیهای بعدی، آنها باکتریهای بنفش را که بر انواع سیارههای هماندازه زمین، ازجمله جهانهای اقیانوسی، گویهای یخی یخزده و کرههای سنگی زمینی مانند زمین تسلط داشتند، مدلسازی کردند.باکتریهای ارغوانی مجازی امضاهای زیستی قابل تشخیصی تولید میکنند که مجموعه دادههای جدیدی را برای ستارهشناسان فراهم میکند تا تلسکوپهای نسل بعدی را در جستجوی حیات بیگانه ارائه کند.