اطلاعات نوشت: محمدباقر ذوالقدر،در همایش ملی تبیین ابعاد و دستاوردهای ناوگروه ۸۶نیروی دریایی ارتش افزود: نیروی دریایی ارتش با این اقدام بزرگ موقعیت نداجا را در سطح دنیا به عنوان یک قدرت بزرگ جهانی مطرح کرد و دست بلند ایران را در دریا به دنیا نشان داده و برای نخستین بار ایران را در باشگاه قدرت های بزرگ دریایی جهان قرار داد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، ادامه داد: امروز بیشترین منبع غذا، بیشترین مواد خام برای تولید و... همگی از دریا است .
وی اضافه کرد: اخیرا با توصیه و تأکید رهبر معظم انقلاب، سیاست های توسعه دریامحور ابلاغ شد و این امر مبنای کار کشور برای توسعه قرار گرفت و لذا در همین سیاست ها ذکر شده است که برای ۱۰سال، رشد اقتصاد دریا باید دو برابر رشد اقتصادی کشور باشد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: امیدواریم با پیاده شدن این سیاست ها و تلاش دولت و دستگاه ها این غفلت تاریخی و عقب ماندگی جبران شود و از ظرفیت دریاها برای توسعه کشور استفاده کنیم.
ذوالقدر اضافه کرد: ایران در بحث امنیت دریایی به برکت دفاع مقدس پیشتاز است، به جرأت می توان گفت نیروی دریایی ارتش و سپاه قدرت اول دریایی منطقه را شکل داده اند.
وی افزود:امروزحریف ما نیروی دریایی کشورهای منطقه نیستند؛ زیرا قدرت اول در منطقه نیروی دریایی ایران است و ما قدرت های بزرگ را حریف خودمان می دانیم.
ذوالقدر ادامه داد: مأموریتی که شما آغاز کردید در اوج ناباوری نه تنها از سوی دشمنان که از سوی خودی ها هم کسی باور نمیکرد این امر به سرانجام برسد، سفر دور دنیا آن هم با یک ناوگروه با تناژ پایین که شدنی هم نبود اما شما دلاورمردان نیروی دریایی با همه سختی ها و در اوج ناباوری آن را اجرایی کردید.
سخنگو و دبیر هیات دولت در همایش ملی تبیین ابعاد و دستاوردهای ناوگروه ۸۶نداجا ،با بیان اینکه بعضی از دوستان با تردید به طرح ماموریت ناوگروه ۸۶نگاه میکردند، گفت: نگاه ما میتوانیم که یکی از دستاوردهای خیلی خوب این حرکت بزرگ بود و در فرمانده نیروی دریایی ارتش و تک تک اعضای ناو گروه ۸۶کاملاً مشهود بود وموجب انجام این ماموریت بزرگ شد.
به گزارش ارتش، علی بهادری جهرمی ، با بیان اینکه توفیق پیدا کردم کمتر از یک شبانه روز مهمان ناوگروه ۸۶باشم افزود: غیر از گزارشهایی که شنیده بودیم و خوانده بودیم، آن روزی که من توفیق داشتم مهمان کارکنان ناوگروه ۸۶بودم کارکنان ناوگروه خیلی علاقمند بودند که عملیات بزرگتری را انجام دهند؛ نگاه ما میتوانیم امروز در مجموعههای مختلف کشور به ویژه در نیروهای نظامی زنده شده است و یکی از الگو های ما میتوانیم در نیروی دریایی ارتش کاملاً مشهود است.
ساخت فیلم سینمایی و سمفونی ویژه
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دراین همایش درباره اقدامات این وزارتخانه برای بزرگداشت اقدام «ناو گروه ۸۶» توضیحاتی ارائه کرد و گفت: سازمان سینمایی به زودی با تکمیل فرایند پیشتولید، کار ساخت فیلم سینمایی فاخری را برای این حماسه بزرگ آغاز خواهد کرد و علاوه بر آن دوستان حوزه موسیقی هم سمفونی ویژه این حماسه را در سالگرد این اتفاق اجرا خواهند کرد.
محمدمهدی اسماعیلی اضافه کرد: این اقدام به عنوان مولفهای اقتدارآفرین موجب ایجاد فضای نشاط و امیدواری در کشور شد؛ باید توجه داشت این حرکت زمانی رخ میدهد که دشمن به دنبال پشیمان سازی و ندامت از گذشتهی افتخار آفرین و ناامید کردن مردم نسبت به آینده غرور آفرین ایران است؛ به همین دلیل در چنین فضایی اقداماتی نظیر کار بزرگ ناوگروه ۸۶جلوه بیشتری پیدا میکند.
وزیر فرهنگ گفت: قدرت نظامی ما به حدی رسیده که فضای رسانهای دنیا را بر سر چنین موضوعاتی حساس میکنند، این اقتدار را انقلاب اسلامی ایجاد کرده است و تغییر فضای فرهنگی و فکری کشور بر اساس «ما میتوانیم» چنین نتایجی داشته است.
ضربه به تلاشهای دشمن
فرمانده نیروی دریایی ارتش در این همایش با تاکید بر اینکه اقتصاد دریامحور و توسعه آن برای کشور ما بسیار پراهمیت است، گفت: به معنای جامع کلمه، نگاه امروز ما به اقتصاد باید اقتصاد اقیانوسی باشد و باید برای رسیدن به آن تلاش کنیم و این امر مهم را باید هدف گذاری کنیم.
امیر دریادار شهرام ایرانی افزود:اقتصاد اقیانوسی موضوعی است که امروز گفتمان اقتصاد دریا را برای کشورها پر اهمیت کرده و در ۲۰سال آینده همه موضوعات را پوشش خواهد داد.
وی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب در مورد اهمیت دریا، گفت: ما نباید از سایر کشورها عقب بمانیم و لذا اگر آن ها در حال توسعه هستند ما هم باید به رشد بسیار بالا برسیم.
ایرانی ادامه داد: ناوگروه ۸۶نیروی دریایی ارتش، جایگاه ایران را به عنوان یک قدرت بزرگ در جهان اسلام و منطقه به تثبیت رساند.آنچه در ناوگروه ۸۶صورت گرفت، سبب اقتدار در تمامی حوزهها شد و روزی که دشمن تلاش میکرد به کشور ضربه بزند اقدام ناوگروه ۸۶به شدت به تلاش های آن ها ضربه زد.
وی گفت: پیش شرط توسعه دریامحور نگاه سیاست گذاران و برنامه ریزان به مقوله دریا است، استفاده پایدار از منابع اقیانوسی و دریایی سبب بهبود وضع معیشت و ایجاد اشتغال و در نهایت رشد اقتصادی خواهد شد.