یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۷
نظرات: ۰
۰
-

یک کتاب درسی در سال ۱۹۵۵ در مصر ثابت می‌کند نام «خلیج فارس» ریشه در تاریخ کشورهای عربی هم دارد.

کتاب درسی تاریخ چاپ قاهره به تاریخ ۱۹۵۵ برای ما می‌تواند مرجع خوبی باشد که نادرستی یک جعل بزرگ را به اثبات برسانیم. این سال، همزمان با دومین سال ریاست جمهوری «عبدالناصر» در مصر بود؛ کشوری سراسر شور و غلیان احساسات در درگیری نزدیک با رژیم اشغالگر اسراییل. راهبرد عبدالناصر برای غلبه بر بلبشوی داخلی و نیز تهییج احساسات عربی علیه اسراییل، تکیه بر پان عربیسم بود. او این کار را نه فقط در مرزهای مصر که در دنیای عرب به خوبی پیش برد، گرچه در نهایت نتوانست به شعار آزادی فلسطین تحقق ببخشد، ولی دست کم شبه جزیره سینا را آزاد کرد و از او چهره ای تاریخی برای مصری‌ها ساخت.

در این میان، یکی از اقدامات عجیب او، جعل نام خلیج ع.ر.ب.ی به جای نام تاریخی خلیج فارس بود که با استقبال شیوخ حجاز مواجه شد. اقدامی‌که بعدها با نفوذ نفتی عربستان و حاشیه نشین‌های خلیج فارس، در افکار عمومی‌جا افتاد و کار را برای ما دشوار کرد.حالا کتاب تاریخ درسی چاپ قاهره، درست زمانی که او دومین سال ریاست جمهوری خود را می‌گذارند، به خوبی نشان می‌دهد، حتی در مدارس و دانشگاه‌های مصر نیز تا پیش از این تاریخ، همیشه نام «خلیج فارس» جاودانه بود.

{$sepehr_media_181070_400_300}

یک سند مهم تاریخی در کتابخانه شخصی مهندس خسرو رودانی، متولد آبادان و بزرگ شده شیراز به طور تصادفی متوجه کتابی در کتابخانه پدری خود می‌شود که می‌تواند یک سند تاریخی باشد. وی توضیح می‌دهد: این کتاب مربوط به سال ۱۹۵۵ میلادی است. پدرم کتابخانه‌ای با بیش از دوهزار جلد کتاب داشت. روزگاری برای کار به کویت رفته بود و آنجا آنجا در تاسیسات نفتی با شرکت‌های خارجی کار می‌کرد. احتمالا این کتاب از کویت به کتابخانه وی اضافه شده است.

مهندس رودانی می‌افزاید: یک روز به این کتاب مراجعه کردیم و متوجه شدیم کتاب جالبی است. نویسنده آن دکتر محمد مصطفی زیاده رییس وقت بخش تاریخ و ادبیات دانشگاه قاهره است و همین طور که می‌دانیم دانشگاه قاهره بزرگترین مرجع علمی ‌کشورهای عربی محسوب می‌شود، موضوع کتاب تاریخ اعراب بود.

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی