کامران ندری عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) در گفت و گو با اطلاعات آنلاین با اشاره به شرایط به هم ریخته فضای اقتصادی معتقد است : با توجه به رویدادهای مثبت و منفی ای که در حوزه سیاست خارجی و مسائل داخلی اتفاق می افتد، نمی توان به صورت دفعی و لحظه ای برای ترمیم فضای به هم ریخته اقتصادی نسخه پیچی کرد. بلکه نیازمند یک سناریوی دقیق و اصولی متناسب با پیش بینی اتفاقات احتمالی در این حوزه ها است.
وی می گوید: بارها تجربه کرده ایم که فضای اقتصادی کشور با هر تنشی در منطقه ملتهب می شود. اخبار حوزه دیپلماسی خارجی درباره مذاکره، تفاهم و توافق نیز در بازارهای داخلی بسیار اثرگذاری بوده آند، بنابراین با توجه به این وضعیت، باید با برنامه پیش رفت.
این عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) می افزاید: واقعیت ها نشان می دهند که بازار ارز و طلا قابل کنترل نیست. مخصوصا اینکه بانک مرکزی هم اعتبار لازم را برای تنظیم بازار ندارد. بنابراین پدیده شلختگی فعلی اقتصادی به زودی قابل رفع و رجوع نیست و در چنین حالتی علاوه بر افزایش تنگنای اقتصادی، شرایط معیشتی مردم هم روز به روز سخت تر می شود.
او ادامه می دهد: اینکه بانک مرکزی این روزها قدرت تاثیرگذاری خود را از دست داده است، هم به نوع مدیریت این دوره و دوره های قبلی ربط دارد و هم اینکه نمی توانیم تاثیر منفی تحریم های بین المللی را نادیده بگیریم. حتی می توان گفت، تحریم فاکتور منفی کلیدی است که ساختار اقتصاد ایران را تحت تاثیر قرار داده است.
این کارشناس اقتصادی تاکید می کند: برخی رفتارهای داخلی هم مزید بر علت می شود تا حل مسائل اقتصادی دشوارتر از هر دشواری شود. مثلا جامعه فعلی نسبت به مسائل اجتماعی خیلی حساس شده است، متاسفانه اجرای هر طرح اجتماعی مانند گشت ارشاد بازار ارز و طلا را هم به هم می ریزد.می توان این طور گفت که برخی از سیاست های خارج از حیطه بانک مرکزی هم در مسیر اقتصادی مانع تراشی می کنند. البته اثر اتفاق های اجتماعی در کوتاه مدت مقطعی است، اما بالاخره تاثیرش را روی مناسبات اقتصادی می گذارد.