دوشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۷
نظرات: ۰
۰
-

سعید لیلاز پیش‌بینی می‌‌‌کند پس از حمله ایران به اسرائیل، اگر اسرائیل و ایالات متحده آمریکا کوچکترین واکنشی از نظر حمله نظامی به خاک اصلی ایران انجام بدهند ایران، نخستین بمب اتمی‌اش را آزمایش خواهد کرد.

رویداد۲۴ نوشت: سعید لیلاز، فعال سیاسی اعتدال‌گرا پاسخ به پیشینه و چرایی فعالیت‌های اتمی جمهوری ایران می‌گوید اتمی‌شدن ایران بعد از انقلاب اسلامی اساسا ناشی از رفتار جهان غرب با ایران است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مجموعه رفتارهایی که غرب با جمهوری اسلامی از همان ابتدای انقلاب کرد ایران را به سوی اتمی شدن سوق داد.

مهم‌ترین بخش‌های گفتگو با سعید لیلاز را بخوانید:

* فراموش نکنیم که در ابتدای انقلاب نگاه بسیاری از انقلابیون این بود که اصلاً قراردادهای نظامی و تسلیحاتی با آمریکا و سایر کشوراها ملغی کنند چون تصور غالب میان انقلابیون این بود که ما به این سلاح‌ها نیازی نداریم. حتی تا اواخر جنگ ایران و عراق نیروگاه اتمی بوشهر تقریبا بدون محافظ رها شده بود.

که دقیقا چه رفتارهایی از سوی آمریکا و غرب ایران را به سوی فعالیت‌های هسته‌ای سوق داد و مصادیق آن چیست؟

*از همان ابتدای پیروزی انقلاب ایالات متحده آمریکا و مجوعه جهان غرب چه از طریق پشتیبانی از حمله صدام حسین به ایران و چه پیامدهای بعدش، رفتاری را در پیش گرفتند که برای ایران چاره‌ای جز این که اتمی بشود باقی نگذاشت.

*فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی این فرایند را تشدید کرد، یعنی تک‌قطبی‌شدن جهان به جمهوری اسلامی ایران ثابت کرد که ناچار است برای خودش یک چتر اتمی درست بکند. گروهی تصور می‌کنند که چون ایران با آمریکا همکاری اقتصادی نمی‌کند آمریکا ما را تحریم کرده است در حالی که بعد از انقلاب در سال‌های 73 و 74 خورشیدی ما یکی از عرضه‌کنندگان نفت به آمریکا بودیم و آمریکایی‌ها با قانون داماتو این روند را متوقف کردند.

*در ماجرای حمله آمریکا به افغانستان و عراق نیز ایران با آمریکایی‌ها همکاری و به آنان کمک کرد، اما نتیجه این حسن‌نیت و همکاری این شد که آمریکا، ایران را محور شرارت نامید. تا این که به موضوع توافق هسته‌ای و برجام در سال 1394 رسیدیم. هنوز هیچ کدام از توافق‌های برجام و امتیازات ایران به طور درست اجرایی نشده بود که آقای ترامپ آمد و رییس جمهوری آمریکا شد.

*واقعیت این است که بعد از برجام تقریبا هیچ گونه سرمایه‌گذاری از طرف اروپایی‌ها که منجر به ورود تکنولوژی به ایران بشود، انجام نشد چون شنیده بودند و می‌دانستند که ممکن است در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یک جمهوریخواه رییس جمهور بشود و منتظر نتیجه انتخابات آمریکا بودند.

* حمله اخیر اسرائیل به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در سوریه یک تحریک آشکار و علنی جمهوری اسلامی برای ورود به جنگ و بزرگ‌تر کردن ابعاد جنگ بود. چون اسرائیلی‌ها بعد از هفت اکتبر، صحنه نبرد را باخته‌اند و در این مدت هم دستاوردی نداشته‌اند با حمله به کنسولگری ایران، تلاش کردند که پای ایران و ایالات متحده آمریکا وسط بکشند. الان خود آمریکایی‌ها هم درگیر تصمیم‌گیری برای این هستند که با دست فرمان نتانیاهو وارد این دعوا بشوند یا خودشان را کنار بکشند؟ تمام این پیغام‌هایی که در این چند روز میان ایران و آمریکا رد و بدل شده نیز برای همین است.

* به باور من اقدام اسرائیلی‌ها در حمله به کنسولگری ایران و تهدیدهای پس از آن، آخرین توجیه برای این که ایران بمب اتمی خودش را امتحان نکند و وارد باشگاه اتمی‌ها نشود را از بین برد.

* اکنون ما پس از پاسخ نظامی ایران به حمله نظامی اسرائیل به کنسولگری جمهوری اسلامی هستیم. پیش‌بینی من این است که پس از حمله ایران به اسرائیل اگر اسرائیل پاسخ بدهد و اسرائیل و ایالات متحده آمریکا کوچکترین واکنشی از نظر حمله نظامی به خاک اصلی ایران انجام بدهند ایران، نخستین بمب اتمی‌اش را آزمایش خواهد کرد. چون آخرین مانع برای این که این کار رخ ندهد با حمله احتمالی آمریکا یا اسرائیل به ایران، برداشته می‌شود. این یک هشدار صریح به آمریکایی‌ها است و قطعا آمریکایی‌ها در جریان این هشدار هستند. با کوچک‌ترین تعرض علنی آمریکا و اسرائیل به خاک ایران به باور من ایران آزمایش اتمی‌اش را انجام خواهد داد و بمب اتمی‌اش را علنی خواهد کرد و هرگز دست ایران در این زمینه بسته نیست.

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی