رییس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو به «اطلاعات آنلاین» گفت: در صورتیکه توان تولید نداریم باید با واردات، نیاز بازار را تامین کنیم که مصرف کننده برای خرید آن کالا پول بیشتری هزینه نکند. در حال حاضر قیمت جهانی خودروها با قیمت همانها در کشور ما تفاوت بسیار زیادی دارد. برای مثال قیمت خودرو چینی تیگو ۸ پرومکس با دلار آزاد به قیمت ۸۰ هزار دلار به دست مشتری میرسد. اخیرا قیمت این خودرو ۴ میلیارد و ۲۰۰ بود که در این چند روزه با قیمت ۳ میلیارد و ۹۰۰ به فروش میرسد. اما آیا این خودرو در بازار، ۸۰ هزار دلار است؟ هیچ کجای دنیا بالای هزار دلار برای خرید این مدل خودرو پول پرداخت نمیکنند.
متن کامل گفتگو را اینجا بخوانید
وی در خصوص واردات خودروی کارکرده نیز گفت: این اتفاق تاثیر مثبتی دارد، زیرا خلا موجود در بازار را رفع میکند. از طرفی هم قیمت خودروهای وارداتی که افزایش داشته، افت میکند و خودورهای داخلی که قیمتشان میلیاردی شده در صورت ورود کالای دست دوم از برندهای خوب، ریزش میکند و بازار به تعادل میرسد.
موتمنی اضافه کرد: از سوی دیگر با واردات، ما به مشتری حق انتخاب میدهیم که به نسبت بودجهای که دارد، خودروی مد نظرش را تهیه کند و برای خرید، با محدودیت و جبر در انتخاب، روبهرو نشود. در این چند سال اخیر علاوه بر محدودیت عرضه، افت کیفیت هم داشتهایم. وقتی آمار تصادفات را ببینید و نظر پلیس را راجع به ایرادات این خودروها در تصادفات بشنوید متوجه افت کیفیت محصولات داخلی میشوید. وی در همین زمینه تاکید کرد: باید زودتر از اینها شرایط واردات خودروی دست دوم را ایجاد میکردیم، زیرا برندهای خوش نام دنیا، هم از نظر کیفی، ضریب بالایی دارند و هم مصرف سوخت بهینهتری دارند.
رییس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو درباره آینده بازار خودرو نیز به «اطلاعات آنلاین» گفت: فروردین ۱۳۹۷ خودروی ۲۰۶ تیپ دو، ۳۳ میلیون تومان فاکتور میشد و در بازار ۳۴ میلیون و پانصد هزار تومان به فروش میرسید. همچنین در آن زمان، خودروی لوکس بی ام و X۴، ۴۷۰ میلیون تومان بوده و الان ۱۵ میلیارد تومان است. چرا قیمتها انقدر تفاوت داشته است؟ هم ممنوعیت واردات و هم عرضه محدود، باعث شد که این کالا، سرمایهای شود و در پی آن، با افزایش قیمتها دارندگان خودرو، محصولاتشان را قیمت گذاری کنند و بفروشند.