اطلاعات نوشت: در شرایطی که اصفهان با آلودگی شدید هوا مواجه و نفس شهر به شماره افتاده است، تنها امید مردم به اندک ریههای شهر و درختان کم و بیش آن است که از میراث دوران باغ شهری به اسم اصفهان باقی مانده است اما همین میراث سبز مدتهاست که به واسطه طرحهای توسعه شهری و غفلت مسئولان به سمت نابودی پیش می رود.
شهر اصفهان حدود 3500هکتار فضای سبز دارد که مدیریت بیشتر این فضای سبز در مناطق ۱۵گانه بر عهده شهرداری است. نابودی درختان و وسوسه فریبنده سود مالی آن برای قاچاقچیان زغال یکی از چالشهای دوستداران محیط زیست و حافظان منابع طبیعی اصفهان است و حتی پروندههای زیادی در دستگاههای انتظامی ، منابع طبیعی و مدیریت شهری با موضوع سرقت و قاچاق چوب درختان تشکیل شده است.
اخیراً چندین اصله درخت در اصفهان به طور شبانه مورد تعدی قرار گرفته و قطع شده اند و مردم هم ضمن اعلام این اقدامات آسیب زا به مراجع ذیربط، خواستار اعمال نظارت مسئولان و توجه آن ها به حفظ محیط زیست شده اند.
توضیحات مدیر ناژوان اصفهان
مهدی قائلی مدیر ناژوان اصفهان درباره تصاویر منتشر شده در فضای مجازی از قطع درختان گفت: بخشهایی از فیلم منتشر شده مربوط به عرصه زیر عملکرد مدیریت ناژوان نیست اما در عرصه ناژوان با 2 نوع قطع درخت با مجوز کمیسیون حفظ و گسترش سازمان پارکها و فضای سبز مواجه هستیم.
وی افزود: نوع اول درختانی است که توسط مدیریت ناژوان و با تأیید کمیسیون یاد شده به علت آفتزدگی و بیماری به منظور جلوگیری از شیوع آفت و بیماری یا برای رفع خطر به دلایل مختلف قطع میشود که مستندات آن موجود و قابل ارائه به مراجع ذیصلاح است.
قائلی ادامه داد: نوع دوم قطع درخت در ملک خصوصی توسط مالکانی است که به دلیل آفتزدگی بیماری و سایر موارد با رعایت ضوابط و قوانین مربوطه با مراجعه به اداره محیط زیست و خدمات شهری ناژوان و سیر مراحل قانونی مربوطه موفق به دریافت مجوز و تائیدیه کمیسیون حفظ و گسترش سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان شده اند و در نهایت با نظارت همکاران سازمان، درخت قطع و منتقل میشود.
این مدیر شهری تاکید کرد: اما در مواردی متأسفانه با قطع درخت توسط افراد چوببر و برخی مالکان در عرصه مواجهیم که سبب آزردگی خاطر دیگر شهروندان شده است که با کمک فرماندهی انتظامی و پایگاههای بسیج از طریق دستگاه قضایی با متخلفان برخورد جدی میکنیم.
قطع درختان به دور از چشم مأموران
به گزارش ایرنا، مجید عرفانمنش مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان هم در این باره گفت: در برخی از مناطق اصفهان همچون ۱۰، ۱۲، ۱۳، ۱۴و ناژوان با پدیده قطع درختان مواجهیم که یکی از دلایل این امر وجود برخی از افراد کارتنخواب در بستر طبیعت و نوع سبک زندگی آنهاست که این افراد برای گرم شدن و تهیه چای اقدام به قطع درختان و ضرر به طبیعت می کنند ؛ همچنین برخی از آنان در صورت برخورد برخی از ماموران رفع تخلفات شهری برای انتقام جویی از چرایی جمعآوری کارتن خوابها، درختان را به آتش میکشند یا برای کسب درآمد آن ها را قطع میکنند.
وی گفت: ۱۲مورد پرونده در این باره از سوی سازمان پارکها برای متخلفان تشکیل شده است که از طریق دفتر امور حقوقی این اداره قطع غیر مجاز درختان توسط شهروندان در پی منافع شخصی دنبال و به مراجع قضایی برای صدور رای نهایی ارسال شده است.