چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۶:۱۷
نظرات: ۰
۰
-
بایدن با ایران هسته‌ای کنار آمد؟

دولت «بایدن» نیز بعد از گذشت سال‌ها موضوع خطر انرژی هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران را چندان جدی نمی‌گیرد اما در سطح تبلیغات رسانه‌ای ادامه می‌دهد.

ابوالقاسم قاسم زاده: روابط دوجانبه جمهوری اسلامی ایران با مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سال‌هاست که هم خاص و هم جالب توجه رسانه‌های خبری است. جمهوری اسلامی ایران و آژانس اتمی، سال‌های سال با یکدیگر تعامل دارند اما همچنان در این مسیر مسائلی سوژه رسانه‌ای می‌شود. هم مدیر کل‌های آژانس از گذشته تا امروز به این روال عادت کرده‌است و هم حاصل کار ادامه بازرسی‌ها چه به صورت موردی و یا ممتد بوده است.

دیروز «گروسی» مدیر کل آژانس در مصاحبه خبری خود گفت:«مسائل آژانس با ایران به طور دوجانبه قابل حل است.» اما در همین مصاحبه بار دیگر تأکید کرد.«... هیچ پیشرفتی در حل و فصل مسائل پادمانی باقی مانده حاصل نشده است.

ایران توضیحات فنی موثقی درباره وجود ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در ورامین و تورقوز آباد ارائه نکرده و درباره محل(یا محل‌های) مواد هسته‌ای یا تجهیزات آلوده (به مواد هسته‌ای) اطلاعی نداده است.» ظاهراً همچنان خاطره «تورقوز آباد» از نمایش نتانیاهو در جلسه عمومی سازمان ملل در حافظه ذهنی «گروسی» مدیر کل آژانس باقی مانده است.

بنابر اظهارات مدیر کل آژانس: «... فقط از طریق تعامل سازنده و هدفمند است که می‌توان به تمامی این نگرانی‌ها پرداخت و دوباره از ایران می‌خواهیم تماما و بدون ابهام با آژانس همکاری کند.» جالب توجه این که  نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین در پاسخ به سوال یکی از کاربران شبکه اجتماعی ایکس درباره مورد بحث قرار گرفتن مجدد برنامه هسته‌ای ایران و غیرمحتمل بودن صدور قطعنامه‌ای علیه ایران براساس گمانه زنی‌های موجود گفت:«مانند همیشه، مسأله ایران در نشست شورای حکام آژانس مورد بحث قرار خواهد گرفت. امیدوارم هیچ پیش نویس قطعنامه‌ای طی نشست تنظیم نشود.»

ماجراسازی‌های «نتانیاهو» در مجمع عمومی سازمان ملل و حک کردن نام «تورقوزآباد» که مرکز مهم اتمی ایران  است! اکنون حتی در رسانه‌های غربی و جهانی سوژه فراموش شده است. دبیر کل آژانس«گروسی» هم می‌داند که این اخبار  دیگر ارزش خبری و بازرسی فنی ندارد! اما نماینده کاخ سفید در آژانس هنوز به دنبال ادامه تبلیغاتی آن است و شاید «گروسی» هم گرفتار تأکید نماینده آمریکا در آژانس است.

گروسی می‌داند که شرایط بین‌المللی با ادامه جنایات ارتش صهیونیستی با فرماندهی «نتانیاهو» نه تنها دیگر مرجعیت خبری و اطلاع‌رسانی موثق ندارد که هم اکنون از نگاه بسیاری از مردم جهان، حتی درون اسرائیل، مردم خواهان محاکمه او به عنوان جنایتکار جنگی‌اند! گروسی می‌داند بسیاری از معادلات چه در سطح منطقه‌ای یا بین‌المللی در روابط با «نتانیاهو» فرو ریخته است.

به همین لحاظ است که تیتر اصلی خبری و گزارشی مدیر کل آژانس این است: «مسائل آژانس با ایران به طور دوجانبه قابل حل است.» مسئولین انرژی اتمی جمهوری اسلامی از این اظهار نظر مدیر کل آژانس «گروسی» استقبال می‌کنند. دولت «بایدن» نیز بعد از گذشت سال‌ها موضوع خطر انرژی هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران را چندان جدی نمی‌گیرد اما در سطح تبلیغات رسانه‌ای ادامه می‌دهد.

جمهوری اسلامی همواره نگاه همکاری صلح آمیز با آژانس و انرژی اتمی داشته است. اما آمریکا و برخی از دولت‌های غربی از آن به عنوان یک سوژه تبلیغاتی ـ سیاسی  بهره می‌برند که در شرایط کنونی بین‌المللی چندان مؤثر نیست.

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی