به گزارش «اطلاعات آنلاین»، بیست و دومین مراسم سینمایی تلویزیونی دنیای تصویر (جشن حافظ) شب گذشته شنبه هشتم مهرماه با حضور جمعی از سینماگران در سالن رویال هال هتل اسپیناس پالاس برگزار شد.
در این دوره آن دسته از آثار سینمایی که از آذر ۱۴۰۰ تا ابتدای مرداد ۱۴۰۲ اکران شدهاند، مورد داوری قرار گرفتند. در بخش تلویزیونی نیز آثاری مورد داوری قرار گرفتند که از اسفند ۱۴۰۰ تا مرداد ۱۴۰۲ پخش شدهاند
افتتاحیه مراسم با ترانهای از محسن چاوشی با ترجیع بند «ملکا ذکر تو گویم» و تصاویری از فیلمهای «محمد رسول الله» مجید مجیدی، «محمد (ص)» مصطفی عقاد و ... برگزار شد. همچنین در ادامه نماهنگی از تصاویر و سخنان زنده یاد علی معلم که بنیانگذار این مراسم است برای حاضرین به نمایش گذاشته شد.
در ادامه مریم مومن بازیگر سینما و تلویزیون و سپس محمدرضا علیمردانی مجری و بازیگر روی صحنه رفت تا اجرای مراسم را به عهده بگیرد.
اجرای قطعه اول این مراسم را رضا یزدانی خواننده بر عهده داشت که شعری از حافظ را اجرا کرد.
در ادامه اولین بخش از مراسم به تجلیل از بهزاد فراهانی اختصاص داشت که در قالب یک کلیپ هنرمندانی، چون محمد رحمانیان، رضا بابک، شهرام گیل آبادی، عباس جهانگیریان درباره او سخن گفتند. بهزاد فراهانی در بخشهایی از سخنان خود که در قالب ویدئو قابل مشاهده بود به کارهای مورد علاقه اش مثل سریال «امام علی (ع)» و «کت جادویی» اشاره کرد و همچنین از نمایشهای رادیویی گفت که زمانی خیابان را تعطیل کرده اند. در ادامه محمد رحمانیان کارگردان تئاتر، آذر معماریان و شقایق فراهانی روی صحنه رفتند تا از این هنرمند تجلیل کنند.
فراهانی در سخنانی در پاسخ به تشویقهای مردم عنوان کرد: برای اولین بار به خودم حسودی ام شد.
این بازیگر در ادامه از یدالله شیراندامی یاد کرد. او همچنین از علی معلم یاد کرد و گفت: وقتی علی معلم در کلاس بود وزن کلاس تغییر میکرد. علی بسیار راستگو بود. شجاع بود. او پاک بود، بسیار خلاق بود و اهل سانسور نبود و شاید به دلیل ویژگیهایی که داشت به مطبوعات کشیده شد.
در ادامه آذر معماریان به حضار خیرمقدم گفت و سپس امید معلم دبیر این رویداد در جایگاه قرار گرفت و در سخنانی بیان کرد: ما بیش از هر زمان دیگری به همدلی نیاز داریم. مهمترین رکن جامعه فرهنگ آن است و ما بدون فرهنگ و هنر زنده نیستیم و اهالی هنر از کلیت جامعه پاسداشت میکنند.
وی در بخشی دیگر از صحبت هایش در سخنانی بدون اشاره مستقیم به حواشی نبود آثار صداوسیما در میان نامزدها بیان کرد: هرآنچه در حافظ میبینید حاصل یک داوری حرفهای است. هیچ گاه با یک فیلم یا مجموعه براساس سیاست رفتار نشده است. بر این عقیده ایم اگر مجموعهای در میان نامزدها نیست اشکالاتی وجود داشته است که آن مجموعهها نیستند.
در ادامه برگزیدگان بیست و دومین مراسم دنیای تصویر (تندیس حافظ) به شرح زیر تجلیل شدند که در این میان سریال «پوست شیر» ساخته نوید و جمشید محمودی برادران اهل کشور افغانستان سهم ویژهای از جوایز این دوره داشت.
بخش سینما:
بهترین فیلم: ملاقات خصوصی
بهترین کارگردان: آیدا پناهنده «تیتی»
بهترین فیلمنامه: امید شمش، بهرام ارک و علی سرآهنگ «ملاقات خصوصی»
بهترین بازیگر زن: الناز شاکردوست «تیتی» و صدف اسپهبدی «علفزار»
بهترین بازیگر مرد: پژمان جمشیدی «علفزار» و بهرام افشاری «فسیل»
بهترین موسیقی متن: حسین علیزاده «آتابای»
بهترین فیلمبرداری: وحید ابراهیمی «موقعیت مهدی»
بهترین تدوین: عماد خدابخش «بیهمه چیز»
نشان عباس کیارستمی: علی بهراد «تصور»
بهترین دستاورد فنی و هنری: امیرحسین قدسی «بیهمه چیز»
بهترین ترانه: محسن چاوشی «رهایم کن» و علیرضا قربانی «بیگناه»
بهترین فیلم کوتاه: صمد علیزاده «سیزده سالگی»
بهترین مستند: سیاوش صفاریانپور «کاپیتان من»
دستاورد فردی ویژه: هادی حجازیفر
بخش تلویزیون:
بهترین چهره تلویزیونی: عادل فردوسیپور «مجموعه فوتبالی ۳۶۰»
بهترین سریال: پوست شیر
بهترین کارگردان تلویزیونی: نیما جاویدی «آکتور» و جمشید محمودی «پوست شیر»
بهترین فیلمنامه تلویزیونی: جمشید محمودی و رضا بهاروند «پوست شیر»
بهترین بازیگر مرد کمدی: مهران غفوریان «نیسان آبی»
بهترین بازیگر زن کمدی: رویا افشار «آنتن»
بهترین بازیگر مرد درام: علیرضا کمالی «پوست شیر»
سریال برگزیده در محصولات تلویزیونی و شبکه نمایش خانگی سال ۱۴۰۰: «خاتون»، تینا پاکروان (این سریال در بخش رقابتی حضور نداشت)
بهترین بازیگر زن درام: هدی زینالعابدین «رهایم کن»
جایزه ویژه هیات داوران: زالاوا «ارسلان امیری»